Szed valaki pajzsmirigy alulműködésre gyógyszert?
Babát tervezük, de kiderült a palyzsmirigy gondom szedem a gyógyszert is már rá (L-thiroxyn)Mennyi idő míg meg jön a menzeszem(valószínű ez miatt nincs azt mondták) és mennyi idő míg terhes lehetek?
A válaszokat előre is köszönöm

Én még nem szedem, de ezt fogom kapni, ha a laboreredményem meglesz. A dokim azt mondta, örüljek, hogy csak ennyi a baj. Szerinte, akár már 1 hónap után lehet peteérés és mensi!
Fel a fejjel nekünk! :-)
Jah, és azt mondta a dokim, hogy gyakoroljunk! :-)) Úgyhogy a projekttel nem kell leállni, - legalábbis szerinte.

megint én, az első válaszoló!
Teljesen megértelek. Én "csak" 10 kg-ot híztam, úgyhogy pontosan tudom, miről beszélsz... :(
Reméljük, hogy ha a pajzsmirigyügy helyreáll, akkor lesz mensink. Nekem ez az egyetlenegy reményem.
Nagyon szorítok!
Sorstárs

Szia!
Engem 6 éve kezelnek pajzsmirigy problémával.Műtöttek,aztán izotóp-kezelést kaptam,most kb. 2 és fél éve alulműködik.Erre nem gyógyszert szed az ember,hanem pótlószert (én Euthyroxot),ami annyit jelent,hogy nincs mellékhatása,hanem ugyan olyan,mint a saját pajzsmirigyed.Mint egy vitamin.Mi év elején döntöttük el,hogy nem védekezünk,jöhet a bébi,most 35 hetes terhes vagyok,májusban összejött.Szóval én nem hiszek abban,hogy egy pajzsmirigyes nőnek nehezebben jönne össze a gyermekáldás!Bízni kell benne,és nem betegnek kell felfogni az állapotot,hanem hiány-állapotnak!Problémamentes terhességem van,egyszer se voltam rosszul,13 kg-t híztam,csak havonta volt vérvételem.Nem szabad elhanyagolni az orvosi utasításokat!!
Hajrá mindenkinek!!!Ne adjátok fel!

1. és 2. vagyok.
Január elején kiderült, hogy babát várok. Pedig nekem sem volt mensim 11 hónapig!
Most gyógyszert szedek, napi 50 mikrogrammot a pm-re.
Sok sikert neked is!!
8 hetes kismama

1. vagyok.
Hát, nagyon sokára adnak időpontot vidéken is.
Vérvétel volt nekem, meg pm-UH-ot is csináltak, és meg is tapogatták a pm-emet, szerencsére biopszia nem kellett, de ha rosszat érzékelnek tapintással, akkor egy pici tűvel vehetnek mintát a pm-ből.
De én nem Bp-en voltam. De ha szakrendelésre mész, akkor mindenhol ugyanez a procedúra.
Velem azóta sokminden történt, kevésnek bizonyult az 50 mikrogramm gyógyszer, és ugye a teherbeesés időpontja számít nagyon sokat, így az én babám nem tudott rendesen fejlődni, és 8 hetesen elvetéltem, megműtöttek. :(
Azóta már tudom, hogy a terhesekre nem vonatkozik a sok orvos által is jónak hitt referenciatartomány, amit a laborpapírra ráírnak. Ugyanis terhességben a 4-es TSH már magasnak számít.
0,1-2 közötti TSH-val szabad teherbeesni, szinte már túl kell működnie a gyógyszer segítségével a pm-nek, és eztr kell tartani az első trimeszterben, de mégjobb az első 16 hétben, amíg a baba saját maga már tud termelni magának pm-hormonokat.
Ezt utólag megtudván, betartottam, és 1-es TSH-val sikerült fél évvel később a baba, most vagyunk 38 hetesek, és mér bármelyik percben kibújhat... :)
Fel a fejjel, de tartsd be, amiket itt leírtam!
www.konzilium.hu oldalon nagyon jó infók és doki van. :)
Üdv.

Nagyon szépen köszönöm, gyors, hosszú válaszod. Még nem egészen fogtam fel!
sajnálom a kisbabád s nagyon drukkolok a mostani egyszerű, könnyű szülésedhez!
nekem ma mondta a doki hogy ne vállaljak addig míg nem hozták rendbe, de ha jól számolom, az legalább 9 hónap...
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!