Szubjektíven nézve mennyire káros a dohányzás?
Nem használ, az biztos. De a sok ijesztgetés sem igaz,főleg nem,amit a passzív dohányzásról mondanak.
Amíg nem volt antireklám,addig sokan a lakásban,a gyerekek jelenlétében is dohányoztak,és nem lett senkinek komoly baja. Viszont ismerek több nem dohányzót,aki tüdőrákban halt meg. Ahogy 70-80 éveseket is,akik végig dohányozták az életüket,és mozgékonyabbak,egészségesebbek,mint sok mai fiatal.
Igen, a fáradékonység oka símán lehet az, hogy többet szívsz, de lehet mögötte depresszió is, amely az erpős stressztől alakult ki, és amelyet cigivel "kezelsz".
Szubjektíve nézve? Nem tudhatom, mert én nem dohányzom. Voltak családtagjaim és ismerőseim, akik dohányoztak és meglehetősen önző módon tönkre is tették a környezetükben élők egészségét - plusz a sajátjukat.
A legjobb leszokás, ha elmégy egy Tüdőkórházba, beszélsz egy patológussal, és lekéreted magad a boncterembe. Megkéred, hogy mutasson meg egy tüdőrákban elhunyt ember tüdejéből egy darabot, akár metszetben is.
Utána bemégy a könyvtárba, vagy a könyvesboltba, megveszed vagy kiveszed Thomas Mann A Varázshegy c. mesterművét (mert az egy valódi mestermű!) és szépen végigolvasod. Filmen is megvan, de én még csak németül láttam, magyarul nem. Ha ez a két dolog nem taszít téged a leszokás felé akkor semmi és senki nem is fog.
Ha úgy döntesz hogy leszoksz, akkor nem árt egy pszichológussal is beszélni, mert a szerfüggés oka legtöbbször belülről jön. Magyarul: leteszed a bagót, de folyton eszel helyette és nem a tüdőrák visz el, hanem a máj- vagy a gyomorrák. Különösen, ha a stresszt nem kezeled, ami a bagózás mögött van. Ha nem vagy függő ember, akkor csak a sok stresszre kell tudni valami önkezelést, feszülstégoldást keresni, ugyanis nem függőeknél könnyebb a leszokás is.
Sok sikert és kitartást!
Ma 21:15
Köszönöm a választ. Nem hiszem hogy túlságosan stresszes életet élek. Igazából evés után kell nagyon a cigi, buliban, vagy ha csak leülök valakivel. Ha unatkozok is többet szívok. Tehát szerintem én annyira nem függök tőle csak ezeket a berögződéseket kellene legyűrni. Persze, ha valami felidegesít jó elszívni egyet, tényleg megnyugtat kicsit.
Szerintem le szeretnéd tenni, csak félsz hogy nem fog menni.
Szerintem keress más pótcselekvést proltolj sztem, kondi bicaj futás úszás bármi jó.
Esetleg játszál a gépen cs, ut, flatout2.
Vagy gitározz az is le tudja kötni az embert.
Amikor úgy érzed hogy beadnád a derekad nézd meg ezket a linkeket és legyél elszánt, te sokkal erősebb vagy mint az bűzrud, te fogysz kijönni ebből győztesen és kész, nem fogja az élted minden egyes percét uralni, újra olyan lesz mint régen.
[link] videót is nézd meg
[link] olvasd ezeket figyelmesen végig.
Haverokat is ezekkel szoktam bíztatni.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!