Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ennyi idősen bevállalható egy...

Ennyi idősen bevállalható egy kisbaba vagy várjunk? (részletesen lejjebb)

Figyelt kérdés
Én 22 éves vagyok a párom 28. Fél éve van biztos állásom, ő már 5. éve dolgozik. A fizetésünk nem valami sok, mindketten havi 90ezer forintot kapunk nettó. Én már nagyon szeretnék kisbabát, és ő is örülne neki. Az tart csak vissza minket, hogy ha szülnék, utána ki tudnánk-e jönni a pénzből (kapnék-e gyedet, vagy gyest). Esküvőt is jövő nyárra tervezzük, de nem védekezünk, így bármikor becsúszhat a baba. Véleményeket várok és tapasztalatokat, hogy a mai világban tényleg 40 éves korig kell várni a babával? :S
2010. szept. 14. 13:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Egyetértek a kérdezővel, igen, később se lesz több a pénz, ez nálunk is így van, az pedig hogy legalább 1 gyermekünk legyen, az nem maradhat el, az még azért belefér! A 2. meg majd csak akkor, ha el is tudjuk tartani...stb.
2010. szept. 14. 14:28
 12/25 anonim ***** válasza:
49%
Miért ne lenne több pénz később? Van még időtök fejleszteni magatokat, tanulni így jobb állást szerezni és dupláját keresni.Plusz takarékoskodhattok is és utána jöhet a baba.
2010. szept. 14. 15:16
 13/25 anonim ***** válasza:
50%

Egyáltalán nem biztos, hogy 5-6 év múlva többet fogtok keresni. Nekünk becsúszott a baba, aki ma másfél éves. A párom 100ezret keresett én pedig a min. bér után kapom még mindig a GYED-et. Bár havonta még jön innen-onnan bevétel. A párom bevállalt egy másik vállalkozást is és rengeteget dolgozik. A másik a segélyek, amik ugyebár erre a helyzetre vannak. Ne számíts hatalmas összegekre, de több mint a semmi.

Biztos vannak ismerőseitek barátaitok akik majd adnak babakocsit, ruhákat, de ha nincs akkor is használtan már nagyon olcsón lehet venni ezeket. Mi is így csináltuk.

Aztán ott van a Család akiktől majd biztos csúrran-cseppen vmi, ruha, pénz, stb...

Én nem várnék.

Persze ez a saját véleményem.

K.

2010. szept. 14. 15:51
 14/25 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenki hozzászólását, és várom továbbra is a véleményeket!
2010. szept. 14. 17:05
 15/25 anonim ***** válasza:
45%

Nem akarom az utsó válaszolót bántani de ha ennyire felelőtlen vagy és a szülőknek szülöd a gyereket"biztos segítenek"alapon csak a saját önzőséged miatt"Fiatal anyuka akarok lenni!"Gyereket akarok,tök mindegy miből végülis a másodikat kell el tartani,az első belefér!"akkor mit fogsz tanítani a gyerekednek?Mit adsz át neki felkészülésül az életre?Majd anyádék segítenek?Egyébként anyukáék is így gondolkodnak?Majd mi gürizünk tovább a gyerekünk gyerekéért!Persze a nagyszülők el halmoznák az unokát mert minden nagyszülő ilyen de kicsit dúrva eleve erre építeni egy ember életét akiért alapvetően ti lesztek a feleősek,nincs polc ahová visszarakhatjátok!!!

Nem a kor számít a gyermekvállalásnál hanem a gondolkodásmód!!!!

2010. szept. 14. 17:24
 16/25 anonim ***** válasza:
Szívem szerint azt mondanám, hogy igen. Sokáig nem is szabad várni. Már csak azért sem, mert ki tudja, mikor sikerül. De azt hiszem, még egy, másfél évet ki lehet bírni. Ha viszont úgy érzed, a válaszokat olvasva, hogy NEM bírod ki, nem ez az, amit olvasni akartál, akkor el is döntötted és úgy kell tenned!Valószínűleg tudod a választ. Lehet, hogy pénz később több lesz, de kevesebb pénzből is neveltek már gyereket. És nem hiszem, hogy ne számolhatnál nyugodtan azzal, hogy esetleg ezt-azt kapni fogtok.
2010. szept. 14. 21:32
 17/25 anonim ***** válasza:
Mire megszülsz addig meg lesz az egy év munkaviszonyod és kapsz gyedet,tgyást,persze várhatsz még 10 évet a babára,meg a lottó ötösre,de minek,ha most akarjátok?Ha van hitel,és megy a törlesztés,ha van hol lakni,meleg étel,és ki tudjátok fizetni a csekkeket,ha a párod rendes,dolgozni akaró ember,akkor szerintem semmi probléma.Más is kijön még kevesebből is.Én 23 vagyok,babát várok,mi sem vagyunk milliomosok,de megoldunk minket,csupán akarat kérdése.Sok sikert! :)
2010. szept. 14. 21:42
 18/25 anonim ***** válasza:

Kicsit bántó a feltételezés, hogy a fiatal anyák a nagyszülők nyakára szülnek! Persze, ha lennének nagyszülők. )-:

22 vagyok, párom 28, fiunk 2. Nem kapok GYEDet, csak GYESt, hvg-n egyetem (onnan is csurran-cseppen ösztöndíj), havi árvaellátás, családi pótlék, apja nettó 95e keresete.

Tehát nem dúskálunk, de be tudjuk osztani, és azon túl már a szellemi és érzelmi értékek továbbadása a mérvadó.

Persze lehet várni egzisztenciára, de akiben van elég, az család mellett megsokszorozott energiával tud tenni érte.

Azt tapasztalom, hogy akik le akartak beszélni, még mindig az álomállást meg a lottót várják, vagy nem is jön nekik össze. Az egyéni, egészséges fontossági sorrendedet kövesd, akkor lehetsz boldog!

2010. szept. 14. 21:51
 19/25 A kérdező kommentje:
utolsó kommentelő (22 éves 2éves kisfiú anyukája), ti külön éltek, albérletben vagy anyósékkal?
2010. szept. 14. 22:29
 20/25 anonim ***** válasza:
Én 22 voltam a párom 27 mikor belefogtunk a babaprojektbe ennek 2 éve de baba még sehol.Tehát nincs mire várni hajrá.
2010. szept. 15. 08:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!