Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Megbántad hogy gyereked lett?

Megbántad hogy gyereked lett?

Figyelt kérdés
Őszinte válaszokat várok. Tudom úgy se lesz még egy anonim oldalon se.....

2023. jan. 23. 18:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
80%
Sajnálom, hogy ezt kell olvasnod, de én csak azt bánom, hogy nem évekkel korábban kezdtünk bele, mert így már nem fog beleférni 3 gyerek. (Nem CSOK miatt. Van lakásunk, szép nagy.)
2023. jan. 23. 23:32
 12/14 anonim ***** válasza:
60%
Bele halnék abba ha nem lehetne gyerekem .
2023. jan. 24. 16:45
 13/14 anonim ***** válasza:
90%

Hosszú éveket vártunk a gyermekünkre, mikor megszületett, sokszor éreztem úgy, hogy erre nem vagyok felkészülve és minek is akartam, akartuk. De vissza se csinálnám. Ez szerintem mindig is fura dolog, mert az ember mindig arra vágyik amilye nincs. Akinek nincs gyereke az álmodozik milyen lenne, van aki erősen vágyik rá, akinek meg van az meg arról álmodozik milyen lett volna nélküle.

Minden nehézséget leszámítva nem csinálnám vissza. Szeretem, imádom és kitartok mellette, hogy jól döntöttünk mikor szülők szerettünk volna lenni.

Egy biztos... egyáltalán nem olyan rózsaszín a dolog, mint amiről álmodik az ember....sokkal sokkal nehezebb, viszont akkora szeretetet ad egy kisgyerek, hogy az ellensúlyoz mindent. Sőt...átbillenti a mérleg nyelvét.

Ettől független megértem azokat akik ilyen olyan indokkal nem vállaltak/vállalnak gyermeket. Olyanok is vannak akiknek nem is való.

2023. jan. 25. 06:50
 14/14 gungasam ***** válasza:
Nem. Felneveltük a két fiút akik nem lettek tudósok, sem olimpikonok de még csak le sem diplomáztak. Az egyik elköltözött jó messzire ifjú nejével és még néha támogatom a nyugdíjamból, holott családos 40-es. A másik velünk maradt, mert iszonyúan racionális gondolkodású,iszonya van az emberektől, szerintem ez már kóros. (aspergeres lehet talán). Ha nem lett volna két gyerekünk életünk céltalanná vált volna, önzővé. Mindenünk ez a két felnőtt ember és a leszármazóik ha lesznek. Még amit magunkért teszünk azt is értük tesszük, rájuk hagyjuk majd amink van és a gondot amit mi jelentünk majd.
2023. ápr. 22. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!