Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Vetélés aztán toxémia után...

Vetélés aztán toxémia után mernél-e egy második gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Nemis a vetélés hanem inkább a toxemia az amitol félek hogy oszinte legyek.

Elso terhessegem valahol a 6.het kornyeken lealt a fejlodesbe es elhalt

Masodik terhessegemnel a 34.heten megjelent a toxemia,amit szepen szinten tudtak tartani,beavatkozast nemigenyelt,41.hetre szultem 4kg feletti gyereket

Kifejezetten toxemiara szakosodott orvost nem tudok felkeresni egy pici eldugott vedeken elunk a vilag vegen,nagyon tavol a fovarostol(Budapest)

Nogyogyasz lazan veszi,vagjunk bele ,kisebb az esely hogy ujra megismetlodne ,plane hogy az apuka is ugyanaz

Nemis onmagaba a toxemia ujra megjelenese az ami aggaszt,hanem az hogy mivan ha hamarabb jon elo,mivan ha rosszul vegzodik,mivan ha esetleg enis meghalok?

Valaki esetleg jart hasonlo cipobe?

2023. jún. 12. 12:23
 1/10 anonim ***** válasza:
89%

Elsőnél toxemiám volt.

Ennek ellenére nem gondolkodtam a 2.gyereken, annyira akartuk.

2.terhességem vetélés volt, 6hetesen halt el, 9hetesen műtöttek.

3.terhességem problema mentes volt, 20hónapos a lányom.

2023. jún. 12. 12:47
 2/10 anonim ***** válasza:
84%

Az idejében felismert terhességi toxémia kezelhető, nem halálos, ahogy ezt te magad is tapasztaltad. Ráadásul más komplikációk is felmerülhetnek, de a jó hír, hogy a modern képalkotó vizsgálatokkal és fejlett kezelési lehetőségekkel nagyon nagyon kicsit az esélye, hogy belehalj a terhességbe. Pláne terhességi toxémiába.

Olyan orvost, nem fogsz találni, aki garantálja neked, hogy nem fog újra kialakulni, ezt senki nem tudja megmondani. Az érzéseid kezelésében esetleg pszichológus tudna segíteni.

2023. jún. 12. 12:48
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen , született még 2 gyermekünk.

Az első volt toxémiás , Iugr lett, megjárta a PIC osztályt is.

A 12.heti vizsgálattal lehet kérni toxémia szűrést, fizetős ha jól tudom. Én nem kértem.

2023. jún. 12. 12:48
 4/10 anonim ***** válasza:
53%
Nálunk hellp szindróma volt 35+2-n. Én is ugyanígy érzem egyébként. Mindig is két gyereket szerettünk volna/szeretnénk. 2,5 év után jött a lányunk,ráadásul korai petefészek kimerülésem van így 30 évesen évek óta,így alapból a terhesség alatt már azt tanácsolta a dokim,hogy kis korkülönbséggel ajánlaná a másodikat,ha szeretnénk még. Ő azt mondta a legutóbbi találkozásnál,hogy volt már így más páciense is,aspirin protectet szedtek,plusz kontrollok voltak,plusz odafigyelés,programcsászár és nem volt gond a végéig. Bízok is benne,mióta az eszemet tudom hozzá járok,a meddőségi kivizsgálást is ő csinálta,a terhességem alatt pedig nagyon figyelt ránk,a végén ő vette észre a hellp-et is és előtte sok más mindent,amit más orvos nem,DE ennek ellenére nyilván beléptem egy hellp-es csoportba is az fb-n és azért olvasok ilyet is olyat is. :( Sokszor hiába minden,akkor is előjön újra. A lányunknak nem kellett se PIC,se oxigén,konkrétan semmi,mindene rendbe volt ennek ellenére. Én voltam vérszegény,májfunkcióm szállt el,vénás vasat kaptam egy hétig plusz megfigyelés volt. A vérnyomásom 6 hétig magas volt utána visszaesett nagyon alacsonyra,Dopegytet is elhagyhattam,lekopogom azóta is teljesen rendben van. Ha valakinek elmesélem el se hiszi,hogy korábban jött,nem látszik rajta,mindent időre csinált,most lesz majd 1 éves és úgy érzem szerencsénk volt,mi van ha legközelebb is előjön csak mondjuk 30 hét vagy azalatt. :( Vagy rámegyünk mindketten és anya nélkül marad a lányunk. Közbe meg ott van a vágy,hogy annyira szeretnénk még egyet,annyira szeretnénk ha rendesen megszületne,magától indulna,aranyóra lehetne,minden szuper lenne,stb. Attól is félek,hogy végig rettegnék egy második terhességet,hogy mikor száll el megint a vérnyomásom,hetente mennék vérvételre ahogy magam ismerem...de azzal se nyernék semmit,mert most is egy héttel azelőtt volt egy tökéletes máj-vesefunkcióm,negatív vizeletem,utána pedig elszállva. Tudom,hogy lehet 5 év múlva belevágnék újra,csak addigra már nem lehet valószínű,így is szülés után 6 héttel újra megjött,ki tudja azóta hogy áll a helyzet. Meg mindig is kis korkülönbséggel szerettünk volna. Bocsi,hogy offoltam a kérdésed és hogy a hellp nem pont a toxémia,csak ezektől tartok én is nagyon,plusz ott a vágy,hogy szeretnénk és később szerintem megbánnám,ha nem próbálnánk meg. Viszont már azért hálásak voltunk,hogy egyáltalán egy baba összejött,azelőtt azt hittük sosem adatik meg. Férjem is mindig azt mondja,ő nagyon szeretne még egyet,de ha úgy érzem nem merek belevágni,végtelenül hálás,hogy egyáltalán van egy lányunk.
2023. jún. 12. 13:15
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Van erre vonatkozóan vizsgálat amit a 12 hetes genetikai uh-n végeznek. Korai preeclampsia szűrés. Ez azért jó, mert ha kimutatják, hogy magas a rizikó, rögtön elkezdhetsz szedni gyógyszert (aspirin protect), ami segíthet a megelőzésben.

