Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért mondják azt hogy ne...

Miért mondják azt hogy ne görcsölj rá a babára? Átérzik ennek a szónak a súlyát?

Figyelt kérdés
2010. szept. 22. 13:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
14:34-essel egyetértek. 14:20-as vagyok.
2010. szept. 22. 14:48
 12/20 anonim ***** válasza:

Mindenki ismeri manapság a sressz káros következményeit több területen is. Pl. gyomorfekélyt lehet kapni vagy kijönnek a pattanásaid. Szerintem ugyanez lehet a termékenységnél is. Sok nő nem is menstruál vagy késik, ha ideges, ugyanígy elmaradhat a peteérés is. Tehát egy erős idegeskedés, stresszes helyzet a várva várt baba miatt szerintem okozhat gondot.Hallottam olyan párról, akik már sírva szeretkeztek.....

De az ha valaki tervezi, szeretné, figyeli magát, az még nem "rágörcsölés". De utálom ezt a szót....

Hogy ne stresszeljük magunkat? Fogalmam sincs. Talán valami új az életünkben, ami elfoglal, leköti az energiáinkat és új kihívások elé állít segíthat. Pl. valami új, régóta tetsző sport megtanulása stb....

2010. szept. 22. 20:15
 13/20 anonim ***** válasza:

15 hónapja várjuk a gyermekáldást. Első 4-5 hónapban nem foglalkoztam az egésszel, aztán kezdtem figyelni, tanulni a dolgokat. Eljutottam a hőmérőzéshez, majd az ovu teszthez, majd a dokihoz, ahol kiderült nincs is peteérésem.

2 hete voltunk egy ismerős házaspárnál, ahol a csaj minden órás terhes. Természetesen szóba jött, hogy "és ti????" kérdés is. Mondtam, hogy elkezdtünk járni a meddőségibe tartanak a kivizsgálások. Erre Ő PERSZE MERT RÁGÖRCSÖLTÖK!!!! Nekik első hónapban összejött. Hála Istennek örülök neki. De mikor visszakérdeztem, hogy 3-4 havonta menstruálok, gyógyszer segítségével, és nincs peteérésem, akkor mire is várjak konkrétan orvosi segítség nélkül??? Mert ugye ha járkálsz orvoshoz, és ovutesztelsz stb, figyeled a ciklusod az már rágörcsölés....

Mondtam neki, ha pontos ciklusom lesz, és azt mondják nincs testi akadálya a babának, elfelejtem a dokihoz járkálást, de addig hiába várom a sült galambot.

Szerintem alapjába véve ezt nem gondolják át azok akik ezzel a mondattal vagdalkoznak.

2010. szept. 23. 09:55
 14/20 anonim ***** válasza:
Egyetértek az utolsó válaszolóval! Megkérdezhetem tőled, hogy magadtól indultál el meddőségibe, vagy doki küldött tovább? Melyik meddőségit választottad?
2010. szept. 23. 19:53
 15/20 anonim ***** válasza:

Szia , én vagyok a meddőségis. A Budai Meddőségi Centrumba járunk. Még nagyon az elején járunk. De arra is 2 hónapot kellett várni, hogy az első konzultációra bejussunk.

A férjem túl van az első mintaleadáson, és én a 3 napi vérvételen. Nekem elég macerás mert 110 napra jött meg most is norcoluttal. Nemsokára megyek a 22 napira. Akkor vérvétel, és vizsgálat, majd köv hónapban HSG, és a páromnak még egy minta. Utána remélhetőleg kiderülnek a dolgok. Nagyon úgy indultam neki, hoggy nem lesz szükség se inszemre, se lombikra, csak beállítják a hormonjaim, és kész :-)))))))) Ha van kérdésed, írhatsz privit.

2010. szept. 24. 06:45
 16/20 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy mindig csak azok mondják, hogy "ne görcsölj", meg "persze, mert rágörcsöltök", akinek elsőre vagy másodjára összejött. Így könnyű, nekik nem is volt idejük rágörcsölni...

Mi már 7 hónapja próbálkozunk és nem érzem, hogy rágörcsöltem volna, de mérem a hőmet, ovu tesztelek és elkeseredem, amikor megint megjön. Ez lenne a rágörcsölés, hogy igyekszem mindent megtenni?

2010. szept. 30. 16:40
 17/20 A kérdező kommentje:
Persze ez nem az. Én kicsit már elkenődve érzem magam. De azt is érzem hogy lassan bele nyugszok. Majd jön ha akar. 1 hónapunk van még:( utána letelik az egy év. És a doki elkezd vizsgálódni:( De úgy sem tudok mit tenni. Tehát marad a belenyugvás.
2010. szept. 30. 17:04
 18/20 anonim ***** válasza:

Én mindenesetre bejelentkeztem dokihoz, 2 hét múlva megyek. Nem szeretnék tovább várni, ha valami bajom van, mondják meg most és próbáljuk meg kezelni.

Lehet, hogy probléma van, akkor meg minek várjak még hónapokat?

2010. okt. 1. 08:45
 19/20 A kérdező kommentje:
én is így voltam. De ha még nem telt el az egy év amióta próbálkoztok nem fog mondani semmit. Csak annyit hogy majd akkor menj vissza:( tapasztalatból mondom. Én is elmentem mikor a 9. hónapnál jártunk. De azt mondta még fölösleges aggódni. hát ennyi:(
2010. okt. 1. 10:23
 20/20 anonim ***** válasza:

10:23-asnak: amennyiben semmi olyan tüneted nincs, ami indokolttá tenné a kivizsgálást, akkor valóban ez a bevett gyakorlat. Nekem viszont minden menszim barnázással indul, elég sokáig, kb- 5 nap, és ez már lehet probléma. Azt gondolom, ezt érdemes kivizsgáltatni.

Egyébként meg azt mondok a dokinak, amit akarok, hogy mióta próbálkozunk :)

2010. okt. 1. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!