Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Bevállaltad a harmadik gyereke...

Bevállaltad a harmadik gyereket? Tervezett vagy véletlen teherbeesés volt? Megbántad? Mennyire terhelte meg a családot?

Figyelt kérdés
Két gyerekem van. Egy két éves és egy 10 hónapos. Mindig is két gyereket szerettünk volna a férjemmel, igaz legalább 2 év kórkülönbséggel. Aztán becsúszott a kisebbik. A férjem hirtelen munkanélküli lett, a lakást el kellett adnunk, mert a hitel az egeket verdeste, stb... Végre rendeződtek a dolgok, élünk egy 1+2 félszobás lakásban (persze hitelre vett) van egy autónk (hitelre vásárolt), van egy állása a férjemnek (kb. 30.000 forinttal keres kevesebbet mint azelőtt), nadrágszíjunk ezerrel meghúzva, de megvagyunk. Erre nagyon úgy néz ki, hogy sikerült újra teherbe esnem. Tudom felelőtlenek vagyunk, egyetlen egyszer nem védekeztünk, magam sem tudom miért. Napok óta feszülnek a melleim, a mensim még nem jött meg, igaz eléggé kiszámíthatatlan mióta nem szoptatok. Csináltam tegnap egy tesztet, de annyira halvány volt a csík, hogy lehet csak beképzeltem. Holnap reggel csinálok egy újat. A férjem teljesen kiakadt (velem együtt), egyikünk sem akart még egy gyereket. Fogalmunk sincs, hogy miből, hogyan nevelnénk fel, hova tennénk le aludni, hogy oldanánk meg az egész helyzetet. Viszont el sem tudom képzelni, hogy egy jól működő házasságban, két boldog gyerek mellett, elvetessek egy másikat. Fogalmam sincs mi legyen. Elmesélnétek, hogy Nektek hogyan lett a harmadik és milyen vele az élet?
2010. júl. 30. 13:39
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Tudjátok, én mindig hármat szerettem volna. 4 héten belül születik az első. Sokszor gondolkozom, számolok, pánikolok, már előre gondolatban "lakberendezek", hogy mi lesz, ha tényleg meglesz a 3.

De ezek után, amiket elolvastam, a pánikolást félrerakom. Megoldjuk, mert meg kell oldanunk. A házon van hitel, de már "csak" 7 évig, dolgozunk mind a ketten, én ráadásul itthon, a kocsi is eldöcög még egy darabig. Majd alakul.

Talán nem haragszik meg a kérdező, de én is köszönöm a válaszokat!

És gratulálok mindenkinek!

2010. aug. 1. 14:48
 12/29 A kérdező kommentje:
Természetesen én is köszönöm a válaszokat, iszonyatosan jól esik olvasni Titeket. Csak reménykedem, hogy ilyen gördülékenyen fog nekünk is menni. Azért még szívesen olvasgatnék tapasztalt többgyermekes anyukák írását.
2010. aug. 1. 14:55
 13/29 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

(Nem olvastam mindenkit)

Nekünk két gyermekünk van eddig, 23 hónap különbséggel, a pici 11 hónapos. Mi mindenképpen szeretnénk még egyet, sőt a férjem a kettőtől sincs elzárkózva.

Jelenleg 1+1/2 szobában 43 m2-en lakunk, és csak reméljük, hogy majd sikerül továbbköltöznünk, de épp a minap beszéltük, hogy nagy vészhelyzetben még itt is meglennénk a hárommal. Férjem tanár, nem dúskálunk, félre tett pénzünk nulla.

Viszont ha erre tekintenénk, akkor egy gyermeket sem kellett volna vállalni...

Én hiszek Isten gondviselésében, eddig mindenünk megvan, valahonnan mindent megkaptunk, vagy használtan, vagy örököltük, nem szabad folyamatosan aggódni, mert az felemészt...

Gratulálok a babához!!!

2010. aug. 1. 15:09
 14/29 anonim ***** válasza:
78%

Remélem gratulálhatok!

Nekünk több év alatt jött össze a fiam, a csajszim szoptatás alatt (egyszer sem menstruáltam még), 2 év van közöttük.

Két éve nagyon vágytunk még egy babára, de nem jött össze.

Idén év elején kiderült, hogy ismét baba van a pocakban.

Férjem és pár családtagom: ”hát nem örülünk neki”. Én mindenképpen meg szerettem volna tartani.

Egyedül anyukám állt mellém. A védőnő és a háziorvos szerint, ha elvetettem volna, azt gyászként élem meg, jöhet a másik megutálása, a depresszió.

Most már mindenki nagyon várja (38h).

A helyzetünk: én munka nélkül vagyok 1,5 éve. Egy kalap hitelünk van, az összes babaholmit elajándékoztam, vagy eladtam, 0-ról kezdtük. Csodálatos módon mindenhonnan jött a segítség, kaptunk rengetek szuper rucit legalább fél éves korig, babakocsit, pelenkázós kiságyat, játékokat, szóval mindent. Ráadásul a fiam most kezdi a sulit, az is + kiadás.

