Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek merjük vállalni a...

Szerintetek merjük vállalni a második gyereket?

Figyelt kérdés
Kislányom még az idén két éves lesz, és nagyon vágyom egy második babára. De sajnos, hogy megváltoztatták a törvényeket, már nem lennék jogosult a GYED-re (a második babával), csak a GYES-t kapnám, de abból nem tudnánk fedezni a hitelt és a rezsit sem (pedig egyszobásban lakunk). Most a férjem fizetése, plusz a GYED, éppen elég, félre tenni már nem tudunk. Nem sokára visszamegyek dolgozni, és férjem szerint várjunk még legalább egy évet, hogy mi lesz, de én nem szeretnék már 3 évnél több korkülönbséget (ha rajtam múlt volna még ennyit sem). A munkahelyem sem biztos, hiszen megint csak helyettesítőnek megyek, nem tudom meddig. Szerintetek vállaljuk be a gyereket, lesz ami lesz alapon (hátha kapunk szülői támogatást, vagy valamit), vagy tényleg várjunk éveket, de lehet, hogy soha nem jön el a "megfelelő időpont". (azt már nem is merem mondani a páromnak, hogy három gyereket szeretnék; mindig azt mondják,hogy fogy a népesség, hát hogyne, mikor ilyen car törvényektől függ, nem értem miért kellett pont ezen változtatni, akik sokat "keresnek" a gyerekeiken, azok soha egy percig nem dolgoztak, úgyhogy nem a GYED-ből élnek, én meg nem kapok, mert naívan belementem, hogy szerződéssel foglalkoztassanak,ami időközben lejárt) bocs,a hosszú szövegért!!!
2010. szept. 16. 13:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
82%
"hátha" alapon ne vállalj gyereket szerintem
2010. szept. 16. 13:57
 2/15 anonim ***** válasza:
74%
hát ezt Te tudod.... csak aztán legyen kitartásod. Szép a kis korkülömbség de + egy évtől sem lesz semmi baja a lnyodnak. De ezt Nektek kell eldönteni.
2010. szept. 16. 13:59
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Én várnék...sajnos szomorú de így van...Igaz hogy jó a kis korkülönbség, de aztán 2 gyerkőccel hónapról hónapra élni meg napról napra, meg fogunkhoz verni a garast, esetleg azt érezni hogy sok mindent nem tudsz pluszban megadni nekik...na az xar érzés:((

Szóval akkor inkább legyen köztük 4-5 év (az se olyan nagyon sok azért) de felhőtlenebbül ki tudnád élvezni az új terhességet, az új babázást, ha nem lóg folyton a hiteltörlesztés damoklész kardja a fejetek felett...(tehát ezt úgy értem hogy na akkor vagy kifizetem, vagy eszek...)

De ez csak az én véleményem. :)

2010. szept. 16. 14:03
 4/15 anonim ***** válasza:

Miért nem lennél jogosult gyedre? Bocs, hogy megkérdezem, de csak a jogosultsághoz szükséges idő hossza számít bele, passzív gyedet kaptál? És most újra él a munkaviszonyod?

Tényleg bocs a sok kérdésért, csak azért érdeklődök, mert hátha ,megint járhatna a gyed:) Ha leírod a helyzetet, szívesen átnézem, hogy van-e kiskapu:)

2010. szept. 16. 14:17
 5/15 A kérdező kommentje:
Előre is köszönöm szépen, a segítséget. Igen, passzív gyed-en voltam már régóta,mert lejárt a szerződésem. Most kezdek október 1-től. Talán ha jövő október 1 után születne, akkor járna, de akkor is csak 1 évre. Utána menjek egy éves korában dolgozni? :(
2010. szept. 16. 14:32
 6/15 anonim ***** válasza:
47%

Nem vasutas vagy, hogy menetrend szerint kelljen szülni.

Pénz mindenképpen kell a gyerekneveléshez, mit számít egy év ide vagy oda?

2010. szept. 16. 15:07
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Tudod,régen azt mondták,ahol elfér egy,elfér kettő is.

Nekem biztos a munkahelyem,de nem mertünk volna a hiteles házamba gyereket vállalni,Egyet se.Havi 70 ezerből 36 hitel.A maradék örülök,hogy elég volt.

Aztán jött egy ötlet:le akartam vizsgázni teherautóra.Ahhoz meg készpénz kell,nem is kevés:

Eladtam a szegedi házamat(hitelből vettem,nem sok önerőm volt,de felújítottam,építettem még hozzá) és vettem messzebb,szegedtől 40 kilométerre egy másikat(tanyát)Közel az főút,jó helyen van.Így nem kell hitelt fizetnem,és a rezsi is nagyon kevés.Így elég a fizetésem,marad is.Mostmár gondolkodhatunk a babán nyugodtan,akár egy fizetésből is.

Csak ötlet: és ha ti is meg tudnátok oldani valahogy hitel nélkül?

Szerintem,ha nem megy semmiképp hitel nélkül,akkor beszéld meg a Pároddal,és bízd a természetre!

2010. szept. 16. 17:09
 8/15 A kérdező kommentje:

15,07 -esnek üzenném, hogy nem "menetrendszerűen" szeretnék szülni, csak nem akartam, hogy sok legyen köztük a korkülönbség, és az se biztos, hogy egy év múlva változik a helyzet. Akkor meddig várjak, amíg már túl késő. :(

19,07 -esnek: köszi a tippet, rengeteget gondolkoztam már én is ilyesmin, én szívesen elköltöznék vidékre is, de a párom onnan jött föl Pestre és nem akar visszamenni. De még nem adom fel :)

2010. szept. 16. 18:16
 9/15 anonim ***** válasza:

Semmiképpen se vállaljátok be ilyen helyzetben! A meglévő gyermekednek és a születendőnek is joga van ahhoz, hogy ne kelljen nélkülöznie. Jó ha tudod, hogy amennyiben svájci frank vagy euró alapú a hiteled, akkor még feljebb fog menni a törlesztő az elkövetkező egy évben. Ha megszülöd a kicsit, akkor bizony megnőnek a kiadások és pelenkát, illetve ennivalót mindenképpen kell venni. Ebből következik, hogy vagy éhezni fogtok apukával azért, hogy a gyerekeknek legyen vagy nem tudjátok majd fizetni a hitelt. Ergó, őrült nagy bajban lesztek.

A család vagy bárki más segítsége esetleges. Ha nem szülöd meg a picit, akkor is jó eséllyel szükségetek lesz a segítségükre az elkövetkező egy évben a hitel miatt.

2010. szept. 18. 13:52
 10/15 anonim ***** válasza:

Valamit találjatok ki, hogyan tudnátok több pénzhez jutni valamilyen más forrásból. De egyébként az sem tragédia, ha egyévesen bölcsibe kerül a gyerkőc.

Én kitalálnám a módját, hogy hogyan lehessen babám úgy, hogy anyagilag ne szűkölködjünk.

2010. szept. 18. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!