Pajzsmirigy alulműködésre gyógyszert szedő (szoptató) anyukák! Hogyan kell mennem kontroll vérvételre? Éhgyomorra és a gyógyszer bevétele előtt? Ti hogyan csináltátok?
Szia! Nekem azt mondta az orvos hogy nem kell éhgyomorra menni ehhez...Mivel a hormonszintet amit ilyenkor néznek nem változtatja meg az evés meg a gyógyszer se, így én azt is beszedtem reggel. Bár én csak 50-est szedek gyógyszerből.
De amúgy ez a pajzsmirigy dolog elég lassan változik ezért is van 2-3 havonta kontroll mivel annyi idő kell mire meglátszik hogy elég e a gyógyszer stb.
Én is szoptatok még.
Ha csak hormont néznek akkor valóban nem kell éhgyomorra menned.
A dokim elő szokott irni egy teljes labort és oda már kell az éhgyomorra való menetel.
GYógyszer bevétele legyen meg aznap.
Nem kell éhgyomorra menni, mert a kaja az hormonszintet nem befolyásol! Viszont, nekem 2 doki is kihangsúlyozta, hogy aznap, amikor megyek kontroll vérvételre, akkor ne vegyem be a gyógyszeremet, mert téves eredményt kaphatok. Hanem aznap inkább maradjon ki a gyógyszerbevétel, mert azt ugye semmi értelme bevenni, ha már ettem előtte...! Én így csinálom, a terhesség alatt 4 hetente nézettem, most meg szoptatás alatt 3 havonta nézetem.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!