Ha egy nover nagyon taplon viselkedett velem a korhazban
erdemes panaszt tennem? Fonover. Kihez fordulhatok? Vagy
eltussoljak?
Elozo vagyok, a csecsemos osztalyon viszont tok rendesek voltak, meg a masodik napon is megkerdeztek, hogy akarok-e fekudni meg, bepelenkazzak-e a gyereket helyettem, vagy megmutassak-e meg egyszer.
2022. aug. 15. 12:22
Itthon pont a csecsemős nővérek a “hírhedtek” sajnos.
2022. aug. 15. 12:29
Ez a különbség, hogy külföldön van következménye a szar munkának meg a hibáknak.
Itthon komoly műhibák után is simán dolgoznak orvosok is.
2022. aug. 15. 13:10
Rengeteg követelőző bunkó páciens is van.Sőt... Csak a tisztább kép kedvéért.
2022. aug. 16. 07:40
25/28 A kérdező kommentje:
Egy beteg ember kiszolgaltatott! Ketsegek gyotrik. Aggodik maga vagy a gyereke miatt. Eleg sok tapasztalatom van. A betegek megszeppenve, varnak a sorukra. Neha elszskad a cerna..... ami teljesen ertheto. Tobbszor tanuja voltam, hogy kioktatoan sot megalazoan beszelt nover, SZTK alkalmazott a beteggel. Erre NEM kerulhet sor! Tobb empatiat es odafigyelest!
Sajnos ez mind szép és jó, de az a baj hogy nincs elég dolgozó és lehet, hogy az nap nem az első olyan beteg találja be akinek elpattantak a dolgok, lehet az első p@rat még kedvesen elintézi de a 20nál neki is elguru a gyógyszer és lehet nem pont ott ahol igaza is van.
Szerintem nekünk is több empátia szükséges feléjük, lehet nem a legjobb, de lassan saját magunkat kell ellátni mert senki nem marad, sajnos tényleg csak az alja. Nem vagyok eüs de voltam sürgőségin és valami borzalom hogy pár doki és 1-2 nővér rohangál mikozben a mentő jön percenként.
2022. aug. 16. 09:53
Erről megint nem a mezei páciens tehet.
Itt elsősorban nekik kell az empátia, mert nekik ez a munkájuk. Ha nem megy, nem kell erőltetni.
Igen, kevesen vannak, de ezt nem a beteg, kiszolgáltatott és aggódó embereken kell leverni.
2022. aug. 16. 17:09
28/28 A kérdező kommentje:
Ketsegtelen, hogy hiany van. De....... korhazban fekudtem , hat hogyan fogalmazzak szepen? Nem szakadtak meg a munkaban a noverek. Sok betegtarsam nem tudott mozogni, en voltam a futar. Tobbszor talaltam oket csevereszve, telefont nyomkodva. Mondtam mi a gond, s meg engem utaltak. Azt mondtak , hogy mutotten ne rohangaljak. A szobatarsam bekakilt iszonyu buz volt. Szoltam . Pikerten azt mondtak, hogy ezt nekik honnan a viharbol kellenne tudni? Ugy gondolom, hogy a csevereszes helyett 30 percenkent vegig lehet menni, benezni a szobaba hogy nincs-e valamire szukseg. Hivorendszer nem mukodott. Minden tiszteletem a surgossegi , mentos, stb szemelyzetnek. De az SZTK es a korhazi szemelyzet emberileg nem uti meg a mercet / termeszetesen vannak kivetelek/ Szoval meg valami: Edesapam is ORVOS volt csupa nagybetuvel. Mindig azt mondta, hogy O van a betegert ,s nem a beteg erte! Ezt minden rendeloben, korhazban ki lehetne irni!
Kapcsolódó kérdések: