Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek a naptár módszer...

Szerintetek a naptár módszer megfelelő védekezés?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm elvileg mindig így csinálta, sosem védekezett. Van gyereke de az tervezett volt. Szerintetek ez beválhat?
2023. júl. 7. 16:39
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Most nincs ovulációm, ciklusom elején vagyok. Így együtt lehetünk védekezés nélkül?
2023. júl. 7. 16:41
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem védekezés, kb. olyan mint a megszakítás! Ez konkrétan szerencsejáték, az ismerősödnek szerencséje volt.
2023. júl. 7. 16:46
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

A baj az, hogy nem tudod mikor ovulalsz pontosan.

En mikor probalkoztunk az első babaval akkor is neha bajban voltam hogy kitalaljam mikor is ovulalok.

A ciklusom 27 napos de egy alkalommal 19 napos volt szoval menstruacio utan ovulaltam.

Ha nem akartok gyereket akkor nem artana mas modszer. Esetleg megszakitasos vedekezes (csak akkor ha nem baj ha veletlenul becsuszna)

Ha egyáltalán nem akartok babát akkor ovszer, spiral, vagy gyógyszer

2023. júl. 7. 16:48
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez orosz rulett
2023. júl. 7. 16:50
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem olyan helyzetben lehet megfelelő, amikor egy pár inkább nem szeretne gyereket, de nem dőlne össze a világ, ha mégis összejönne.
2023. júl. 7. 16:53
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem

Pedig nekem pontos a mensim..

2023. júl. 7. 16:56
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

A naptár módszer az több különböző, nem túl biztos módszer kombinációja (hőmérséklet naplózás, nyák naplózás, nyál figyelés mikroszkóppal, ciklushossz követés, ovulációs teszt stb.) - ezeket _először_ hónapokon keresztül vezetni kell, és ha szerencsés vagy akkor kirajzolódik egy trend, és ez alapján a nem fogamzóképes napokon lehet védekezés nélkül/megszakításos módszerrel együtt lenni, a többi napokon pedig óvszer vagy Pharmatex.

Nagy fegyelem és rendszeres ciklus szükséges ehhez és az, hogy megértsék, tudomásul vegyék a felek, hogy még ezek kombinációjával is alacsonyabb a megbízhatósága, mint pl. az óvszerhasználatnak, bármikor lehet egy korai/késői ovuláció és ebből baba.

Kérdésed alapján te nem ez a kategória vagy, ne haragudj, így neked nem ajánlom.

2023. júl. 7. 16:59
 8/16 A kérdező kommentje:

Bizonyos szinten figyeltem eddig is a ciklusomat, mert van egy ovulációs mikroszkópom. Arra gondoltam, hogy nem középidő előtt kezdeném el használni, hanem az egész ciklusom alatt. Így biztosabb lehetne a dolog.

De még egyébként is csak gondolkoztunk ezen, mint lehetőség.

2023. júl. 7. 17:08
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Bizonyos szinten nem elég figyelni, de tudod mit? Azt csinálsz, amit akarsz. Azon is gondolkodjatok el azért, hogy mit csináltok ha terhes leszel, mert az is egy lehetőség.

Ha NEM jöhet szóba a gyerek, akkor miért nem jó az óvszer, spirál, tabletta, pesszárium + krém, hüvelygyűrű? Annyiféle más módszer van, ami sokkal megbízhatóbb, miért kockáztatnál egy ilyen kérdésben? Volt néhány faszim, de senkinek nem okozott gondot az óvszerhasználat, főleg ma már olyan vékonyakat kapni, hogy _tényleg_ nem érezni. De nem nekem kell abortuszra mennem vagy megszülni, szóval hajrá. (7-es voltam).

2023. júl. 7. 17:14
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha a partnered belédélvez, a mikroszkópod használhatatlan. Mindenféle nyákfigyelés esélytelen ilyenkor.
2023. júl. 7. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!