Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 16 eves vagyok es terhes...

16 eves vagyok es terhes lettem. Hogy mondjam el anyueknak?

Figyelt kérdés
tudom sokan most leszidnanak nagyon. de igy tortent. es nem bantam meg. mar varom a babat es a paromat is nagyon szeretem. csak 1 gond van. hogy modnjam el anyueknak hogy ne akarjanak egybol "vizbe folytani" miatta?
2008. dec. 21. 22:56
1 2 3 4
 1/40 anonim válasza:
56%

Nehéz kérdés hiszen a szülők ilyenkor "ölni is képesek"...

De ha elmagyarázod nekik hogy a párod felelőség teljes és vele akarod leélni az életed akkor talán nem lesz nagy probléma... De a szülők döntik el az elvetélést, bár ha már túllépted a 3. hónapot akkor már illegális elvetélni...Kivéve Mexikoba:)

2008. dec. 21. 23:10
 2/40 A kérdező kommentje:

koszi szepen a valaszt..

masnak vannak meg valami jo otletei? nagyon felek elmondani:(.. felek hogy megutalnanak miatta...

2008. dec. 21. 23:17
 3/40 anonim ***** válasza:
100%

Ha meg is utàlnak,hidd el,idövel megbékélnek,legalàbbis ha tényleg felelösségteljes szülöknek érzik magukat!

Igen nagyon nehéz,tudom,de valahogy elkell mondjad.

Max ha van tesod(làny)akkor vele kéne elöbb beszélned,és ö segitene egy lépéssel tovàbb a vallatàsi orànàl!

Ha nincs làny tesöd,akkor bizony anyud amikor egyedül van,akkor vàrd meg mig egy nyugod pillanatàban van,és kb igy:$

-anyu,most kérlek szépen nagyon jol hallgass végig!

Tudom,hogy dühös leszel,amit nem akarok,de inkàbb most mondom el,mint késöbb màstol halld vissza.

Szoval van valami,ami nem tervem volt,de igy történt,és én vàllalni akarom a felelösséget!

(és add a kezébe a pozitiv tesztet)

Ettöl egyszerübb variàciot nem tudok,azt nem mondom hogy simàn felejts ott egy pozitiv tesztet kommentàr nélkül,mert az még kinosabb!

Ne félj,bàrmi is lesz,neked màr nem arra kell gondolni,hogy jaj anyu megöl,hanem arra,hogy egy kis életért kel kiàllnod!

2008. dec. 21. 23:25
 4/40 anonim ***** válasza:
94%
Nem szidni akarlak és nem is itélkezni,csak a véleményem irnám le.Várod a babát és szereted a srácot.Szerintem te nem tudod mit beszélsz.Nem hát,felnöttnek érzed magad,pedig nagyon messze van.Nem fogsz nekem hinni,mert jelenleg elvakit a szerelem.Nem tudom a párod hány éves,ha a te korodbeli,hogy fog felelőséget vállalni?Az is lehet joval idősebb nálad,aki feltud karolni.Én 16évesen biztos nem szülnék.Nem vagyok hive az abortusznak,de mindenki tévedhet.Ha ugy érzed tudsz vállalni gyermeket,akkor anyukádék elé is oda kell tudnod állni,hiszen döntöttél.Csak el kell nekik mondani.Hát tedd meg ezt minél hamarább,hogy segitsenek jo belátásra birni,addig amig nem késő.Hidd el nagyon sok szép dolog vár még rád az életben,nem is gondolnád.Bárhogy döntesz,sok sikert kivánok.
2008. dec. 21. 23:27
 5/40 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Jobb minél előbb átesni rajta, minél tovább húzod a dolgot, annál rosszabb, hidd el. :S

Odaállsz édesanyád elé a pároddal (aki nagy támogatás lehet ebben a pillanatban) és elmondjátok, mi történt és hogy történt és azt is, hogy mit szeretnétek ezek után.

Viszont 18 éves korodig, szülői beleegyezés kell, így tényleg anyukád mondja ki a végső szót. De ha ez a döntésed és úgy érzed, gondoskodni is tudnátok a piciről, akkor vágjatok bele! Kicsit korainak tűnik 16 évesen, de ha te szellemileg érettebb vagy és támogat a párod is, akkor ezt így mondd el anyudnak is. Hát, az az igazság, hogy nem ismerjük őt, így csak általánosságban mondhatom: először nem fog örülni. Valószínűleg érvel majd a koroddal és hogy tanulnod kell még stb. de lássa rajtad, hogy felelősségteljes vagy és ígérd meg, hogy a sulit sem hagyod abba és gondoskodtok róla. Ha látja, hogy határozottan kiálltok az álláspontotok mellett, akkor ő is kénytelen belátni. Egyéként néhány nap, esetleg hét előfordulhat, hogy haragudni fog rád, netán nem szól hozzád, hideg, távolságtartó lesz, de aztán megenyhül, hisz ezt vésd jól a fejedbe: a lánya maradsz, bármi is történik!!! Ez mindig így van, akkoris törődni fog veled és támogat. Sok sikert és szedd össze magad, várom a fejleményeket! Egyébként meg gratulálok!

2008. dec. 21. 23:32
 6/40 A kérdező kommentje:

koszi masodik valaszado azt a mondologot ott:*

es harmadik valaszado hat igen nem igy terveztem de nicsn mit csinaljak.. nem vagyok egyltana hive az abortusznak... hisz ugy veszem hogy akkor egy embert olnek meg.. maskul parom 20 eves lesz... es nem tartom huesegnek amit irtal mert igazad van es nygui nem vakit el a szerelm.. szeretem nagyon parom szerelmes is vagyok.. de azert epp eszel probalok gondolkozni es fellosegteljesen.. es megprobalok minek jobb anyuka lenni es megadni mindet a gyermekemnek.. meg akkor is ha edesanyamtol s edesapamtol nem kapok segitseget es megutalnak... mindenek van kovetkezmenye ugy hiszem... a szerelemnek most ez lett.. tudom most sokan gyerekesnek neznek de megprobaltam man a sajat talpomra allni... es mostmar meg jobban megprobalok mert tudom hogy egy kisembernek szuksege van ram barmi is tortenik

2008. dec. 21. 23:35
 7/40 A kérdező kommentje:
koszi szepen :*... maskulonben en is nagyn orulok neki.. nagyon szeretem a kis gyermekket es elege felelosgteljesnek erzem magam hogy gondoskodjak rola.. ha nem is fogok tudni nki majd mindent mgadni legalab a szeretetemre es a gondoskodasra szamithat:D.. csak anyuektol felek:-s
2008. dec. 21. 23:37
 8/40 anonim ***** válasza:
100%

Negyedik válaszadó vagyok.

Ne félj! Szedd össze magad, komoly csajszinak tűnsz! Ne idegeskedj, vagyis próbálj meg kicsit megnyugodni, nehogy árts a picidnek! Mikorra tervezed a vallomást? Anyud vagy apud szigorúbb?

2008. dec. 21. 23:43
 9/40 A kérdező kommentje:
hat anyummal mostansag sokat szoktunk veszekedni.. vagyis en ingerlekenyebb voltam biztos a baba mitt... apumal ritkan szoktunk de mikro sozktunk akkor nagyon nagy veszekedes van...
2008. dec. 21. 23:48
 10/40 A kérdező kommentje:
a vallomast meg mg nem tudom hogy mikora tervezem.. minnel elobb kenne... csak nem merem elmondani.. pedig jobb elobb hisz ugyis kiderul..
2008. dec. 21. 23:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!