Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 2 hetes terhesen antihisztamin...

2 hetes terhesen antihisztamint szedhetek?

Figyelt kérdés
2 hónapja csalánkiütést állapítottak meg nálam. Nem tudni mi okozza. Elméleteg valami gyulladás..Voltam góckutatáson, leletek negativak.. 2 hetes terhes vagyok. Mikor nem jött meg letettem az antihisztamint. De olyan súlyos csalán bőrkiütesek jöttek ki rajtam, hogy elviselhetetlen volt. Nem tudtam elvégezni a szokásos napi tevékenységeimet. Elkezdtem szorongani.. A tenyerem elkezdett bedagadni viszketett az egész testem. Reggelre a szám is feldagat. Gyógyszer nélkül nem birok meglenni. Be kelett vennem egy szemet. Holnap megyek bőrgyógyázhoz elmondom hogy terhes lettem de félek hogy valamilyen antihisztamin károsithatja a magzatot. De ha meg nem veszem be akkor súlyossá valik a betegségem. Elvagyok keseredve. Ugy tudom semmilyen gyógyszert nem szabad szedni. Föleg az első trimeszterben. De krémek nem használtak. Járt mar valaki igy..??? Vagy van olyan gyógyszer ami biztonságosan is szedhető az első trimszeterben???köszi a válaszokat.

2022. febr. 7. 21:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%
Hogyhogy 2 hetes? Olyan nincs...
2022. febr. 7. 21:53
 2/11 A kérdező kommentje:
Bocsánat elírtam, (5) hetes.
2022. febr. 7. 21:56
 3/11 anonim ***** válasza:
41%

2 hetes terhes?

2 hetesen fogan meg a baba,ott még max a láthatáron lehetne valami.

2022. febr. 7. 21:56
 4/11 anonim ***** válasza:
87%

Nem bőrgyógyászhoz kéne menni, hanem az allergiát kezelő szakorvosodhoz. Tán erről vele kéne konzultálni. Sőt! Kellett volna, amint megtudtad, hogy terhes vagy.

Az általad szedett gyógyszer leírásában mit írnak a terhesség alatti alkalmazásról? Olvasni csak tudsz, nem?

2022. febr. 7. 21:59
 5/11 A kérdező kommentje:

Azt olvastam, mint minden tájékoztatóban leirják ...hogy "a gyógyszer szedése előtt beszéljen a kezelőorvosával".

Olyan irjon aki járt már hasonló cipőben. Ne olyan, aki nem járt így, tapasztalatokra lenne szükségem köszönöm.

2022. febr. 7. 22:04
 6/11 anonim ***** válasza:
74%

Én olyan 8 hetes terhes lehettem, amikor a combomon apró csalánkiütések jöttek ki, majd összefüggő tenyérnyi vörös foltok lettek. Voltam bőrgyógyásznál, sima rázókeveréket írt fel… nem volt jó semmire :D azért ezt kaptam, mert mondta, hogy kismamáknak szájon át szedhető allergia gyógyszer (antihisztamin) nagyon nem ajánlott. Szerencsére kiderült, hogy a véralvadásgátlóra lettem allergiás és az le lett cserélve. Majd mikor az újat elkezdtem használni, gyakorlatilag a nyakamtól a térdemig kiütéses lettem🤦🏻‍♀️ kb sírva mentem a gyógyszertárba, hogy mit tudnak ajánlani, mert lemarom a bőrömet.

[link]

Ezt a fajta krémet ajánlották, mivel ezt szokták babáknak is vinni. Nekem ez segített a viszketésen, de a kiütések is elmúltak szerencsére pár hét alatt.

Nyilván ez csak tüneti kezelés, neked sokkal rosszabbak a tüneteid, de talán enyhíthetne a viszketésen neked is.

2022. febr. 7. 22:39
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Sajnos igen nekem súlyosabb.. Nekem ez mar a terhesseg előtt megvolt. Elmeletileg nem allergia hanem gyulladás váltja ki Egésznapos.. Elviselheteten, ma vettem fenisztil gélt nem csinál semmit.. Sajnos félek ezen, gyogyszer segithet.. :( krém nem használ :(
2022. febr. 7. 23:12
 8/11 anonim ***** válasza:
80%
Nem igazán értem, hogy ha gyulladás okozza, akkor az antihisztamin hogyan szünteti meg a tüneteket, de ez mindegy is. Én allergiára szedem "szezonálisan" az antihisztamin tartalmú gyógyszert, viszont az orvosom azt mondta, ha terhes leszek nem szedhetem tovább, mert magzatelhalást/károsodást okozhat 😕 de a kezelőorvosod erről többet tudna mondani.
2022. febr. 8. 06:41
 9/11 anonim ***** válasza:
54%
Leírta, hogy elírta. 5 hetes.
2022. febr. 8. 09:04
 10/11 A kérdező kommentje:
Én sem értettem miért ilyet irtak fel.. De bevált.. Ugyan voltak piros fotok a testemen.. De nem viszketett.. Viszon hogy Nem szedtem elő tört a viszketés..ami par órán kersztul elviselhető.. De tovább nem.
2022. febr. 8. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!