Ki mit gondol erről? Mindenki válaszoljon?! (lent)
Én ismerek tabletta szedése közben "besikeredett" babákat, egészséges mindegyik. Tehát szerintem nem lesz baja a magzatnak, ha egyből a tabi abbahagyása után megfogan.
Az óvszert pedig nem a gyomorsav elviselésére fejlesztették ki...
szóval a fog.gátlót baba ellen fejlesztették ki
tehát pont a babát kellene védeni a bármilyen lehetséges vagy nem lehetséges hatásától
nem muszáj persze, mert nem indokolt.
csak javasolt.
hogy ha bármi baj mégis lenne ne adj isten, legalább ez az egy indok ki legyen zárva.
orvosilag nincs alátámasztva hogy miért kellene szüneteltetni
ezért nem mondanak semmit erről az orvosok, illetve ők is csak javasolnak, vagy legyintenek
mindenkinek a lelkiismeretére van bízva
Nekem azt mondta a dokim, hogy várjunk 3 hónapot (mondjuk többet is kellett végül,mert úgy felborult a hormonháztartásom), mivel a fogamzásgátló egyik hatása, hogy elvékonyítja a méhnyálkahártyát, ezért is van annyi korai vetélés, csak erről senki nem beszél, még az orvosok sem. Persze, ha megmarad, akkor egészséges lesz.
De akkor is rossz átélni egy felesleges vetélést.
Itt is sokan írják, hogy tabi abbahagyása után egyből sikerült, de x. héten elment, teljesen más okból....na persze, egy doki sem fogja bevallani, hogy attól a tabitól, amit ő írogatott fel neked rendszeresen...
Mondjuk az én családomban is van kismama, már félidős, aki egyből utána terhes lett és jól vannak. Nem törvényszerű, hogy baj legyen. De én a szünetre szavazok. Szeretném a lehető legjobban felkészíteni a testem.
Nekem azt mondta az orvos, hogy azért szokták ajánlani a 3 hónapot, mert van akinek felborul a hormonháztartása a gyógyszer abbahagyása után(ez nem törvényszerű!) és, hogy beálljon a ciklusa.Illetve a fogamzásgátlóban van vmi, amitől a méhnyálkahártya elvékonyodik és nem tud rendesen beágyazódni a baba, ha megfogan.Ugye ilyenkor vetélés következik be.
Nekem sajnos a 3 hónap sem volt elég, mert amikor szedtem akkor 4 mm volt, mikor megfogant akkor is csak 6,7 mm.Így sajnos elvetéltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!