Vetélés aztán toxémia után mernél-e egy második gyereket vállalni?
Nemis a vetélés hanem inkább a toxemia az amitol félek hogy oszinte legyek.
Elso terhessegem valahol a 6.het kornyeken lealt a fejlodesbe es elhalt
Masodik terhessegemnel a 34.heten megjelent a toxemia,amit szepen szinten tudtak tartani,beavatkozast nemigenyelt,41.hetre szultem 4kg feletti gyereket
Kifejezetten toxemiara szakosodott orvost nem tudok felkeresni egy pici eldugott vedeken elunk a vilag vegen,nagyon tavol a fovarostol(Budapest)
Nogyogyasz lazan veszi,vagjunk bele ,kisebb az esely hogy ujra megismetlodne ,plane hogy az apuka is ugyanaz
Nemis onmagaba a toxemia ujra megjelenese az ami aggaszt,hanem az hogy mivan ha hamarabb jon elo,mivan ha rosszul vegzodik,mivan ha esetleg enis meghalok?
Valaki esetleg jart hasonlo cipobe?
Elsőnél toxemiám volt.
Ennek ellenére nem gondolkodtam a 2.gyereken, annyira akartuk.
2.terhességem vetélés volt, 6hetesen halt el, 9hetesen műtöttek.
3.terhességem problema mentes volt, 20hónapos a lányom.
Az idejében felismert terhességi toxémia kezelhető, nem halálos, ahogy ezt te magad is tapasztaltad. Ráadásul más komplikációk is felmerülhetnek, de a jó hír, hogy a modern képalkotó vizsgálatokkal és fejlett kezelési lehetőségekkel nagyon nagyon kicsit az esélye, hogy belehalj a terhességbe. Pláne terhességi toxémiába.
Olyan orvost, nem fogsz találni, aki garantálja neked, hogy nem fog újra kialakulni, ezt senki nem tudja megmondani. Az érzéseid kezelésében esetleg pszichológus tudna segíteni.
Igen , született még 2 gyermekünk.
Az első volt toxémiás , Iugr lett, megjárta a PIC osztályt is.
A 12.heti vizsgálattal lehet kérni toxémia szűrést, fizetős ha jól tudom. Én nem kértem.
Van erre vonatkozóan vizsgálat amit a 12 hetes genetikai uh-n végeznek. Korai preeclampsia szűrés. Ez azért jó, mert ha kimutatják, hogy magas a rizikó, rögtön elkezdhetsz szedni gyógyszert (aspirin protect), ami segíthet a megelőzésben.
Nagyon sok kismamánál jön ki magas rizikó, van is erre külön Facebook csoport, ahol segítik, támogatják egymást. Szóval ez nem ritka és nem egyedüli eset.
Ezen kívül pedig olyan sok veszély van még a terhesség során pl fertőzés, fejlődési rendellenességek, cukorbetegség, vérzés, koraszülés, vetélés.
Nálunk pl gyengülő magzati szívhang volt, amit tök véletlenül vettem észre a kis itthoni szívhangfigyelőmmel, így azonnal rohantam be és indították a szülést. Ha itthon nem nézegetem a szívhangot unalmamban, akkor most nem élne a kisfiam.
Én is félek, de végülis bevállaltam a másodikat, bízok a legjobbakban. Ja és magas a rizikó toxémiára nekem is. :(
5
Mi okozta a gyengulo szivhangot?
Volt egy folytonos hatareset alatti alacsony ertek?
Vagy fokozatosan egyre lassult?
Csak hallottad vagy olyan hallgatod volt ami mutatta az ertekeket is?
34+2-re született a fiam. Szintén iugr baba volt. Örülök hogy épp bőrrel megúsztuk mindketten. Én nem kockáztatok.
Viszont ha ilyen kései preeclampsiám lett volna, akkor lehet hogy be merném vállalni a másodikat.
De nálam már 30 hetesen kezdődött és már előtte két héttel is látták, hogy le van maradva a baba.
4
Azokat irtad le amik az en fejembe is kavarognak
A vágy h jo lenne ,de ottvan a félsz is :(
Nem vállalnék, mert nem akarom kísérteni a sorsot. Ennyi.
LEHET nem lesz baj - ez nekem nem elég.
34 hetesen koraszülés, 30 hetesen indult (úgy hogy előtte héten hagytam abba az ASA-t szóval ennyit a megelőzésről) 2 hónap kórház, majdnem ott maradtunk mindketten! Sehogysem tudták beállítani a vérnyomásomat, annyi volt amennyi lenni akart.
Azt mondtam soha többet. A sors fintora, hogy védekezés mellett terhes maradtam. Nagyon az elején vagyok, 6 hetes de már most 153/100 a vérnyomásom!
Elfogott a rettegés, hogy milyen kilátásaink vannak ha már ilyen korán így felugrott! Ráadásul nekem nem tudták gyógyszerrel uralni, kontrollálhatatlan volt a vérnyomásom. Napi 12 szem gyógyszer mellett is 190 volt mikor megcsaszaroztak az utolsó pillanatban.
Mennyi esélyem lehet így végigvinni a terhességet hogy már most magas?
Férjem akar még egyet, de bele se gondol hogy neki kell itthon maradni a másfél évessel ha engem befektetnek, nagy valószínűséggel ismét hónapokat! Nem merek belevágni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!