Ennyi idősen bevállalható egy kisbaba vagy várjunk? (részletesen lejjebb)
Figyelt kérdés
Én 22 éves vagyok a párom 28. Fél éve van biztos állásom, ő már 5. éve dolgozik. A fizetésünk nem valami sok, mindketten havi 90ezer forintot kapunk nettó. Én már nagyon szeretnék kisbabát, és ő is örülne neki. Az tart csak vissza minket, hogy ha szülnék, utána ki tudnánk-e jönni a pénzből (kapnék-e gyedet, vagy gyest). Esküvőt is jövő nyárra tervezzük, de nem védekezünk, így bármikor becsúszhat a baba. Véleményeket várok és tapasztalatokat, hogy a mai világban tényleg 40 éves korig kell várni a babával? :S2010. szept. 14. 13:52
1/25 anonim válasza:
Hát Neked a 22 éveddel még bőven van 4 éved a babára, nem vagy lekésve semmiről.(a párom sem) Egy kis munka sem árt és akkor normális gyedet/gyest kapsz.
2/25 anonim válasza:
* párod
ui: de ez csak az én véleményem. Én 31 évesen szültem és semmiről nem maradam le. Addig buliztunk a férjemmel, dolgoztunk tanultunk. Lett lakás is.
3/25 anonim válasza:
Szerintem nyugodtan bevállalhatjátok a babát. Ki tudja, hogy mikorra jön össze, jól teszitek, hogy nem védekeztek, mert nem mindenkinek sikerül be elsőre...
Nekünk meg most volt az esküvőnk augusztusban, de már novembertől nem védekezünk, mégse jött még össze. :(
4/25 anonim válasza:
Szia! Ezt nektek kell tudni, az tuti, hogy már 360 dolgozott nap kell az eddigi 180 helyett, és ide nem tartozik bele a táppénz, és a szabi. Ha jól tudom.
Ha ez megvan kapsz mindent. Így kalkuláljatok a babóval!
5/25 anonim válasza:
Ja 21 vagyok, van egy 18 hós fiam, és a tesóra várunk :) A párom 31.
6/25 A kérdező kommentje:
Ha a következő hónapokban teherbe is esnék, akkor mire jönne a baba, meg lenne a 365 nap munkaviszonyom. Én mindig is fiatal anyuka akartam lenni, és nagyon fáj a szívem, mikor meglátok egy babát az utcán vagy bárhol. :(
2010. szept. 14. 14:18
7/25 anonim válasza:
Ha így sem jöttök ki a pénzből rendesen, akkor várjatok még egy kicsit a babával. Nem vagy még semmiről lemaradva. Ráadásul fél év munkaviszonyért még GYedet sem kapsz, tehát úgy számolj, ha megvan a baba akkor a te kereseted szinte teljesen kiesik...
8/25 anonim válasza:
Hát én is fiatal anyuka akarok lenni! Még ugyan nem csúsztam ki az időből, 26 éves vagyok, de nem szeretném, hogy 30 legyek, mire szülni fogok...hiszen még csak 1. gyerek lenne.
9/25 anonim válasza:
Nem úgy van, ha megvan a 360 napod, akkor csak addig kapsz Gyedet, amíg a munkaviszonyod volt? Tehát ha 360 nap, akkor csak 360 napig, ha több, akkor meg 2 évig max? Vagy rosszul tudom?
10/25 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel sose lesz elég pénzünk, mert a párom fél év múlva se fog 200ezret keresni, mint ahogy én sem.
2010. szept. 14. 14:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!