Viszont ingyen lesz a tankönyv és az étkeztetés (Önkormányzat-gyermekvédelmi támogatás), lehetek tagja a Nagycsaládosoknak és kb. így 50.000Ft-tal többet kapok a GYES-el együtt.

És, ha belegondolok, hogy évekig ”meddő” pár voltunk…

Már alig várom, hogy babázhassak!

Remélem Ti is fogtok újra!

2010. aug. 1. 15:25
 15/29 anonim ***** válasza:
83%

Nagyon-nagyon csodálom az itteni háromgyerekeseket és a történeteket. Köszi, hogy ezt mind megírtátok, csodás élmény volt olvasnom, sok boldogságot a gyerekeitekhez :-)

(Komolyan mondom, ilyenkor visszajön a hitem a világban. Le a kalappal előttetek.)

2010. aug. 1. 16:03
 16/29 anonim ***** válasza:
70%
Nekem már meg van a három, tervezettek voltak szépen ahogyan akartuk. Ám most úgy tűnik besikerült a negyedik gyerkőc is. Hitelhegyek, a babaruhákat, nekem úgy sem lesz több felkiáltással, elajándékoztam. Meghánytuk vetettük. Egyáltalán nem jókor, nem jó korban (38 vagyok) meg egyébként is. Ám ma már tudom, hogy mi lesz belőle és nem tudnám elvetetni, kötődöm hozzá. Majd átrendezünk, szobákat cserélünk, megoldjuk hogy elférjünk. Ha megfogant és élni akar akkor jöjjön, várjuk. Mert majd megoldjuk. Mert ha ezt nem akkor semmit. A fiúk viszont nagyon örülnek. Már a nevét találgatják. Ha fiú akkor Luke vagy Anakin ha lány akkor Leila. A végére majd alább adják, valami emberszerű, magyarosra. Már a harmadikat is Anakinnak akarták. Aztán Ádám lett. Kicsit átformáltuk ;)
2010. aug. 1. 17:05
 17/29 anonim ***** válasza:
55%
Sziasztok lányok én is csatlakoznék hozzátok. Nekem 3 gyermekem van az első kettő előző házasságból és lombik a 3. gyerek az új házasságomból és ő is lombik. Annyira édesek együtt, hogy úgy döntöttünk szeretnénk mégegy babát. Lombikra megyünk megint. Nekünk készül a házunk nem hiteles de van mit csinálni rajta és közben lakjuk is. Az autónk még elmegy, igaz, ha lesz mégegy baba már kicsi lesz:) Voltak és vannak is nehéz napok de meg kell oldani mert a gyerekek mosolya mindent megér és annyira boldog vagyok mikor látom őket játszani együtt és a karácsony az maga a tökély és mi sem dúskálunk a pénzben mert a párom pár hónapja talált munkát és a szüleinknek is tartozunk és persze a gyerek témát nem is említjük nekik mert csak nyűgnek tekintik. De mi nem. Mindent megér nekünk mikor együtt vagyunk és boldogok vagyunk, mert a mai világban már minek örülne az ember a gyerekein kívül. Nagyon sok kitartást és egészséget kívánok mindannyiotoknak és a családotoknak is. Szerintem vállald a babát. A legnagyobb öröm lesz és ha jut kettőnek akkor a 3-nak is. Vigyázzatok magatokra. Puszi: Kriszti
2010. aug. 1. 21:30
 18/29 anonim ***** válasza:
55%

Nekem 1 gyerekem van és úgy néz ki, hogy jön a második. Szívem szerint nagyon szeretném ezt a babát, eszem szerint meg lehet, hogy nem kellene az anyagiak miatt bevállalunk. DE! Miután elolvastam az írásotokat, lehet hogy nem is kellene paráznom. Nekünk is vannak hitelink, mínuszos bankszámlák stb. Egy barátnőm mindig azt mondja, hogy valahogy mindig lesz, olyan nincs hogy sehogyse legyen!

Gratulákok mindenkinek!!!

2010. aug. 2. 11:27
 19/29 anonim ***** válasza:
55%

Szia, nekem egy kislanyom van es most vesztettem el a masodikat, de lelkileg alig tudom feldogozni.Mi is 3 gyereket szeretnenk,de most mar nagyon felek hogy hogy lesz, orulj, hogy lesz es hidd el minden megoldodik, ahol eszik ketto ott a harmadiknak is jut!

Nagyon sok bolodogsagot kivanok nektek!!!!!

2010. aug. 2. 11:30
 20/29 anonim ***** válasza:
26%
Tegnap 17:05! Gondolom Star Wars-ból vett nevek ezek. Ha igen akkor nem Leila, hanem Leia.
2010. aug. 2. 11:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!