Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 8 hetesen halványuló terhesség...

8 hetesen halványuló terhességi teszt bajt jelenthet?

Figyelt kérdés
8.hétben járok, korábban volt egy vetélésem és utrogestant szedek. 2 napja elkezdtem egy teljes napot görcsölni (elviselhető volt, tompa menzeszgyörcsnek mondanám), az egyetlen egy tünetem a mellfeszülés/fájdalom volt, ami hirtelen elűnt. Ma reggel csináltam kíváncsiságból egy tesztet. David tesztet használtam az elejétől kezdve. Mindig erősebb vagy ugyan olyan erős volt a teszt csíkom mint a kontroll. Viszont ma nagyon halványan látszott a tesztcsík… reggeli, erősen koncentrált vizelet volt. Baj lehet? :(
2023. márc. 1. 07:43
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
85%

Ezt mi nem tudhatjuk...

De nekem eszembe se jutott random tesztelgetni az első pozitív után.

A tünetek jönnek mennek, semmit se jelent ha most épp nincs tipikus tüneted,lehet holnap lesz.

Persze ha aggódsz, menj be kórházba de vérzés vagy brutál fájdalom nélkül nem gyanakodnék semmi rosszra.

2023. márc. 1. 07:47
 2/19 anonim ***** válasza:
75%
Én azonnal hívnám az orvosom, vagy bemennék az ügyeletre. Sem a görcs, sem a tünetek múlása, sem egy 100 forintos teszt nem diagnózis önmagában, de én ilyen kétség mellett biztos, hogy nem tudnék várni.
2023. márc. 1. 07:54
 3/19 anonim ***** válasza:
39%
Èn úgy tudom nem mutat vègig pozitívat a terhessègi teszt, szal a terhessèg előre haladtával nő a Hcg a szervezetben aztán elkezd csökkeni, tehát hogy annál is csökken akivel semmi baj nincs, csak egyszerűen a Hcg jelenlète nem kísèri vègig a terhessègeket. De persze azt is jelentheti amit írsz, de ne ijjedj meg mert egyáltalán nem biztos, hogy megnyugodj inkább menj el a nőgyógyászhoz .
2023. márc. 1. 08:31
 4/19 anonim ***** válasza:
40%

Ezt annak vagy azoknak küldenèm akik lepontoztak, egyáltalán nem írtam hülyesèget, kicsit olvassanak utána mielőtt lepontoznának valakit....

( 3-mas vagyok)

*A hCG a méhlepény sejtjeiben képződik, és a sárgatest terhesség alatti fenntartásában játszik szerepet. Már egy héttel a fogamzást követően kimutatható. A hCG-koncentráció terhesség esetén az utolsó menstruációs ciklust követően exponenciálisan emelkedik körülbelül 8–10 hétig, majd csökkenni kezd, amint a placentában szteroid hormonok kezdenek termelődni.*

2023. márc. 1. 09:22
 5/19 anonim ***** válasza:
78%

"exponenciálisan emelkedik körülbelül 8–10 hétig"

Bocsi, de ez a mondat azt jelenti, hogy a 8. héten kellene a legerősebbnek lennie a tesznek, szóval én nem értem, hogy miről beszélsz.

2023. márc. 1. 09:47
 6/19 anonim ***** válasza:
81%

#3-as,de igen, nagy marhaságot írtál. Az, hogy a HCG szint egyszer eléri a csúcsot, majd csökken, nem azt jelenti, hogy nem lesz pozitív egy kismama tesztje előrehaladott terhességben. Ez a "csökkent" szint is tízezres-százezres (!) nagyságrendű mIU/ml HCG értéket jelent. Ez tesztekkel, amik már 10-20-50 egység HCG kimutatására képesek, mérhetelen, kimutathatlan mennyiség különbség. Nézd meg az alábbi grafikont.

[link]

2023. márc. 1. 09:51
 7/19 anonim ***** válasza:
30%

Ki írta azt hogy nem lesz pozitív? 😅 A halványulás lehetsèges, hogy halványabb lesz a teszt mivel a 8-10.hèttől kezd el csökkeni a Hcg....

exponenciálisan emelkedik körülbelül 8–10 hétig, majd csökkenni kezd

Èrtelmezzètek..

Valakinek a 8.hètig nől aztán már csökkeni is kezd a 8. hèt után, valakinek meg a 10.hèt után.

Ès simán lehet hogy a 8.hèttől már csökkeni fog... , Persze mint írtam is , menjen orvoshoz mert vagy ez vagy az van, de ne keseredjen el egyből, nem feltètlenül jelent rosszat.

2023. márc. 1. 10:02
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Javaslom, hogy jelezd az orvosodnak, vagy menj el egy uh vizsgálatra, hogy megnyugodj! Nálam ugyanez nem jelentett jót, de kívánom, hogy nálad minden rendben legyen!
2023. márc. 1. 10:06
 9/19 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem meg beteges ez az állandó tesztelgetés. Te direkt idegesíted, stresszeled magadat?
2023. márc. 1. 10:13
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdezö

Tennél fel képet? És nemlehet hogy pont a kontrol csík halvànyabb a teszt csíktól? Mivel olyan magas a hcg szint?

2023. márc. 1. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!