Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Bevállaltad a harmadik gyereke...

Bevállaltad a harmadik gyereket? Tervezett vagy véletlen teherbeesés volt? Megbántad? Mennyire terhelte meg a családot?

Figyelt kérdés
Két gyerekem van. Egy két éves és egy 10 hónapos. Mindig is két gyereket szerettünk volna a férjemmel, igaz legalább 2 év kórkülönbséggel. Aztán becsúszott a kisebbik. A férjem hirtelen munkanélküli lett, a lakást el kellett adnunk, mert a hitel az egeket verdeste, stb... Végre rendeződtek a dolgok, élünk egy 1+2 félszobás lakásban (persze hitelre vett) van egy autónk (hitelre vásárolt), van egy állása a férjemnek (kb. 30.000 forinttal keres kevesebbet mint azelőtt), nadrágszíjunk ezerrel meghúzva, de megvagyunk. Erre nagyon úgy néz ki, hogy sikerült újra teherbe esnem. Tudom felelőtlenek vagyunk, egyetlen egyszer nem védekeztünk, magam sem tudom miért. Napok óta feszülnek a melleim, a mensim még nem jött meg, igaz eléggé kiszámíthatatlan mióta nem szoptatok. Csináltam tegnap egy tesztet, de annyira halvány volt a csík, hogy lehet csak beképzeltem. Holnap reggel csinálok egy újat. A férjem teljesen kiakadt (velem együtt), egyikünk sem akart még egy gyereket. Fogalmunk sincs, hogy miből, hogyan nevelnénk fel, hova tennénk le aludni, hogy oldanánk meg az egész helyzetet. Viszont el sem tudom képzelni, hogy egy jól működő házasságban, két boldog gyerek mellett, elvetessek egy másikat. Fogalmam sincs mi legyen. Elmesélnétek, hogy Nektek hogyan lett a harmadik és milyen vele az élet?
2010. júl. 30. 13:39
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
36%

Szia!

mintha a magam sztorija lenne....nekünk 3 gyerekünk van,mind tervezett,és 2 hete pozitiv lett a teszt,pedig védekeztünk.múlt héten uh-on még nem látszódott és reméltem hogy ma sem fog,egészen eddig biztos voltam benne Én is és a férjem is hogy nem tartjuk meg mert nem tarthatjuk meg,de ma már volt szivműködés is,elgondolkodtunk mi legyen...

vannak hiteleink,lassan 2 éve albérletben lakunk mert a válság alatt szerettünk volna nagyobb otthont és a bank "beintett"..nem tudom mi lesz velünk,el vagyok keseredve,nem szerettem volna több gyereket,a kinőtt babaholmikat eladtuk....ráadásul az utolsó terhességem és szülésem sem volt egy leányálom.....most örlődöm,osztok szorzok és próbálok arra gondolni hogy talán nem fog mindenki bolondnak nézni és elítélni ha úgy döntünk hogy megtartjuk,és talán nem fogunk éhezni,és talán még igy is összejöhet egy saját ház a jövőben.ha lenne saját otthonunk egy percig nem gondolkodnék de ebben a helyzetben nagyon nehéz,nem tudjuk mi lenne a helyes.mégiscsak egy pici életről van szó,és valamiért megfogant a védekezés ellenére is.

2010. aug. 2. 15:58
 22/29 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat, azt, hogy megosztottátok velem a történeteiteket. Végül is persze, hogy megtartjuk a harmadik gyereket is. Én már örülök is neki, a férjem még ezt titkolja, de látom rajta, hogy már ő is vágyik rá.

Hát utolsó válaszoló nagyon nem irigyellek, át tudom érezni a gondodat. Valahogy szerintem a döntésetekbe bele sem szabad szólni, mert mind a két variációért csak Ti felelhettek. Minden esetre én megértelek, és szorítok Neked.

2010. aug. 2. 20:24
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
3 fiunk van, és úgy gondolom, hogy a világ legjobb dolga, ha az embernek gyerekei vannak. Igaz szerettem volna, ha lányunk is lenne, ezért egy kicsit féltem, hogyan fogom a harmadik fiút is elfogadni. Hidd el, a világ legkedvesebb babája, most 9 hónapos. A tekintetével is simogat, remek a humorérzéke,örökké jókedvű, egyszerűen imádnivaló. A legkönnyebb a harmadikkal. Az alkalmazkodásba születik bele, strapabíró és te is sokkal rutinosabb vagy. A tesói versenyeznek a kegyeiért, nyoma sincs féltékenységnek. A lejobban viszont Te fogsz járni. Újra ideérkezik majd valaki, akinek te leszel a tökéletes lény a világon. Hangod számára a muzsika, a látványod a vígasz, illatod az édes otthoné, szóval Te lehetsz a világ közepe valaki számára!
2010. aug. 3. 00:02
 24/29 anonim ***** válasza:

"valahogy mindig lesz, olyan nincs hogy sehogyse legyen"

Ezt én is szoktam mondogatni, anyukámtól tanultam. Sőt, már már mottó.

