Szerintetek merjük vállalni a második gyereket?
Lehet, hogy én leszek itt a kakukktojás. Nem is javasolok neked semmit, inkább leirom a mi esetünket.
Hasonló okok miatt nem vállaltam még egy gyereket kicsi korkülönbséggel. Attól is féltem, hogy ha még két évet otthon maradok a másodikkal, akkor mire visszamennék munkám sem lesz...A fiam azóta betöltötte a 4 évet, májusban. Visszamentem dolgozni, de ebben a gazdasági helyzetben nem hogy jobb, inkább rosszabb lett minden. A munkahelyem bizonytalanabb mint valaha, sokakat tettek munkanélküli segélyre, az amúgy is kicsi fizetéseket 25%-al vágták le. Én is szeretnék egy babát még, de ha visszaforgathatnám az időt, nem vártam volna ennyit. Semmi értelme. Csak a biológiai órám halad előre, a helyzetünk nem lett jobb.
Persze nem akarok én sem felelőtlenül gyereket vállalni, de most már úgy gondolom, hogy ahol eszik/felnő egy gyerek, ott felnő még egy.
Köszönöm szépen az utolsónak, és így gondolom a szívem mélyén, és nem tudok megbékélni a gondolattal, hogy várjak (akárhogy is próbálom). Végre egy kis biztatás. Ha így folytatjuk, ahogy az előtted szólók, már nem sok van hátra a nemzetnek. Mindenki csak vár, hogy hátha jobb lesz, és egyre kevesebb a magyar gyerek, egyre kevesebb lesz az aktív dolgozó, aztán majd nézhetünk. Azt hiszem, még mi is várunk januárig, aztán belevágunk.
Azért köszi mindenkinek a válaszokat. :-)
Szia!
Mi is ugyan ebben a cipőbe járunk de belevágtunk ahol van egy gyerek ott egy másodiknak is lesz.Nézzük a jó oldalát már nem kell semmit meg venni mint az elsőnél,talán ruhát.Nem értem mi kell annak a picinek egy gyermek akkor kerül sokba mire oviba megy addig el mész munka nélkülire amíg nem találsz valami jó állást.Szeretett a legfontosabb!!!!
Menj el álláskeresésire, ha megszűnik a munkaviszony, és úgy szülj. Pontosan nem tudom megmondani, mennyi napod van, és mennyi kellene még, de pl. a tgyáshoz szükséges 365 napba beleszámít a biztosítási jogviszony megszűnése UTÁNI tgyás és gyed ideje. Vagyis még arra is van esély, hogy kapj valami normális juttatást.
Ha gondolod, írj privit az adataiddal, szívesen átnézem, hogy mi esélyes:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!