Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit jelent pontossan a foganta...

Mit jelent pontossan a fogantatás?

Figyelt kérdés

A fogantatás az aktus napját jelenti vagy azt hogy aznap fogant meg a baba?

19hetes és 5napos vagyok jelenleg. A párommal december 24-tol január 1ig voltunk együtt. Utána ő hetelni járt. A Doki szerint január 14én eshettem teherbe! Utána viszont csak január 22voltunk együtt. És 23-án. Tervezett baba lessz nálunk.

Kérem aki tájékozott ebben az válaszoljon nekem. Előre is köszönöm.

2023. máj. 18. 20:46
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Legközelebb együtt menjetek a dokihoz, aztán mondd el ott, hogy ez a probléma. Majd a doki elmagyarázza neki.
2023. máj. 19. 01:26
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

18

Csak nehogy úgy járjatok, mint mi🤣🤣🤣

A kisebbikem most 3 évesen kezd néha nyomokban hasonlítani a férjem családjára.

Természete amúgy visszaköszön, de egy újszülöttnél ezt még nem tudod

( mondjuk a férjemben fel sem merült hasonló, mint a tiédben.. pedig aztán nagyon nem a megadott időbenszületett…

-szintèn 2 alkalomból jött össze…

Nem is csaltam meg nyilván)

2023. máj. 19. 06:41
 23/32 anonim ***** válasza:
92%

Azért arra a minden dokira kíváncsi lennék, hogy pontosan hány nőgyógyászt foglal magában...

Az is roppant érdekes, hogy bárhol a fogantatás napját számolgatják a dokik. Nekem a 9 hónap alatt a lőtéri sánta kutya sem mondott erre dátumot, holott 10! nappal kisebb volt a magzat mérete az átlagosnál. (És nem, nem foganhatott később, mert biztosan tudtam a peteérésem napját.) Az a doki, és a férjed is egy címeres barom. Szép közös életnek néztek elébe.

2023. máj. 19. 08:40
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó:

A 91 napos igazolásokhoz kell a fogantatás vélt napja.

Gondolom a doki nem baszakodott a számolgatással, hanem az utolsó menzeszhez hozzáadott 2 hetet. Ami 28 napos ciklusnál stimmel is, és úgy sem számolgatja utólag senki.

2023. máj. 19. 08:45
 25/32 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg elég paraszt dolog ez a párod részéről, de ha azt vesszük, hogy simán hiheti azt, hogy mondjuk 5 éve vaktölténnyel lövöldözött, és most váratlanul összejött, és pont ilyen furcsa időpontban...

Egyébként nem is értem, hogy a doki miért ragozza a baba korát. Terhességi heteket szokás mondani, azt általában az utolsó mensitől számolják, az úgyis fix, a többit felesleges ragozni, mert úgysem lehet ez alapján belőni 100%-ra az ominózus együttlétet, inkább csak bekavarhat, mint nálatok. Ezt a dátumot mikor mondta? Még az elején a méretek alapján vagy mostanság?

Ha a magatok megnyugtatására számolgatnál, akkor előkeresheted a 12. heti genetikai papírját vagy mondjuk amikor megállapította a doki a terhességet (minél kisebb a terhesség, nyilván annál kevesebb szokott lenni az eltérés a méretekben), akkor úgyis van adat CRL-ről, vesd össze ezzel a táblázattal:

[link]

Remélem kiderül, mit nézett be a doki, és boldog babavárást! :)

2023. máj. 19. 09:03
 26/32 anonim ***** válasza:
100%
#24, nem volt az igazoláson a fogantatás vélt napja. Akkor is, ha menstruációhoz hozzáadnak 14 napot és utána még 91-et az igazolás miatt, ki az az agyhalott, aki készpénznek veszi, hogy akkor fogant a gyerek?
2023. máj. 19. 13:01
 27/32 anonim ***** válasza:

Nem lehet tudni mikor fogant a gyerek , fentebb leírtak az okát.

De nem értem, hogy a doki mit foglalkozik azzal mikor fogant, a terhességet az utolsó mentruaciotol kell számolni, az a dátum ami fontos. A férjed meg tanuljon egy kis biológiát .

2023. máj. 19. 13:05
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

A terhességi kort úgy számolják ki, hogy először is megkérdezik a nőt, hány naposak a ciklusai. Ha vkinek 28, akkor a 14. napon ovulál, és akkor a legvalószínűbb a teherbeesés esélye. Ha vkinek pl. 33 napos, akkor valszeg a 19 nap környékén ovulál. Ez azért van így, mert a menstruáció második szakasza, a luteális fázis nagyjából fixen 14 napos. De azért lehet az is pár nappal rövidebb, vagy hosszabb is. Sok nő babatervezés idején ezért szokta a ciklusát ovulációs teszttel is követni, mert rohadt nehéz megjósolni, ha alapvetően előtte nem követted ilyen szemmel nyomon a ciklusod, hogy mikor van ovulációd, azaz nem figyelted a termékeny nyákot is, stb.

A legtöbb orvos meg sem kérdezi a nőt, hány napos a ciklusa, hanem alapvetően egy 28 napossal számol, ami baromság! Ez alapján a menstruáció első napját nevezi ki önkényesen a terhesség első hetének, és feltételezi hogy a fogantatás a menzesz utáni 14. napon volt, amikor a terhesség 2 hetesnek számít hivatalosan. Ez az oka, hogy általában 5-6 hetesen tudjuk meg, hogy várandósak vagyunk, mivel késik. Tehát elég bugyuta a számolási rendszer.

Na most ha nincs szabályos ciklusod, akkor nem nehéz kitalálni, hogy ez a számolási elv teljesen fals eredményt hoz. Ennek okán a 12. heti genetikai UH-n a magzat méretei alapján szokták megsaccolni a kort, mivel ekkor közel azonos tempóban fejlődnek a babák, és ez alapján korrigálják a terhességi kort, ami már jobban közelít a valósághoz.

A kérdés, hogy nálad a 19+5 nap a 12 hetes UH alapján módosított dátum, vagy a doki első számolása.

Hogy személyes példát is hozzak, egy vetélést követően 56 napos ciklusaim voltak, de mire dokihoz jutottam a problémával, már várandós lettem. Képtelenek vagyunk megállapítani a fogantatás korát, mivel a menzesz alapján már egy nagyon érett magzatot kéne látni, valójában pedig épp hogy petezsák látszik. Nyomon követtem a ciklusom, mégsem kaptam el ovu teszttel az ovulációmat, de sejtem, mikor foganhatott a baba, és az ovuláció idejét is megpróbáltuk kilogikázni a JEGYZETEIMBŐL. De így is csak saccoljuk, sejtjük a terhesség korát, míg a 12. heti genetikai UH meg nem állapítja (már ha el nem vetélek újra).

Szóval elég nehéz megállapítani a terhesség pontos korát szabálytalan ciklus esetén, mert simán lehet h egyik ciklusban a 14. napon ovulálsz, a másikban meg mondjuk a 22. napon, és az már simán egy hét eltérés.

Mondjuk ha apaságit kér, úgy sem fogja megérteni a logikus érvelést :(

2023. máj. 19. 17:04
 29/32 anonim ***** válasza:
13%
Helyesírás elégtelen, leülhetsz Kérdező.
2023. máj. 19. 17:50
 30/32 A kérdező kommentje:
Az utolsó valaszolónak üzenem ez a tied. 🖕🏽. Többieknek köszönöm.❤️
2023. máj. 19. 20:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!