Tényleg Star Warsból vannak a nevek és tényleg igazad van, úgy kell írni. Bocsánat. Leia-t akarnak :)

Én viszont a nővéremről és az unokahúgomtól szeretném elnevezni ha kislány lesz. Egyébként úgy néz ki, hogy a negyedik baba miatt, saját lakásból, albérletbe kell költöznünk, mivel egy nagyszülő is él velünk. Szűkösen lennénk. A nagyszülő a lakásunk haszon élvezője és ő biztosan nem akarja a lakást nagyobbra cserélni. Jól felforgatja az életünket ez a cseppike.

2010. aug. 6. 10:10
 25/29 A kérdező kommentje:
Utolsó! És idáig, hogy voltak a gyerekek "elhelyezve"? Mert ez nálunk egy kis vitát váltott ki. Most egy elég nagy szobában vannak ketten, teljesen kényelmes nekik. De a harmadik??? A férjem szerint a két nagyobb majd megy emeletes ágyba a kicsi pedig kiságyban egy szobában velük lesz. Azért én aggódom, hogy nem-e lesz már kényelmetlen Nekik. Mondjuk max. 2 évet gondoltunk így, aztán el szeretnénk költözni valami nagyobba. Hát a nagyszülőkről ne is beszéljünk. Nekünk is van egy elég érdekes, lakik egy két szintes hodályban egyedül, alig bírja fent tartani, állandóan panaszkodik, hogy így nincs pénzre rá, meg úgy, de eszébe sem jutna, hogy cseréljen velünk. Azt azért most teljesen kiakadva kérdezte, hogy most hozzám akartok költözni? Hát nem akarunk.
2010. aug. 6. 22:26
 26/29 anonim ***** válasza:
Nem az utolsó vagyok, csak meg szeretnélek nyugtatni, nem lesz nekik kényelmetlen. Nálunk is az emeletes ágy lett a megoldás, máris abban alszanak, pedig van még 5 hónapom. Csak azon megy a vita, hogy ki legyen fent. Az emeletes ágy nagy kaland, a kistesó még nagyobb... Alig várják. Ne aggódj, örülj az egészséges és szép gyerekeidnek. Boldog babavárást!
2010. aug. 7. 19:22
 27/29 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Valószínűleg emeletes ágy lesz, bár azt még nem tudjuk, hogy pontosan, hogy lesz elrendezve a szoba, mert azért annyira nem nagy. Ma elindult egy kisebb fajta vita lavina, aztán meguntam és kijelentettem, hogy a pici amikor megszületik, úgy is leginkább a mi hálószobánkban vagy a nappaliban lesz, így elég egyenlőre neki egy rész a szekrényben és egy bölcső, amit tudunk cibálni a lakásban. Aztán majd ha meglesz meglátjuk, hogy hogy legyen.
2010. aug. 7. 20:15
 28/29 anonim ***** válasza:

Szia!

Igaz mi még csak a második babát várjuk, de tervezünk még egyet, és emiatt máris előre gondolkodunk.Nekünk 1+2fél szobás lakásunk van.Jelenleg úgy van elrendezve, hogy mivel jön a pici a fiamnak nagyobb ágy kellett.Hát már most emeletes ágyat vettünk, és egyenlőre a felső részét tárolónak használom.Ő van az egyik fél szobában, és a baba lesz a másikban, mi meg alszunk a nappaliban.Van egy kihúzhatós ülőgarnutúránk és azon.Majd mi is szeretnénk nagyobb lakást, de szerintem nánulnk ez egy 10 éves távlat lesz.

Minden jót mindenkinek!

2010. aug. 8. 16:43
 29/29 anonim ***** válasza:
Emeletes ágyuk van a legkisebb meg kapott egy gyerek fotelágyat. Nagyon szereti mindegyik a saját helyét. Egy szobában vannak hárman. Ezért is költözünk, mert négyen már nem férnének.
2010. aug. 8. 20:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!