Bevállaltad a harmadik gyereket? Tervezett vagy véletlen teherbeesés volt? Megbántad? Mennyire terhelte meg a családot?
Tudom nem a kérdésedre válaszolok, és nagyban más a helyzetünk,de hátha segít a mi elkéőzelésünk.
Mi mindig is 3-om gyereket terveztünk, most is így van.Most a 2ik babával vagyok várandós, Augusztus végén születik. Igaz nekünk emmire nincs hitelünk, mert apósom még megtehette, és lakást is kocsit is kaptunk. Viszont páromnak átlagos fizetése, és 1 hónapja sikerült elhelyezkednie.Az utóbbi 3-4 év úgy telt hogy hol dolgozott, hol nem. A rezsivel folyamatos csúszásban vagyunk, de nagy nehezen megélünk valahogy. Viszont nem tettünk le a 3ik babáról.Mi is 1+2fél-ben lakunk. Most reménykedünk abban hogy párom hosszú ideig itt tud maradni, és rendezni tudjuk a dolgokat. Mert ugyan banknak nem tartozunk, de az én szüleimnek 250eFt-al tartozunk, pár apjáéknak 350eFt-al, a sogoroméknak 100eFt-al.És az autónk úgy áll, hogy valószínűleg le kell cserélni, ami csak hitellel megoldható.
De próbálunk pozitívan gondolkodni.Én tanulok, hogy amikor vissza megyek majd dolgozni esetleg minél jobban fizető állást tudjak keresni.
Ha végig gondolod,persze a pelenka drága, és egyéb költségek, de pl a babának nagyon nem kell semmi mást vennetek, mert mindent örököl a nagyobb tesóktól (ruha, babakocsi, stb.). Nehéz a helyzetetek, és nehéz tanácsot adni.
Minden esetre remélem minden jól fog alakulni!
Sok szerencsét.
Szia! Nagyon megértelek. volt egy 5 éves és egy 10 hós gyerkőcöm,mikor a védekezés ellenére "becsúszott a harmadik. Ahol laktunk,egy szoba-konyha-fürdő,még csak nem is a sajátunk volt.Pánik ezerrel. Aztán egy két nap alatt átgondoltam,nem tudtam volna elvetetni.Osztottam-szoroztam,méricskéltem. Rájöttem,babaholmi mind megvan,emeletes ággyal megoldható a "hová rakjam".
igaz,2 pelenkásom lett így,de ez csak átmeneti.Szerencsére mind a két kisebb fiú,így öröklődik a ruha is. Késöbb,oviba-suliba a kedvezmények miatt olcsóbban kijövünk,mint a 2 gyerekesek.
Nem könnyű,de megoldható.
A három gyerek mellett vágtunk bele építkezésbe,persze hitelből,de nem az anyagi bőségtől lesz boldog egy gyerek,hanem a szeretettől,törődéstől.
Az enyémek is belátják már,hogy szűkös a keret,nem kaphatnak meg mindent.Mégis boldog,egészséges kis csibészek.
De természetesen neked kell ebben"okosan" dönteni.
Gondold át pro és kontra,meg beszéljétek meg a pároddal.
Nekünk most született a harmadik gyerkőcünk,jelenleg 6 hetes.Mivel a nagy fiam az előző házasságomból van,ezért mi úgy döntöttünk,hogy a mostani párommal kettőt vállalunk.A nagy fiam középiskolás a középső kétéves.Szerintem szuper dolog nagycsaládosnak lenni,és nem kellenek hozzá milliók.Ha nagyobb lenne a lakásunk (és fiatalabb lennék pár évvel)akkor vállalnék még egy babát hátha kislány lenne!
Sok sikert a gyerkőcökhöz,és hidd el jól döntöttetek!Gratulálok!
Szia!
Két gyermekünk nehezen jött össze (csak gyógyszerrel, hormon probléma miatt). Mikor a kislányom nyolc hónapos volt nem jött meg. A férjem mondogatta, hogy terhes vagyok, de én csak tiltakoztam mondván, hogy "nem eshetek könnyen teherbe", meg egyszer nem vigyáztunk biztos nem vagyok az. Mikor szinte belesem ért a vizeletbe a teszt és megjelent a két csík teljessen kétségbe estem. Két hétig csak örlődtünk, hogy mi legyen. Hitelünk van, a nagyobbik gyerkőcünk lisztérzékeny és cukorbeteg is. Úgy döntöttünk, hogy megtartjuk amit azóta sem bántunk meg. Sőt inkább azt bántuk volna ha elvetetjük. Nem könnyű, de megoldjuk és a gyerekektől nagyobb boldogságot semmisem tud adni számunkra. Kitartás és sok örömet kívánok Nektek!
Egy 4,5 éves fiú, egy 2,5 éves lány és egy 14 hónapos fiú anyukája
Először is szeretnék gratulálni a babához! A Mi 3. babánk most 12 napos. Van mellette egy 4 éves lányom és egy 2 éves fiam. Mi eleve 3 babát terveztünk. Anyagiakban szerintem egyelőre nagyon nem visel meg bennünket. Igaz most 2 pelenkás van, az nem éppen olcsó. De amúgy megvan minden, ami a kicsinek kell, az ágytól a babkocsiig, beleértve a ruhákat is. esetleg pár ruhára van szükség. 3 gyerkőccel több kedvezményt kapsz, az oviba féláron lesz az étkezés, a suliba ingyen lesz a tankönyv (hozzáteszem, ha még így lesz).
Mondjuk nálatok elég kicsi lesz most is a korkülönbség, biztos nem lesz könnyű, de ha kettővel ügyesen megoldottátok, akkor most sem lesz gond. A nagy akkorra meg már oda fog nőni, hogy esetleg elalszik az emeletes ágy felső részén is ;)
Ha tényleg jól működik a házasságotok, én akkor most örélnék, hogy nagycsaládosok leszünk :)) Sok sikert kívánok nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!