Nincs peteérésem, Van kö'ztetek aki hasonló gonddal küzdött, de valami "csodaszerrel"mégis babás lett? Illetve, van valami tippetek, hogy mit szedjek, hogy legyen peteérésem rendesen.
Szia!
Nekem sem volt, évi 2-3 mensi peteérés nélkül(pco).
Megcsinálták nálam a laparoposzkópiát (kisebb műtét), alig találtak peteérésre utaló nyomot a méhfalon.
A műtét után 4. hónapban terhes lettem, mindenféle gyógyszer nélkül.
30 hetes kismama
Akkor petevezeték-átjárhatósági vizsgálatot szokás csinálni, hiszen ha érett petével nem estél teherbe, a "találkozással" lehet a gond. Ez a HSG-vizsgálat.
Feltéve, ha a párod spermáját már vizsgálták, és rendben van, ha nem, akkor mindenképp érdemes urológushoz mennie (majd vinni kell 5 napos "cuccot".)
Egy egészséges nőnél is évi 2-3 ciklusban állítólag simán nincs pé.
Nekem sem volt, nem estem teherbe, aztán nézték uh-gal, nem volt, hormonlabort néztek (ez is kell, elsők között!!! 4 vérvétel, ciklus 3-5. napja között, 19., 21., 23. napon, nekem teljesen jó eredmény lett), jó lett, írtak fel clostit, ha érett petét csinál, és nincs baba, akkor jön a hsg.
De én teherbe estem még a clostis hónap előtt simán. :)
Hajrá.
16 hetes
A neten keress meddőségi központ kulcsszóra, nem tudom, merre laksz.
Felhivod a neten található számot, kérsz időpontot elbeszélgetésre. Elmondod, hogy már régóta próbálkoztok és szeretnétek bejelentkezni. Azért érdemes őket hivni, mert időpontot nem holnapra adnak, várhatóan hónapok múlva van a következő szabad időpont.
Ide elviszel minden papirodat, ami csak van. Egy doki fog fogadni, csak megnézi a papirokat, meghallgatja, amit mondasz és ha szerinte is ez kell nektek, akkor ad beutalókat, esetleg akár recepteket is.
Jó lenne a párodnak is addigra vizsgálatra menni, de az se baj, ha nincsenek leleteitek, mert ők megcsináltatnak mindent.
Minket újra elküldtek mindenhová, ez összesen 2 nap alatt megvolt, 1 hónapon belül. Aztán az eredmények ismeretében
döntenek, mi a legjobb megoldás. Mindent elmondanak érthetően, kérdezz majd bátran.
Mi Pécsen voltunk, 3 gyerekünk van azóta.
Szia!
Én a helyedben először endokrinológust keresnék fel, mert ki tudja deríteni, miért nincs peteérésed. És akkor megúszhatod a meddőségi központot, ami szintén nem csodaszer, és pont a PCO-soknak van vele a legkisebb esélyük. Ráadásul szinte mindenhol várólista van. :-(
Manka, de elérhető nála clostival a peteérés, és akkor sem esett teherbe, mikor volt érett pete.
Szerintem első körben meg kell nézni a párját, és azt, hogy átjárhatóak-e a petevezetékek, mint feljebb is írtam, elég sok tapasztalatom van ezügyben, bár hála nekünk teljesen spontán meglett.
Endokrinológushoz ugyanúgy vagy 2 hónap, mire időpontot kapna, a nődoki is kérhet hormonkivizsgálást, amin látszik, hogy minden rendben van-e, lehet, hogy éppen azt a 2-3 ciklust éli/élte az évben, amikor előfordul, hogy egészséges nőnek sincs peteérése.
Kérdező, ha gondolod, írj privátban, e-mailt, szívesen segítek, adok neveket, helyeket, ahol ezeket intézni tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!