Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ki mit gondol erről? Mindenki...

Ki mit gondol erről? Mindenki válaszoljon?! (lent)

Figyelt kérdés
Sok olyat hallottam hogy amikor abbahagyod a fogamzásgátlót akkor azért kell szünetet tartani mert bármiféle rendellenessége lehet a babának?!Szerintetek ez igaz?Mert sokan nem tartanak utána mert azt mondják hogy mindjárt ki ürül a gyógyszer a szervezetből?!Most melyik az igaz?
2010. szept. 21. 15:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én ismerek tabletta szedése közben "besikeredett" babákat, egészséges mindegyik. Tehát szerintem nem lesz baja a magzatnak, ha egyből a tabi abbahagyása után megfogan.

Az óvszert pedig nem a gyomorsav elviselésére fejlesztették ki...

2010. szept. 21. 16:20
 12/18 anonim ***** válasza:
hanem baba ellen....
2010. szept. 21. 16:23
 13/18 anonim ***** válasza:

szóval a fog.gátlót baba ellen fejlesztették ki

tehát pont a babát kellene védeni a bármilyen lehetséges vagy nem lehetséges hatásától

nem muszáj persze, mert nem indokolt.

csak javasolt.

hogy ha bármi baj mégis lenne ne adj isten, legalább ez az egy indok ki legyen zárva.

2010. szept. 21. 16:27
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Én csak nézek bután,mert azt látom hogy a csajok nagy része fütyül a fogigátló kiürülésére!!! :( Én a saját bőrömön tapasztaltam,hogy amikor abbahagytam a gyógyszert,és másfél év(!) szünetet tartottunk a kislányom megfoganása előtt,akkor totális káoszt csinált a kiürülés a szervezetemben.Bizony hogy kell szünetet tartani,mert nekem pl.olyan tüneteim voltak hogy:folyamatosan zsíros haj,tiszta gyulladt pattanások,szőrösödés,rosszullétek,hízás stb.stb.stb,és ezek 1 év alatt álltak helyre.Levontam a következtetést,soha többet nem védekezek gyógyszerrel,megoldjuk másképp.Most a második babámat várom,őelőtte nem szedtem már semmit.
2010. szept. 21. 17:00
 15/18 anonim ***** válasza:

orvosilag nincs alátámasztva hogy miért kellene szüneteltetni

ezért nem mondanak semmit erről az orvosok, illetve ők is csak javasolnak, vagy legyintenek

mindenkinek a lelkiismeretére van bízva

2010. szept. 21. 17:08
 16/18 anonim ***** válasza:
Félreértés ne essék, az lehet, hogy utána kicsit összekuszálódik a szervezet, és nem tud visszaállni a rendes kerékvágásba, és akkor lehet, hogy jobb szünetet tartani, de a babának semmi baja nem lesz tőle, ha abbahagyás utáni első hónapban összejön. Kiürülni kiürül, de a hormonrendszert összekuszálhatja, hogy már nem áll szabályozás alatt.
2010. szept. 21. 18:02
 17/18 anonim ***** válasza:
54%

Nekem azt mondta a dokim, hogy várjunk 3 hónapot (mondjuk többet is kellett végül,mert úgy felborult a hormonháztartásom), mivel a fogamzásgátló egyik hatása, hogy elvékonyítja a méhnyálkahártyát, ezért is van annyi korai vetélés, csak erről senki nem beszél, még az orvosok sem. Persze, ha megmarad, akkor egészséges lesz.

De akkor is rossz átélni egy felesleges vetélést.

Itt is sokan írják, hogy tabi abbahagyása után egyből sikerült, de x. héten elment, teljesen más okból....na persze, egy doki sem fogja bevallani, hogy attól a tabitól, amit ő írogatott fel neked rendszeresen...

Mondjuk az én családomban is van kismama, már félidős, aki egyből utána terhes lett és jól vannak. Nem törvényszerű, hogy baj legyen. De én a szünetre szavazok. Szeretném a lehető legjobban felkészíteni a testem.

2010. szept. 21. 19:58
 18/18 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondta az orvos, hogy azért szokták ajánlani a 3 hónapot, mert van akinek felborul a hormonháztartása a gyógyszer abbahagyása után(ez nem törvényszerű!) és, hogy beálljon a ciklusa.Illetve a fogamzásgátlóban van vmi, amitől a méhnyálkahártya elvékonyodik és nem tud rendesen beágyazódni a baba, ha megfogan.Ugye ilyenkor vetélés következik be.

Nekem sajnos a 3 hónap sem volt elég, mert amikor szedtem akkor 4 mm volt, mikor megfogant akkor is csak 6,7 mm.Így sajnos elvetéltem.

2010. szept. 21. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!