Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért mondják azt hogy ne...

Miért mondják azt hogy ne görcsölj rá a babára? Átérzik ennek a szónak a súlyát?

Figyelt kérdés
2010. szept. 22. 13:51
1 2
 1/20 Nikcsi ***** válasza:
75%

Szerintem igen. Altalaban azok tanacsoljak ezt, akik maguk is megtapasztaltak milyen erzes sokaig hiaba varni a babara. Sokszor tortenik hogy eloszor ragorcsolnek, szamolgatnak mindent amit lehet, aztan belefaradnak, eleguk lesz, elkeserednek. Ekkor szunik meg a gorcsoles es szerencsere sokaknak osszejon az ahitott baba.

Szoval szerintem ezt csak tiszta joindulatbol tanacsoljak, mert ok mar ateltek a fent leirtakat.

2010. szept. 22. 13:53
 2/20 anonim ***** válasza:

Én tudom, mikor erről beszélek. Én is ezt csináltam 1 évig, csak azon járt az agya, mikor eshetek teherbe. Aztán sok reménytelen hónap után feladtam, nem érdekelt semmi, nem számoltam mértem semmit, s azonnal sikerült.

Görcsöltem, mert görcsösen figyeltem mindent, mértem a hőmet, ovu teszteltem.

2010. szept. 22. 13:55
 3/20 A kérdező kommentje:
Ezzel egyet értek. MErt sokaknál olvasom hogy a lazítás után következik az hogy még is sikerül. De hogyan kell nem görcsölni? Hisz ha babára vágynak csak az jár a fejükben. Én már megtanultam nem görcsölni. Mert rájöttem csak magam heccelem. De akinek ez még nem jött be, az hogyan csinálja?Én beletörődtem hogy majd lesz baba ha minden adott lesz.
2010. szept. 22. 13:58
 4/20 anonim ***** válasza:
Én ha mondanék ilyet, akkor azt tapasztalatból tenném. A 8. hónapban jött össze, amikor nem foglalkoztam végre a témával, elmentünk nyaralni, és ment minden a maga útján.
2010. szept. 22. 14:14
 5/20 anonim ***** válasza:
Én is hasonló cipőben járok, és örülnék, ha valaki megmondaná, hogyan kell nem görcsölni. Hisz ilyenkor tényleg majdnem minden gondolatod a körül forog, hogy még mit tehetnél meg azért, hogy végre sikerüljön, én legalábbis így érzem. Nem tudom, hogy lehetne ezen változtatni?!
2010. szept. 22. 14:17
 6/20 anonim ***** válasza:
Én se tudom a gyógyszert, a "nem görcsölésre". Egyáltalán mi számít görcsölésnek? Az, hogy arra gondolok, de jó lenne, ha most elmaradna a mensim és terhes lennék?
2010. szept. 22. 14:20
 7/20 anonim ***** válasza:

14:20-as vagyok.

Azt nem értem, ha valaki babát szeretne, hogy lehet nem rá gondolni! Egy nap nem telik el úgy, hogy ne jusson eszembe.

2010. szept. 22. 14:21
 8/20 anonim ***** válasza:

A "rágörcsölés" egy divatszó amit manapság mindenki rásüt mindenkire, akire igaz az hogy "nagyon szeretne gyereket és ezért mindent megtesz".

Gyűlölöm ezt a szót és nem is használom soha. Az élet ilyen, elég csak belegondolni: ha valamit nagyon akarunk, teszünk érte, izgulunk a sikerért és azon jár az agyunk. Ezt nem lehet befolyásolni.

Egész egyszerűen nem lehet valakinek aki babára vár olyan tanácsot adni hogy ne görcsöljön rá, hiszen ha mindennél jobban vágyik egy babára, hogy ne gondoljon állandóan arra hogy milyen jó lenne, és hogy mi mindent tehetne még meg érte?

Más: attól hogy valaki "rágörcsöl" még ugyanannyi esélye van a babára. Én pl. "rágörcsöltem", nagyon hamar lettem terhes. Barátnőm szintén, már első hónapban (pedig volt ám peteérés számolgatás, csodateák, minden ami kellhet.)

Ha valaki peteérést számol, az jobban fogja ismerni a testét, ennyi.

Harmadrészt: van olyan ismerősöm aki váltig bizonygatja hogy ő jajj, pont akkor esett teherbe amikor már nem görcsölt rá.....aztán persze abban a hónapban is ugyanúgy izgult meg számolgatott, tesztelgetett. Nem tudom miért emlékszik máshogy az idő múlásával, talán mert jól hangzik.

Nem tartom szép dolognak ha valakit azzal ijesztgetnek hogy "ha rágörcsölsz nehezebb lesz!" - hiszen ettől pont még jobban ideges lesz az illető, és azon kezd el görcsölni, hogy hogyan ne görcsöljön. Itt is egyre-másra nyílnak a "rágörcsöléses" topikok...el kéne már hagyni ezt a csinált divatszakszót. Na, akkor sikerülne mindenkinek hamarabb, mert senki nem görcsölne azon hogy ne görcsöljön!

2010. szept. 22. 14:34
 9/20 anonim ***** válasza:
Én másfél évig görcsösen akartam, ovu teszt, hőmérőzés, orvosok. Aztán idegileg ki lettem már a sok negatív teszttől. Letettem róla, semmit nem csináltam semmit nem figyeltem. Már azt sem tudtam mikor kell hogy megjöjjön. Ennek már 2 éve. És még mindig semmi. A barátnőm görcsösen akarta, és 2 hónap próbálkozás után összejött neki.
2010. szept. 22. 14:42
 10/20 A kérdező kommentje:
már 11 hónapja várjuk hogy pozitív lehessen a teszt.Ez első hónapokban mindent bevetettem. TEa, hőmérés, tesztek. Most az utóbbi hónapokban csak annyit csinálok, hogy kiszámolom kb, mikor lehet majd az ovum. És próbálok olyankor hatni a kedvesre. De nem gyerek gyártás céljából össze bújni. Hanem próbálok kívánatosabbnak tűnni. Így hát nem hiszem hogy ezen agyalnék. Majd meghozza az eredményt remélem. mert ha nem sajnos 3 hónapon belül, dokihoz kell mennem.( És nem szeretném. Édesanyámnak is 4 évre sikerültünk bátyámmal.És ebbe bele gondolni sem szeretnék.
2010. szept. 22. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!