Bevállaltad a harmadik gyereket? Tervezett vagy véletlen teherbeesés volt? Megbántad? Mennyire terhelte meg a családot?
Tudjátok, én mindig hármat szerettem volna. 4 héten belül születik az első. Sokszor gondolkozom, számolok, pánikolok, már előre gondolatban "lakberendezek", hogy mi lesz, ha tényleg meglesz a 3.
De ezek után, amiket elolvastam, a pánikolást félrerakom. Megoldjuk, mert meg kell oldanunk. A házon van hitel, de már "csak" 7 évig, dolgozunk mind a ketten, én ráadásul itthon, a kocsi is eldöcög még egy darabig. Majd alakul.
Talán nem haragszik meg a kérdező, de én is köszönöm a válaszokat!
És gratulálok mindenkinek!
Szia!
(Nem olvastam mindenkit)
Nekünk két gyermekünk van eddig, 23 hónap különbséggel, a pici 11 hónapos. Mi mindenképpen szeretnénk még egyet, sőt a férjem a kettőtől sincs elzárkózva.
Jelenleg 1+1/2 szobában 43 m2-en lakunk, és csak reméljük, hogy majd sikerül továbbköltöznünk, de épp a minap beszéltük, hogy nagy vészhelyzetben még itt is meglennénk a hárommal. Férjem tanár, nem dúskálunk, félre tett pénzünk nulla.
Viszont ha erre tekintenénk, akkor egy gyermeket sem kellett volna vállalni...
Én hiszek Isten gondviselésében, eddig mindenünk megvan, valahonnan mindent megkaptunk, vagy használtan, vagy örököltük, nem szabad folyamatosan aggódni, mert az felemészt...
Gratulálok a babához!!!
Remélem gratulálhatok!
Nekünk több év alatt jött össze a fiam, a csajszim szoptatás alatt (egyszer sem menstruáltam még), 2 év van közöttük.
Két éve nagyon vágytunk még egy babára, de nem jött össze.
Idén év elején kiderült, hogy ismét baba van a pocakban.
Férjem és pár családtagom: ”hát nem örülünk neki”. Én mindenképpen meg szerettem volna tartani.
Egyedül anyukám állt mellém. A védőnő és a háziorvos szerint, ha elvetettem volna, azt gyászként élem meg, jöhet a másik megutálása, a depresszió.
Most már mindenki nagyon várja (38h).
A helyzetünk: én munka nélkül vagyok 1,5 éve. Egy kalap hitelünk van, az összes babaholmit elajándékoztam, vagy eladtam, 0-ról kezdtük. Csodálatos módon mindenhonnan jött a segítség, kaptunk rengetek szuper rucit legalább fél éves korig, babakocsit, pelenkázós kiságyat, játékokat, szóval mindent. Ráadásul a fiam most kezdi a sulit, az is + kiadás.
Viszont ingyen lesz a tankönyv és az étkeztetés (Önkormányzat-gyermekvédelmi támogatás), lehetek tagja a Nagycsaládosoknak és kb. így 50.000Ft-tal többet kapok a GYES-el együtt.
És, ha belegondolok, hogy évekig ”meddő” pár voltunk…
Már alig várom, hogy babázhassak!
Remélem Ti is fogtok újra!
Nagyon-nagyon csodálom az itteni háromgyerekeseket és a történeteket. Köszi, hogy ezt mind megírtátok, csodás élmény volt olvasnom, sok boldogságot a gyerekeitekhez :-)
(Komolyan mondom, ilyenkor visszajön a hitem a világban. Le a kalappal előttetek.)
Nekem 1 gyerekem van és úgy néz ki, hogy jön a második. Szívem szerint nagyon szeretném ezt a babát, eszem szerint meg lehet, hogy nem kellene az anyagiak miatt bevállalunk. DE! Miután elolvastam az írásotokat, lehet hogy nem is kellene paráznom. Nekünk is vannak hitelink, mínuszos bankszámlák stb. Egy barátnőm mindig azt mondja, hogy valahogy mindig lesz, olyan nincs hogy sehogyse legyen!
Gratulákok mindenkinek!!!
Szia, nekem egy kislanyom van es most vesztettem el a masodikat, de lelkileg alig tudom feldogozni.Mi is 3 gyereket szeretnenk,de most mar nagyon felek hogy hogy lesz, orulj, hogy lesz es hidd el minden megoldodik, ahol eszik ketto ott a harmadiknak is jut!
Nagyon sok bolodogsagot kivanok nektek!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!