Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhességre hogyan készült...

Terhességre hogyan készült fel, aki 37-38 évesen vállalt babát?

Figyelt kérdés

Kb. egy év múlva szeretnénk elkezdeni a baba projektet, addigra 37 éves leszek. Van bármi jó tanács, ami bejött nektek?

Mivel sajnos ilyen későn jött nekem ez az élethelyzet, érdemes előtte valami komolyabb meddőségi kivizsgálásra elmenni, vagy inkább akkor, ha majd nem jön össze a baba?

2023. jan. 4. 21:51
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
93%

Semmi extra előkészület nem kell, csak a szokásos - egy kis vitaminnal, folsavval turbózhatod magad.

Viszont ilyen kornál fél évnyi sikertelenség esetén okvetlen meddőségi kivizsgálás.

2023. jan. 4. 21:54
 2/22 anonim ***** válasza:
94%

Erdemes elore kivizsgaltatni magad, foleg, ha van barmi jel arra, hogy a hormonjaid esetleg nincsenek rendben:

- nagyon eros, fajdalmas menzesz (kivizsgalas endometriozisra)

- tobb napos barnazassal indulo menzesz (kivizsg. progeszteronhianyra es pm-alulmukodesre)

- rendszertelen ciklus (kivizsgalas IR-re es PCOs-ra)

- eros pms-tunetek (kivizsg. progeszteronhianyra)

- nehezentudsz fogyni vagy epp nagyon vekony vekony vagy (pajzsmirigy-mukodes kivizsgalasa elobbi esetben alulmukodesre, utobbi esetben tulmukodesre)

Ferjednek ulomunka, sok vezetes, 40 folotti eletkor eseten spermakep (ezt a legegyszerubb megnezetni, es a fentiek nelkul is erdemes).

2023. jan. 4. 22:05
 3/22 anonim ***** válasza:
90%
Egy nagy labort, női hormon labort, ultrahangot, inzulint,stb már megnézethetsz előre, mert ezzel fogják kezdeni eleve, felesleges várni ezzel, mert ne egy év múlva derüljön ki, hogy pl pajzsmirigy gond van, mikor elment már egy csomó idő feleslegesen.
2023. jan. 4. 22:06
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
3# egyetértek. Ha kiderül mondjuk egy inzulin rezisztencia, akár egy év is lehet mire rendbe jön.
2023. jan. 4. 22:29
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek a többiekkel, mindenkeppen egy kivizsgálás, hogyha baj van legyen idő kezelni. A másik tanács, hogy kezd el minél előbb, mert nem biztos hogy gyorsan össze jön a baba. Én 35 vagyok, egyelőre a második probalkozasnal járunk 🤞
2023. jan. 4. 23:12
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

35 vagyok

Igaz nem első gyerek, de alapvetően eldöntöttük mensim itolsó napján h akkor ebben a hónapban nem védekezünk már.

( előtte már szedtem vasat folsavat.. mert nekem ez eleve problémás, tehát nem csak a készülés miatt szedtem, plusz d vitamin is alap nekem)

A mensim nem is jött meg már.

Viszont nekem eleve tudtam, hogy korábban nem volt semmi bajom, cukrom mindig pöpec, inzulinom is ( családban van ir; pcos; cukorbeteg is így szoktam mérni is és évente terheltetek is)

Ha ezeket nem tudnám, akkor csináltatnék egy hormonpanelt, plusz a párod egy andrológiai vizsgáltatot.

( mi ezzel kezdtünk a férjemnél már 28 èvesen is, mert felmerül az akkor bejelentett majd érkező 10+10 csok… de a feltételek miatt végül nem álltunk bele)

2023. jan. 4. 23:34
 7/22 anonim ***** válasza:
84%

Én szinte mindent megcsináltatnék abban az 1 évben, ha lehetőségem lenne rá.

Én már elmúltam 40, de sajnos még nincs baba. Magzatvédő vitamint szedek(van benne folát), D vitamint(azt amúgy is szedtem ősszel-télen), meg Q10-t.(A babában még nem segített, de szépülök tőle 😂)

Nincs férjem, így a vizsgálatokat elég nehezen tudom elérni, de hormonpanelt, ultrahangot végre sikerült már. Azok elvileg rendben vannak. Meddőségibe próbálok bejutni. 4 hónapnál tartok, az a terv, hogy fél év sikertelenség után szeretnék eljutni a többi vizsgálatra.

2023. jan. 4. 23:57
 8/22 anonim ***** válasza:
87%

Ahogy a többiek is írják, az alap laborvizsgálatokat, nőgyógyászati vizsgálatokat megcsinálnám, valamit lehet megtanulnám a hőmérőzést, ovulacios tesztezést is. Folsav, D vitamin, e vitamin is segít. Valamint érdemes nagyon kiegyensúlyozott diétát tartani, mozogni (lehet meglepő de sok nagyon várt babát hoz meg pusztán egy kicsit egészségesebb életmód).

Simán lehet hogy első hónapban összejön a baba majd, de statisztikailah készülni kell arra is, hogy nehezebb menet lesz.

2023. jan. 5. 05:35
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Mindent érdemes megcsináltatni, amit az előttem válaszolók írtak, hiszen semmivel nem ártasz, sőt...

Én folsavat kezdtem el már a tervezéskor, Férjemmel együtt, illetve Herbamed női cseppeket a harmadik próbálkozós hónap előtt, és abban a hónapban meg is fogant. (Szerencsés voltam)

Én nem voltam semmilyen extra kivizsgáláson, nőgyógyászt kivéve. (Nekem már volt két gyermekem a kicsi előtt!)

2023. jan. 5. 09:27
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
7es ! Egyedülálló vagy?
2023. jan. 5. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!