Fél éve próbálkozunk a férjemmel mar nagyon várjuk hogy egyszer csak pozitív legyen a teszt. Szerintetek ezekkel a módszerekkel megkönnyíthetjük a folyamatot?
Voltam előző hónapban nődokinál, szerencsére mindent rendben talált. Mondta hogy 1 év után kell komolyabb módszerekkel próbalkozni
Vérképünk is jó.
Vennék ovulációs tesztet, illetve ajánlotta a doki a folsavat vagy femibion 0 tablettát.
Érdekelne a tapasztalatotok véleményetek.
Az is érdekelne hogy nektek mikorra jött össze a baba.
Nagyon köszönöm a válaszokat :)
Én a kisfiamnál már kb. 2 hónappal korábban elkezdtem szedni terhes vitamint,nálunk elég hamar jött,1 hónap alatt sikerült.
A kislányommal most vagyok terhes,ő kicsit nehezebben jött össze,mivel másfél évig szoptattam és emiatt nem menstruáltam.Miután abbahagytam a szoptatást és az orvosom tanácsára elkezdtem D vitamint szedni,illetve egy 1 hónapos vas kúrát csináltam,szépen visszaállt a ciklusom már a következő hónapban.Onnantól számítva a második ciklusban fogant a baba.Szóval saját magamon tapasztaltam meg,hogy a D vitamin (hiánya) is tudja akár befolyásolni a ciklust.A magyar lakosság nagy része D vitamin hiányos elvileg.Meg jó hozzá a magnézium is,csak azt nem szabad vassal együtt bevenni,mert gátolja a felszívódását.Terhesen is jó,ha ezeket szeded pluszban.
Egyébként mi mindketten rendszeresen sportolunk,szerintem viszonylag egészségesen is étkezünk,nem stresszelünk sokat.De van ismerős pár,ahol neheten jött össze a baba,a férfivel is volt gond,neki kellett szednie vitamint.Szóval valóban jó lehet,ha a párod is elkezd szedni mondjuk valami vitamint.
Nekünk elsőre összejött, de aztán 6-7 hetesen el is ment :( Nem kellett műteni, a természet elrendezte a dolgokat.
A következő 3 hónappal később fogant meg, most 19 hetes várandós vagyok vele.
Mi sima C meg D vitaminon meg magnéziumon kívül mást nem szedtünk. A magnézium a sport miatt kellett, a másik kettő meg a téli hónapok alatt redszeresen szedve van nálunk.
Ovu tesztet használtam, mert a vetélés kicsit borított a ciklusomon és tudni akartam hol járok éppen.
Sportolni végig sportoltam, kivéve az első trimesztert amikor nem ajánlott, de nem is tudtam volna mert minden bajom volt.
Mondjuk most rosszabbak a terhes bajaim, de legalább szabad sportolnom és az elég sokat segít.
Szerintem az ovulációs teszt és vitaminok fél év után teljesen jogosak és segíthet ék, ha tényleg nincs probléma.
Ha időzített együttlétekkel további 3 hónap alatt nem jön össze akkor a párod is el kell küldeni sperma vizsgálatra és neked is lehet kezdeni egy hormonlaborral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!