Ki mit gondol erről? Mindenki válaszoljon?! (lent)
Figyelt kérdés
Sok olyat hallottam hogy amikor abbahagyod a fogamzásgátlót akkor azért kell szünetet tartani mert bármiféle rendellenessége lehet a babának?!Szerintetek ez igaz?Mert sokan nem tartanak utána mert azt mondják hogy mindjárt ki ürül a gyógyszer a szervezetből?!Most melyik az igaz?
Szerintem ez nem egészen így van, max. a magas hormontartalmú fog.gátlóknál, mint pl. a Diane-35-nél.
Szerintem azért szokták mondani, hogy szünetet kell tartani, mert még nem eléggé vastagodott meg a méhfal, és ha netán bekövetkezik a terhesség, nagyobb a vetélés esélye...de ez nem mindig így van. Mivelhogy a fog.gátlók állítólag elvékonyítják a méh falát, így nem tud normálisan megtapadni rajta a babuci...és bekövetkezhet a vetélés. De szerintem ez nem mindig van így.
2010. szept. 21. 15:41
2/18 anonim válasza:
Nálunk a gyógyszer abbahagyása utáni hónapban "csúszott be" a lányom, aki már 3 éves, egészséges, gyönyörű és okos kislány! :)
2010. szept. 21. 15:41
3/18 anonim válasza:
na itt a példa!
2010. szept. 21. 15:42
4/18 anonim válasza:
Én sokáig szedtem fog.gátlót, és miután abbahagytam, nem védekeztünk. Még 5 hónapig normálisan pontosan megjött utána a mensim. Na és azután meg felborult a ciklusom, és cisztám is volt 2 hónapig. Ezután pedig helyreállt szépen magától. Azt lehet mondani, hogy 3 hónapja, hogy normálisan pontosan megvan a mensim és pém is van, csak még a baba nem fogant meg...de hátha most hétvégén nem jön meg...na de úgyis meg fog.
2010. szept. 21. 15:44
5/18 anonim válasza:
Ezt komolyan nem értem. Szünetet kell tartani mert baja lesz a babának? ha valaki fogamzásgátlót szed az már eleve nem akar gyereket nem? nem még hogy szünetet tart hogy ne legyen baja... S|
2010. szept. 21. 15:48
6/18 A kérdező kommentje:
15:48-nak
Arról van szó ha valaki befejezi a fogamzásgát ló szedését mert babát szeretne akkor azt szokták mondani hogy 3 hónapig még védekezzenek (pl.:óvszer) mert kell pár hónap hogy kiürüljön a fogamzásgátló a szervezetből!!És ha valaki nem védekezik utána az első pár hónapba és ha megfogan a baba akkor a gyógyszer miatt bármiféle rendellenessége lehet a babának!!!Remélem így már sikerült megértened hogy miről van szó!!!???
2010. szept. 21. 15:54
7/18 anonim válasza:
Utolsó, mit nem értesz? Azért hagyja abba, mert már akar gyereket, és a kérdés az, hogy kell-e szüntet tartani, hogy teljesen kiürüljön a szervezetből, vagy nem kell, és mehet egyből a próbálkozás.
2010. szept. 21. 15:56
8/18 anonim válasza:
attól függ, hogy mennyire bízunk a fogamzásgátlók ártalmatlanságában a szedésének abba hagyása után
én biztosra mennék, ha a babámról van szó, és tartanék szünetet, ha indokolt, ha nem indokolt akkor is
valaki az életét adta pl egy óvszerminőségére
nagymennyiségű drogot nyelt le ami óvszerben volt, hogy határon át tudja szállítani az óvszer kilyukadt....a srác 20-on éves volt
2010. szept. 21. 16:00
9/18 anonim válasza:
Egyébként szerintme nem kell szünetet tartani, a mai fogamzásgátlók nagyon hamar kirülülnek, ezért is van az, hogyha csak 1-et is nem veszel be, már nem véd rendesen. Én is egyből utána terhes lettem, és szép problémamentes terhességem volt, és egészséges baba született. És a doki is tudta, hogy csak nemrég hagytam abba, és fel sem merült, hogy probléma lehet belőle. Sőt egy ismerősöm tabi szedése ellenére terhes lett, és egy darabig még úgy is szedte, amig nem tudta meg, hogy terhes, és az orvos azt mondta, hogy nem muszáj elvetetni, mert ha így meg tudott maradni, akkor biztos erős, és nem lesz semmi baja. És nem is lett.
2010. szept. 21. 16:00
10/18 anonim válasza:
eredmény az eddigieket tekintve:
nem kell aggódni, ha jön a baba közvetlenül fog.gátló abba hagyás után
de ha már lehet várni, akkor várjunk a teherbe eséssel
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!