Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miben különbözött a második...

Miben különbözött a második terhességetek az elsőtől?

Figyelt kérdés
Én nagyon sokat fogytam, szinte mindentől hányingerem volt, de amúgy nagyon szép terhességem volt. Vajon a második is így lesz vagy teljesen másmilyen is lehet? Csak most derült ki hogy jön a második baba még nincsennek tüneteim csak az elmaradt menstruáció.
2023. máj. 18. 15:31
 1/8 anonim ***** válasza:

Igen voltak különbségek.

A másodiknál a görögsalátát tudtam egyedül megenni, minden mástól rosszul voltam.

Az elsőnél érzékeny voltam a szagokra, szinte mindent illatmentesre kellett cserélni.

2023. máj. 18. 15:34
 2/8 anonim ***** válasza:
Sokkal kevesebb gyomorsavam volt és csak a terhesség végére jött elő a gdm
2023. máj. 18. 15:42
 3/8 anonim ***** válasza:
A második terhességemnél a vészes hányáson kívül (ez mindkettőnél volt) jelentkezett cukorprobléma, pajzsmirigy alulműködés, vashiány. Mindegyik elmúlt, de végig szenvedtem a terhességet. Ájuldoztam sokszor, nem mertem elmenni sehova egyedül. Az első fiú, a második lány.
2023. máj. 18. 15:57
 4/8 anonim ***** válasza:
A lánynál édeset kívántam, a fiúnál sósat, de csak a második trimesztertől, az elsőt mindkettővel végighánytam reggeltől estig. A másodikkal még csak 24 hetes vagyok, de már egy óriás dinnye a hasam, kapkodom a levegőt, minden kényelmetlen, a szexet sem kívánom annyira. Az elsővel még a 38. héten is boldogan pakoltam a babaszobát. Kilóra amúgy most vagyok annyi, mint amivel az első terhességet kezdtem. Mindkét gyerekkel fogytam első trimeszterben.
2023. máj. 18. 16:00
 5/8 anonim ***** válasza:

Az elsőnél sósat kívántam, az első trimeszterben volt pár hét rosszullét, de nem vészes, a második trimeszter egy álom volt, tele voltam energiával. A harmadikban durván vizesedtem, magas vérnyomás, toxémia.

Most a második terhességem alatt édeset kívánok, sokkal hamarabb kezdődött a rosszullét, durvább volt és tovább tartott. 22 hetes vagyok, még mindig ugyanolyan fáradékony vagyok mint az első trimeszterben...Csak túlélek, várom a végét, és reménykedek hogy most nem leszek toxémiás.

2023. máj. 18. 17:03
 6/8 anonim ***** válasza:
Sok mindenben. 31 hetes vagyok most. Kevésbé volt hányingerem az elején, viszont a szagokra érzékenyebb vagyok. Az elsővel tudtam kávézni, a másodikkal nem tudom meginni. Az elsővel már az elejétől fájt a medencém, szurkált a hasam, a másodikkal csak az utolsó időszakban. Most a másodikkal aktívabb is tudok lenni, mert nincs annyi fájdalmam, mondjuk vérszegény lettem, ezért többet aludtam a második trimeszterben, de már szedek vaskészítményt. Most jobban jön a savam. Mindegyikkel ugyanolyan ütemben híztam/hízom. És mindegyik fiú, ha ez számít. Összességében a másodikat könnyebbnek érzem.
2023. máj. 18. 19:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem teljesen ugyan olyan a kettő.

Annyi, hogy az elején a rosszulléteket rosszabbul viseltem most, mint 4 éve.

Viszont minden más hétre pontosan ugyan úgy zajlik. Hihetetlen.

2023. máj. 20. 12:00
 8/8 anonim ***** válasza:

2fiam született

első terhességemnél cukros voltam inzulinos,leiden mutáció itt derült ki,diétáznom kellett 1x hánytam így híztam 8kg ot ami leis ment a szüléssel.Szülés után 20kg jött fel.így kb zsipzsup...

Második terhességemnél nem jött elő a cukor valami csodálatos módon, a leiden megmaradt 1x hánytam :)

2023. máj. 20. 17:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!