Nagyon sok kismamánál jön ki magas rizikó, van is erre külön Facebook csoport, ahol segítik, támogatják egymást. Szóval ez nem ritka és nem egyedüli eset.

Ezen kívül pedig olyan sok veszély van még a terhesség során pl fertőzés, fejlődési rendellenességek, cukorbetegség, vérzés, koraszülés, vetélés.

Nálunk pl gyengülő magzati szívhang volt, amit tök véletlenül vettem észre a kis itthoni szívhangfigyelőmmel, így azonnal rohantam be és indították a szülést. Ha itthon nem nézegetem a szívhangot unalmamban, akkor most nem élne a kisfiam.

Én is félek, de végülis bevállaltam a másodikat, bízok a legjobbakban. Ja és magas a rizikó toxémiára nekem is. :(

2023. jún. 12. 14:16
 6/10 A kérdező kommentje:

5

Mi okozta a gyengulo szivhangot?

Volt egy folytonos hatareset alatti alacsony ertek?

Vagy fokozatosan egyre lassult?

Csak hallottad vagy olyan hallgatod volt ami mutatta az ertekeket is?

2023. jún. 12. 15:05
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

34+2-re született a fiam. Szintén iugr baba volt. Örülök hogy épp bőrrel megúsztuk mindketten. Én nem kockáztatok.

Viszont ha ilyen kései preeclampsiám lett volna, akkor lehet hogy be merném vállalni a másodikat.

De nálam már 30 hetesen kezdődött és már előtte két héttel is látták, hogy le van maradva a baba.

2023. jún. 12. 15:06
 8/10 A kérdező kommentje:

4

Azokat irtad le amik az en fejembe is kavarognak

A vágy h jo lenne ,de ottvan a félsz is :(

2023. jún. 12. 15:08
 9/10 anonim ***** válasza:
37%

Nem vállalnék, mert nem akarom kísérteni a sorsot. Ennyi.

LEHET nem lesz baj - ez nekem nem elég.

2023. jún. 12. 15:30
 10/10 anonim ***** válasza:

34 hetesen koraszülés, 30 hetesen indult (úgy hogy előtte héten hagytam abba az ASA-t szóval ennyit a megelőzésről) 2 hónap kórház, majdnem ott maradtunk mindketten! Sehogysem tudták beállítani a vérnyomásomat, annyi volt amennyi lenni akart.

Azt mondtam soha többet. A sors fintora, hogy védekezés mellett terhes maradtam. Nagyon az elején vagyok, 6 hetes de már most 153/100 a vérnyomásom!

Elfogott a rettegés, hogy milyen kilátásaink vannak ha már ilyen korán így felugrott! Ráadásul nekem nem tudták gyógyszerrel uralni, kontrollálhatatlan volt a vérnyomásom. Napi 12 szem gyógyszer mellett is 190 volt mikor megcsaszaroztak az utolsó pillanatban.

Mennyi esélyem lehet így végigvinni a terhességet hogy már most magas?

Férjem akar még egyet, de bele se gondol hogy neki kell itthon maradni a másfél évessel ha engem befektetnek, nagy valószínűséggel ismét hónapokat! Nem merek belevágni.

máj. 23. 13:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!