Fèlek tesztelni, mennyi ennek az esèlye...?
Figyelt kérdés
Nem igazán èrzem magam kèsz egy újabb gyermekre, bár tervben van, de nem most (2 èves a fiunk). Decemberben vissza akartam menni dolgozni, ő ovis lesz. Lebetegedtem nagyon (durva influenza), de már előtte èmelyegtem, falási rohamok, mellfájdalom volt (fogamzásgátlòt szedek, tablettaszünet előtt voltam). Csináltam tesztet egy hete, full hòmező, negatìv. Megnyugodtam. Pár napra rá meg is jött, de nagyon gyenge volt, kvázi 2 napos menzesz, nagyon szokatlan. Fèrjem szerint csak a betegsèg szòrakozik velem. Antibiotikumot (Zinnat) ès probiotikimot szedek, mert felülfertőződtem, sajnos ráment a homloküregre. Most is durván èmelygek, hol van ètvágyam, hol rosszul vagyok. Hús ès kávè sem igazán esik jòl, terhesen sem bìrtam ezeket. Fèrjemnek mondtam, hozzon tesztet, de elèggè be vagyok sz..a. Nem maradt ki tabletta, legalábbis nem tudok ròla. Elkezdtem szedni a folsavat, biztos, ami biztos, de azèrt nem gondolom, hogy baba lenne? Már bosszant, mi lehet velem? Tegnap, ahogy felcipeltem a bevásarlást a harmadikra full rosszul lettem. Magas pulzus, hányinger, majd összeestem...2023. febr. 2. 16:10
1/16 anonim válasza:
A teszt megmondja! Esely mindig mindenre van!Nem sok eselyet latom a terhessegnek,de vannak kivetelek.
2/16 anonim válasza:
Olyan gyógyszereket szedsz, amik kompatibilisek a fogamzásgátlóval? Csekkoltad a betegtájékoztatókat?
3/16 anonim válasza:
Na, megint egy, aki azt hiszi ha émelyeg meg falási rohama van akkor terhes. Megjött a menstruációd és negatív volt a teszted is. De megerősítésként véletlenül se tesztelj, inkább gyere ide rinyálni, hátha az megbízhatóbb, mint egy par ezer ftos tesztre rápisilni.
4/16 A kérdező kommentje:
A Zinnatot csak 3 napja szedem, s a tesztet múlt hèt kedden csináltam, már több,mint egy hete. Előtte nem szedtem semmit, nem maradt ki bogyò, voltam decemberben a nőgyògyászomnál, csinált hüvelyi UH-t, rákszűrèst, minden okè volt. Viszont már a menzesz előtt is tüneteltem furákat, meg nèha nem is árt tesztelni tabletta mellett sem, ìgy, hát teszteltem, de negatìv volt. Ergo ha el is indult valami, mèg nem hiszem, hogy mostanra ilyen komoly hányingert okozna, ugye? Komolyan mondom kutyául vagyok. A Zinnat csökkentheti a bogyò hatását, ezt olvastam ès ennek fènyèben járunk majd el. Nem tudom mi ez, de teljesen úgy kavarog, èg a gyomrom, mint anno várandòsan, de akkor már 6 hetes voltam, tudtam a terhessègről. Covid tesztem is negatìv. Akkor voltam emèsztőrendszeri bajaim ès kifulladás a lèpcsőzèstől..
2023. febr. 2. 16:27
5/16 A kérdező kommentje:
Köszi a 3-as, te igazán kedves ember vagy! :) Megjött, de èpp, hogy volt vèr, a többi csak ilyen halvány ròzsaszìnezès, csupán 2 napig tartott. Nem ilyen szokott lenni, mèg a fogamzásgátlò mellett sem, ez is bosszant. Tesztelni fogok, kb este 6-kor. Igazábòl csak ki akartam magambòl ìrni a stresszelèsemet, ès egy kìvülállò rálátását vártam talán a helyzetre... Ne haragudj, hogy el kelett olvasnod! :)
2023. febr. 2. 16:33
6/16 anonim válasza:
Teljesen mindegy, hogy mennyi vér volt, megjött. Az endometrium valószínűleg ebben a hónapban vékonyabb volt. Olykor előfordul. Ráadásul beteg is voltál, az is eredményezhet gyengébb menstruációt. Én nem gondolom, hogy terhes vagy, de az írásodból te nagyon is szeretnél az lenni. Ha a tüneteket terhesség okozza, akkor a hcg teszt sem lesz negatív. Ha negatív, akkor nem terhesség miatt émelyegsz, meg esel össze, meg van falási rohamod. Nem puffadsz véletlenül még? Rendszeresen azt is terhes tünetnek gondolják, pedig csak sok volt a töltött kápi. Én csak mertem feltételezni, hogy ilyen buta kérdést egy anyuka csak nem tesz fel.
7/16 A kérdező kommentje:
Hát pedig nem, nem igazán akarok az lenni, mint ìrtam is, nem volt mèg ez tervben, nem unaloműzèsből szedem a bogyòt. Volt vèr, lehet igaz, amit ìrsz, de hányszor olvastam már, ha eltèr a menzesz, az lehet egy "jel" is akár, vagy hogy vèrezgetnek többen terhesen is. Valòszìnüleg csak a betegsèg, de már bosszant az egèsz úgy, ahogy van, mert tegnap is ma is nagyon rosszul voltam. Ne haragudj, ha nem ütöm meg a mèrcèd. Buta helyzetek buta dolgokat hozhatnak ki az emberből. Szèp estèt neked.
2023. febr. 2. 16:49
8/16 anonim válasza:
Ha meg fogamzásgátlót szedsz, könnyen lehet, hogy neked az nem megfelelő. Terhesség alatt nincsen menstruáció. Ha terhes is voltál, valószínűleg az távozott azzal a kis vérrel együtt. Meg azért a teszt halványan, de valószínűleg pozitív lenne. Neked van egy negatív teszted és meg is jött. Voltaképpen nem is értem mit szeretnél tudni. A kérdésedre a választ egy teszt tudja megadni, én nem. Egyébként én 3 hete beteg vagyok. Szintén influenzából nem tudok kijönni. Tudod mit csináltam? Elmentem a háziorvosomhoz! Neked is ugyanezt javaslom. Ráadásul a Zinnat antibiotikum. Mindenki tudja, hogy az antibiotikum nem jó vírusos fertőzésre, az immunrendszert pedig csak gyengébb lesz tőle. Szedj emelt dózisban C és D vitamint, irattasd ki magadat 1 hét táppénzre bosszankodás helyett mondjuk.
9/16 anonim válasza:
Nem tudom terhes vagy-e, de én hánytam is anno a Zinattól, nem csak émelyegtem 😏
10/16 anonim válasza:
Pedig a tesztten kívül senki nem mondja ezt meg neked.
Nekem is vannak falásrohamaim, émelygés, mellfájdalom.
Fogamzasgátlót szedek. (Nekem 16hónapis a gyerek) de váltanom kell pont ezek miatt.
Es az ugye megvan, hogy mivel most antibiotikumot szedsz, ebben a hónapban érdemes kiegészítő védekezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!