Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mikor a legjobb időpont, hogy...

Mikor a legjobb időpont, hogy érkezzen a kistesó?

Figyelt kérdés

A kisfiam 14 hónapos. Úgy néz ki, hamarosan érkezni fog a kistesó. Nagyon új a hír. Terveztük, de most hogy tudjuk, hogy érkezik, megijedtem, picit félek. Persze boldog is vagyok, de sok a kérdés bennem. Kb 22-23 hónapos lesz a kisfiam, mikor érkezik a tesó.

Nálatok mikor jött a kistesó? Szerintetek melyik a legjobb korkülönbség?

2023. márc. 25. 10:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekfüggő nagyon. Nálunk 2 év 5 honap van köztük, es annyira nem nehéz, a kicsi 2 éves lesz nemsokára. De ez köszönhető annak, hogy a nagynak van egy áldott jó türelmes személyisége.
2023. márc. 25. 14:31
 12/20 anonim ***** válasza:
81%
Úgy vagyunk mint ti..Rettegek :(
2023. márc. 25. 14:38
 13/20 A kérdező kommentje:

A kisfiunk egy tünemény. 2 hónapos korától átaludja az éjszakát. Napközben is alszik. Alkalmazkodó. Eszik nagyokat. Tényleg egy szavunk nem lehet. Ezért mertük bevállalni. De tudom sokak az első gyerek után meggondolják legyen-e második.

Köszönöm a sok kommentet. Érdekes olvasni mennyi eltérő válasz van.

Egyébként baráti körből én is úgy látom, hogy a 2.5-3 éves korkülönbség sok!

De ismerek olyat aki szülés után 4 hónappal esett újra teherbe. És utána lett még egy fia! 🥰

2023. márc. 25. 15:14
 14/20 anonim ***** válasza:
38%
Nem tudod mèg mi vár rád... 😬 Sok szerencsèt, türelmet..
2023. márc. 25. 15:17
 15/20 A kérdező kommentje:
14 részletezed mire gondolsz?
2023. márc. 25. 15:40
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a két nagyobb között 4 és fél év van, számomra ez volt az ideális. Én a 3 év korkülönbséget is nagyon kevésnek tartottam.

A harmadik Fiam nemrég született, közte és a nagyobb Fiaim között 10 és 15 év van (ez már nem releváns) kamaszok és kisbaba, tökéletes párosítás. Sokat szelídültek a kicsi hatására. 😃

2023. márc. 25. 16:48
 17/20 anonim ***** válasza:
89%
Nálunk 21 hónap a korkülönbség, még elég friss a dolog, mert a kicsi csak most 6 hetes, de eddig könnyebb, mint vártam. Mármint nyilván nehéz velük egész nap, de azok alapján, amiket mások mondtak, sokkal nehezebbre számítottam.
2023. márc. 25. 18:10
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nálunk úgy néz ki 3 hónap híján 5 év lesz a két gyerek között.

A kisfiam februárban elején lett 4, és márciusban elején lett pozitív a tesztem. Most vagyok kb 7-8.hétben.

Nem így terveztük, még vártunk volna így is, de ha már igy alakult , akkor én azt mondom nálam ez a minimum amit el tudok képzelni. A nagy már bőven középsős lesz, mire a tesó november közepe táján megszületik.

Remélhetőleg így 2 év betegeskedés után (bölcsi majd kiscsoport ovi) azért jobb lesz a helyzet.

Mire ő suliba megy, a kicsi mehet bölcsibe.

De én már dada mellett 1 éves korában ha minden jól megyek/szeretnék legalábbis visszaállni dolgozni.

A kisfiamnál is így volt. Szóval most 3 év munka után fogok csak megint szülni. Nekem ez kellett..nagyon is. Ha nem alakul véletlen így (védekezés mellett lettem terhes) akkor mi még fél évet biztos vártunk volna. Ellenben édesanyám 5,5 alatt szült anno 3 gyereket, és neki fele annyira se “kottyant” meg mint nekem ez az egy is. Szerintem is nagyban függ a nagyobb gyerek(ek) természetétől, illetve a tiédtől is. Mennyire vagy türelmes, mennyire bírod az otthonlétet, stb. Én egyikben sem vagyok túl kiemelkedő, nekünk kell ez az 5 év az biztos.

Viszont nyugodtan örülj a félelmek mellett..azt szokták mondani mindenki annyit kap, amennyit elbir. Biztosan menni fog minden. Nem lesz könnyű-szerintem nálunk sem, de felnőnek lassan. :)

2023. márc. 25. 20:50
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is nagyon félek, 1 éves a fiam, most pedig iker babákkal vagyok terhes. 1,5 év lesz köztük.
2023. márc. 27. 10:17
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sok mindentől függ mikor ideális vállalni a másodikat. Engem kb. elsőszülöttem 5 éves koráig a tesó gondolata is kikergetett a világból 😄 Jelenleg 16.hetes vagyok és közel 8 év lesz köztük. Ennek is van előnye,pl. már nem kell minden percben figyelnem a nagyra és megértő,türelmes,segítőkész lányka. 🩷 Viszont a java játszós kort egyedül kellett töltenie szegény lányomnak és mivel nagy a korkülönbség, ezért a tesónak is majd 😏
2023. márc. 27. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!