Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Eshetek így 40 évesen teherbe?

Eshetek így 40 évesen teherbe?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 39 éves nő vagyok, aki nemrég ismerte meg a nagy Ő-t, és most jutott oda, hogy gyereket vállaljon. Nem akartam ki centizni, de így alakult. Márciusban töltöm a megyvenet. Azzal van a problémám, hogy anyukámnak akinek fiatalon lettek gyerekei, (23,25,27 évesen) 34 évesen megmondták, hogy rémlik nem akar több gyereket, mert csak kín keservesen sikerülhet. Felraktak neki egy spirált amikor 36 éves volt, és emiatt már nem menstruált többet, vagy csak több havonta pár cseppet. A nagymamám 32 évesen 2 évig küzdött hogy összejöjjön neki a baba (anyukám) és csak nehezen sikerült, viszont neki 50 éves koráig megvolt a menstruációja. Genetikailag valószínűleg öröklöm ezt a nem igazán termékenységet, és az lenne a kérdésem, hogy ennyi idősen már esélyem se lenne teherbe esni? Esetleg gyógyszerekkel?

2022. nov. 6. 18:52
 1/7 anonim ***** válasza:
63%
Jobbak az esélyeid, mint nekik, de mindenképpen orvossal ajánlott beszélni.
2022. nov. 6. 18:53
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem ne ilyenekre gondolj, mentálisan nincs rád jó hatással, ami a teherbeeséshez sem lesz. Nagyon sokat jelent a gondolkodásunk, legyél pozitív.

A másik oldalról van példám, a férjem apukájánál gondok voltak, 8 évet vártak rá. Meg fordult nekem is a fejemben, ha majd mi babát szeretnénk, nehezen fog sikerülni? Nem, első próbálkozásra baba lett.

Csak pozitívan! Üdv, 20 hetes kismama.

2022. nov. 6. 19:00
 3/7 anonim ***** válasza:
93%
Tökmindegy mi volt a felmenőiddel, te te vagy, ne agyalj ezen.
2022. nov. 6. 19:02
 4/7 anonim ***** válasza:
55%
Teljesen értelmetlen a kérdésed. Ha rendszeresen menstruálsz minden esélyed van akár elsőre is teherbe esni, ha nincs általad ismert gond, ami ezt megnehezítheti. pld. Túlsúly, alultápláltság, pajzsmirigy problémák, PCOS, IR stb.
2022. nov. 6. 19:37
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk mindenki teherbe esett ha csak ránéztek.Mi párommal 2 évet vártunk,mire összejött és bennem volt a ,,hiba".A genetika egy dolog, nézessétek meg normálisan magatokat mindketten.
2022. nov. 6. 21:43
 6/7 anonim ***** válasza:
80%

Ne görcsölj azon, hogy nekik hogy volt! Nálunk a családban a nők vagy pokoli nehezen estek teherbe vagy nem tudták kihordani a babákat. Én 34. hétre születtem, még anyuék sem bíztak benne, hogy megmaradok, mert az évek alatt 8 tesómat veszítették el (vetélés, halvaszülés). Én úgy nőttem fel, hogy fel voltam rá készülve, nekem is meg kell küzdenem, hogy anya lehessek. Erre 2-2 év korkülönbséggel, 3 problémamentes terhességgel 3 csodálatos fiunk született normál úton.

A peoblémákon ráérsz akkor görcsölni, ha találkozol velük. Feleslegesen ne stresszeld magad!

2022. nov. 7. 06:02
 7/7 anonim ***** válasza:

40 évesen a statisztikák szerint eléggé nehéz spontán teherbe esni, hiába rendszeres még a ciklusod, a petesejtek minősége nem az igaz. Lehet hogy te vagy kivétel, aki szupertermékeny még így is, de nagyobb az esély, hogy nem.

Én azt tanácsolom, hogy AZONNAL menjetek el mindketten a pároddal együtt kivizsgálásra, mert ha kiderül, hogy van valami, akkor 40+ már minden hónap számít, hogy mikor tudsz teherbe esni lombikkal vagy anélkül.

2023. febr. 23. 16:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!