Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha a mentális beteg párom...

Ha a mentális beteg párom teherbe esik akkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
Ha beigazolódik a terhesség, hova kell menjünk? Háziorvos? Szedheti majd a gyógyszereit várandósan?

2022. dec. 21. 10:31
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, én értem, hogy marha nehéz elfogadni, hogy ezzel a betegséggel abszolút nem ajánlott gyereket vállalni.

De meg kell, hogy értsd, egy minden szempontból egészséges nőt is iszonyatosan megvisel a terhesség, a szülés, és főleg a kisgyermekkor. Hányan, de hányan szenvednek szülés utáni depressziótól, a kialvatlansággal pedig egyenesen kínozni lehet. Akkor szerinted egy eredendően terhelt mentális állapotú nő milyen állapotba kerül?

És nem párokkal kell beszélned, hanem a pszichiáterrel.

2022. dec. 21. 11:26
 12/49 A kérdező kommentje:

"ezzel a betegséggel abszolút nem ajánlott gyereket vállalni."

Azért tettem fel a kérdést, mert lehet, hogy már ezzel elkéstünk. Sajnos én vagyok a hibás, mert nem gondolkoztam előre, de elmegyek ma tesztet venni.

2022. dec. 21. 11:48
 13/49 anonim ***** válasza:
93%
Hacsak nem múlt el 12 hetes terhes, nem késtetek el vele.
2022. dec. 21. 11:50
 14/49 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon megfontolandó a dolog, valóban akarsz gyereket tőle? A gyerek veszélyeztetve lesz, ha nem is veszik el tőle, kitennéd veszélynek a saját gyerekedet? Legalább ezeket fontold át. A gyógyszereket sem biztos, hogy szedheti terhesség alatt, vagy kisebb dózisban, esetleges más fajtát, ami nem biztos, hogy jó lesz neki. Mindenképpen beszéljen pszichiáterrel. Lehet hogy ő sem ajánlja a gyerekvállalást. Egy terhesség, szülés egy egészséges nőt is meg tud viselni, hát még egy mentálisan sérültet.
2022. dec. 21. 11:52
 15/49 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de ahol már egy felnőtt embert ellenőrizni kell, hogy szedi-e a gyógyszereit, ott már bukik a dolog.

[link]

2022. dec. 21. 12:22
 16/49 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a nem olyan régi hírt nagyon ajánlom elolvasni.

Ugyanígy 3 féle gyógyszer, nem szedte be stb...

[link]

2022. dec. 21. 12:26
 17/49 anonim ***** válasza:
97%
Terhesen nem lehet szedni ezeket a gyógyszereket, mert beteg lesz tőle a magzat. Ha terhes lett, abortuszra kell menni. A pszichiáterével vegyétek fel a kapcsolatot.
2022. dec. 21. 12:30
 18/49 anonim ***** válasza:
98%

Elég abortusz ellenesnek tartom magam de ez az a helyzet amikor gondolatom szerint meg kell lépni ha + lesz a teszt.

Őszintén mond meg, nyugodt szívvel ott hagynám vele pl éjszakára a babát ha dolgoznod kell? (Persze ha egyáltalán ennyi gyógyszer mellett megmarad)

2022. dec. 21. 12:36
 19/49 anonim ***** válasza:
100%
18-assal ertek egyet.
2022. dec. 21. 12:45
 20/49 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy viselkednek sajnos, nemrég egy fórumon olvastam, hogy egy férfi felesége fejbelőtte magát, ott már nagy volt a gyerek, de így is összetörtek. De nekik is összejött a baba, az is lehet, hogy cserélik majd a gyógyszereit a terhesség alatt, megkérdezem majd a pszichiáter főorvost. Ha nagyon súlyossá válna a helyzet, addig legfeljebb a szüleimre tudnám bízni a gyereket, amíg én távol vagyok.
2022. dec. 21. 13:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!