Kronikus csalànkiütèssel bele kezdhetnek a baba
vàllalásban? Szeretnék babát..de félek mert elég erős
csalankiutseim vannak. antihisztamin szedek. Amit terhesen
nem szabad. Hasonló helyzetben jártatok így, meglèvö
csalánkiütéseivel lett várandós????
Honnan tudjuk mi laikusok?!
Elmész először a háziorvosodhoz aztán nőgyógyászhoz és kikéred erről az ő véleményüket.
2022. jún. 9. 15:00
Egy pozitív példa, hogy én is ezzel szenvedtem, aztán, amikor terhes lettem elmúlt teljesen. Azóta egy kiütésem sem volt.
2022. jún. 9. 15:08
3/17 A kérdező kommentje:
Első valszolonak: Azért kerdeztem hogy esetleg volt e valaki ilyen helyzetben..gondoltam előtte megkérdezem..mielőtt kikérem az orvosok véleményét
4/17 A kérdező kommentje:
2 es ! Te terhesseg előtt miota szenvedtel ebben a kiütésben?? És mennyire volt durva???
Ezt orvossal kellene megbeszélni, már csak azért is, mert én például szedhettem antihisztamint.
2022. jún. 9. 16:17
6/17 A kérdező kommentje:
Az első trimseszterben is szedted egyébként?? Nőgyógyászal fogok beszélni.. nagyon érdekes mert mindenhol azt hallottam hogy első trimseszterben tilos szedni antihisztamint :0 nem volt a babának baja?
Akkor nem szedtem, de engedték, hogy szedjem, csak akkor nem volt rá szükség.
2022. jún. 9. 17:54
Én érintett voltam az ügyben. Több, mint 1 éven keresztül minden nap tele voltam csalánkiütéssel. Terveztük a babát, de a nőgyógyászom óva intett tőle, mivel terhesség alatt semelyik antihisztamint nem lehet szedni. Nincsenek rá kutatási adatok, mivel embereken nem tesztelték csak állatokon. Azt mondta a doki, hogy így nem lehet biztonságosan szedni, mert bármit okozhat a magzatnál.
Úgyhogy én addig jàrtam vizsgálatokra, amíg ki nem derült, hogy mi okozza a csalánkiütést. Ha nincs megszüntetve a gyökérok, soha az életben nem múlik el magától. Én csak biztatni tudlak, hogy ne add fel. Milyen vizsgálataid voltak eddig? Ha gondolod segítek...
2022. jún. 9. 19:23
Nem igaz, hogy nem lehet antihisztamint szedni....Cetirizinről van egy csomó tapasztalat, nem okoz semi problémát a gyereknél.
2022. jún. 9. 19:41
10/17 A kérdező kommentje:
Vérvétel,Tüdő és fül -orr-gege rotgen., Hasi úh ,Nőgyógyászat, fogászat -panoráma röntgennel (ott találták gócot gyulladt korona amit kigyokerkezeltek koronan keresztül..gyökeret betömtek újra) ez volt 3 hónapja .. utána magánborgyogyasznal Ana-blot szűrés, immunológiai dolgok: 18 dolgot vizsgáltak mind negatív tehát nem vagyok autoimmun beteg.. szèklet parazita vizsgalat negatív.. most a magánborgyogyasz szerint még időbe telik míg végleg kimegy a gyulladás a gocos fogambol de már 3 hónapja megcsinálták..kètlem hogy a fogam lenne mèg..mèg az oltásra gyanakodtak amit tavaly kaptam november végén ..és rá 2 héttel lettem kiuteses.. ha nem szedem az antihisztamint akkor elkezd tenyerem talpam nagyon viszketni.. szúr èg dagad..majd mindenhol viszket ,6 hónapja van ez. :(
Kapcsolódó kérdések: