Ha a mentális beteg párom teherbe esik akkor mi a teendő?
Mi a teendő ha teherbe esik? Rábeszélni az abortuszra és utána valami biztonságos fogamzásgátló… pl. 3 hónapos injekció (Depo-provera). A skizofrénia öröklődik. Ráadásul a hormonok miatt már a terhesség alatt is lehetnek gondok. Utána pedig sosem tudhatod mikor kattan be, jóval nagyobb esélye van a szülés utáni depresszióra, gyermekágyi pszichózisra, ön- és közveszélyes lehet. Ráadásul ezekkel a gyógyszerekkel nem is szoptathat, és senki nem garantálja, hogy a gyerekre semmilyen hatása nem lesz, nem okoz-e vmi fejlődési rendellenességet.
Nekem nemrég volt az osztályon ahol dolgozom egy gyermekágyas páciensem skizofréniával, prepszichotikus állapotban… hiába volt a gyógyszere jól beállítva korábban, nem lehetett a gyerekkel kettesben hagyni, 24 órás felügyelet alatt volt. Végül a gyerek gyámság alá került.
Nem vagyok egy szőrös szívű és sem osztani nem szoktam senkit, sem belerúgni a problémával küszködőkbe.
De itt ezen nincsen mit szépíteni. Így gyereket vállalni az önzőség és felelőtlenség, sőt szívtelenség non plus ultrája. Egy életre megnyomorítjátok azt a szerencsétlen gyereket, már ha egyáltalán egészségesen megszületik és megéri a felnőttkorát, a nélkül, hogy lemészárolná az anyja, vagy mondjuk valami súlyos fogyatékkal születik, aztán marad a kórházban, mert gondolom akkor már nem lenne akkora buli babázni.
Kegyetlenség a köbön. Abortuszra kell menni ha besikerült, aztán kérvényezni is lehet az elköttetést a párodnak, ilyen betegségekkel és gyógyszerekkel külön engedéllyel elvégzik, ha indokolt, hiába fiatal még és gyerektelen.
Mégis ki kényszerítené ilyen életre a saját gyerekét? Esélyei gyönyörűek, vagy eleve fogyatékkal születik, vagy nem, de kinyírja a saját anyja, vagy azt sem, de egy életre megnyomorítja, ha ezt is megúszná, akkor meg majd menet közben derül ki róla (állapot súlyosságától függően, hogy mikor), hogy maga is paranoid skizofrén, ez esetben vagy csöndes magányban éli le életét, vagy talál egy párt, aki elfogadja így és lemond a családról, gyerekről ő maga is, vagy ugyanilyen önző módon nem szakítja meg az ördögi kört és tovább teszitek földi pokollá generációról generációra az utódok életét!
Szégyelljétek magatokat, ha ezt megteszitek!
Elmesélem barátnőm sztoriját. Terhesség alatt nem szedhette a gyógyszert. Meg lett az eredménye. Nem gondoskodott a gyerekről.Visszaesett.
Apuka csinált mindent.
Nekem anyukám és nagyim tesója volt skizofrén. Soha nem fogok szülni! Nem adom tovább ezt a szart
Bérczesi Róbert, a Hiperkarma frontembere. Ismert ember, mégis felvállalja, hogy paranoid skizofréniával még barátnője sincs és nem is lesz,nemhogy családja!
Nektek miért nincs ennyi sütnivalótok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!