Régóta próbálkozók! Meglehet “érezni” a várandósságot?
Ez most egy teljesen szentimentális kérdés lesz. De most vagyok dpo. 5. napján és olyan csalódott vagyok. Nem érzem úgy, hogy sikerült volna ez a hónap. Az előző hónapokban sokkal bizakodóbb voltam!
Volt akinek fel se tűnt és mégis várandós volt? Vagy nem érezte sikeresnek a hónapot és mégis az volt vagy a női megérzés sosem téved?
Fura és tényleg utólag áll össze valahol a kép, de én éreztem. A 14. hónapot kezdtük, nem tudom miért, de már az elején is egy olyan békés nyugalom járt át a babavállalás/fogantatás témakörében, valahogy bennem volt egy alap pozitivátás, derű, hogy ez a mi hónapunk. Aztán amikor teszteltem sem igazán lepődtem meg, mivel ez az érzés végigkísért. Fogalmam sincs honnan jött, de a férjem azóta is emlegeti, hogy valami boszorka vagyok, mert én már az elején megmondtam, hogy ez a mi hónapunk. Soha nem volt ilyen korábban.
Nyilván amikor benne voltam elhessegettem, hogy ez marhaság, túl bizakodó vagyok, túl nyugodt, nagyobb lesz a csalódás, mint eddig valaha, blabla...
Na de mindegy is.
Fizikailag nem éreztem semmit. Még a pozitív tesz után sem nagyon sokáig.
10: ekkora hülyeséget még nem olvastam. Milyen lüktetést láttál te 4 hetesen? Akkor még kb a petezsák sem látszódik amiben az embrió lesz. 6. héttől lehet az UH-n szívcső pulzálást "látni", de akkor az még nem is magzat és még a szíve sem alakult ki a magzatnak.
Te valami nagyon erős cuccot szívhatsz. :D
"ez nyilván hülyeség ennyire korai stádiumbna, csak az érzés volt olyan."
🤷🤷🤷 Mi nem világos? És de. 4.héten látszott a pici pulzálás, abban az egyben van igazad, amit én is leírtam, hogy erre nem mondja az orvos, hogy várandósság. 2héttel később már mondta. Küldjek UH képet? Szerepel rajta, hogy hányadik hét.
17: ha akkor már lett volna pulzálás tehát elő embrió a petezsákban már akkor a 4. hétben ráírták volna a papírodra, hogy terhes vagy és terhesség megállapításra nem kellett volna 2 hét múlva visszamenned.
Több, mint 10 éve volt neked az. Elhalványulnak, "megszépülnek" az emlékek.
Biológiailag lehetetlen amit te írsz. 4 hetesen kb üres petezsák van. 4-5 hetesen petezsák benne szikhólyag, 5. héttől lehet embrió többnyire csak sejthető (ilyenkor még nincs semmilyen lüktetés meg szívhang) 6. héttől lehet szívcsőpulzálása az embriónak.
Üdv.: 16 hetes kismama (nekem még frissek az élmények ;) )
#17!"Lehet nekem nem maradt ki az utolsó, és egy héttel előtte tapadt meg a petesejt,"
Ha nem maradt ki az utolsó, akkor az első vizsgálatnál nem 4 hetes voltál, hanem 8 🙄 Vagy kevesebb, de semmiképpen nem 4! Te konkrét számot írtál, azért néznek hülyének, ne csodálkozz!
"vagy olyan jó helyen tapadt meg, ahol jobban látszott az UH-n" Tök mindegy, hol tapad meg, max. felritkulás látszik olyankor. Az 5.hét betöltése előtt pár nappal már valóban látszódhat petezsák, de üres, pulzálásról még szó sincs.
Nem azt mondtuk, hogy nincs gyereked, hanem hogy 4hetesen nem volt pulzálásod, akármilyen csoda anyának képzeld magad.
🤷🤷🤷 oké.
Mondom, hogy többet szívtam a kelleténél. Meg a doki is. Igazatok van. Mindenben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!