Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szeretnék gyereket, de félek...

Szeretnék gyereket, de félek belevágni?

Figyelt kérdés

Szeretnék kisbabát, mindig megbeszéljük a férjemmel, hogy na a következő hónaptól próbálkozunk, de mikor odaér a dolog, hogy együtt vagyunk és peteérés körül is vagyok,valamiért mindig "visszatáncolok". Néha már úgy érzem, hogy jobb lenne, ha csak váratlanul "becsúszna" (mivel egyébként megszakításosan védekezünk), akkor az élet kész tények elé állítana, és nem kellene úgymond vacilálnom, hogy csináljuk - ne csináljuk.

A környzetembe sokan terhesek vagy kisbabájuk, őket is mindig irigyléssel nézem, hogy de jó nekik, hogy volt bàtorságuk belevágni...

A férjem már többször viccelődött, hogy legközelebb nem veszi ki, még ha én kérem is, és lesz ami lesz, de nyilván nem tenné ezt meg a gyakorlatban.

Kicsit olyan érzés ez, mikor ott állsz, hogy leugorj egy repülőből ejtőernyővel, de a félelemtől nem mersz kiugrani :) Mindig csak azon kapom magam, hogy màr megint eltelt egy hónap és megint és én megint beijedtem, miközben szeretnék babát. És abból a repülőből már mindenki kiugrott legalább 2x, én még mindig az első ugrás előtti félelmem próbálom leküzdeni 😀

Biztos, hogy felmerült bennetek a kérdés, hogy mitől félek. Hát kb mindentől :D az ismeretlentől,terhességtől, az esetleges komplikációktól, a szüléstől, hogy megvàltozik az élet, betegségektől,mindentől... Egyébként az élet minden területén ilyen félős vagyok, kicsit szorongok,legyen szó bármiről.

2022. márc. 6. 22:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
81%
Pedig érdemes lenne. És hidd el, hogy nem rosszból mondom.
2022. márc. 6. 23:06
 12/19 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm! 😊 Fontolóra veszem! 😊
2022. márc. 6. 23:08
 13/19 anonim ***** válasza:
81%
Ezek alapjan meg nem vagy kesz ra. Inkabb varjatok.
2022. márc. 7. 00:41
 14/19 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem erre nem lehet felkészülni és nincs optimális időpont. Én pl. észrevettem, hogy minél idősebb leszek, annál jobban ráparázok. Valahogy a húszas éveim elején nem tűnt ez annyira vészesnek, pedig akkor még a rémálmaimban szerepelt az, hogy teherbe esek. Ahogy telnek az évek, úgy egyre parásabb vagyok mindennel kapcsolatban.

Egyébként nagyon ritka az, ha elsőre összejön a baba, sőt... szinte csoda, úgyhogy én azt mondom csak a kezdet nehéz. 1-2 hónap sikertelen próbálkozás után ez átalakul egy kellemes, aztán akár már kellemetlen várakozásba, ha sokáig húzódik. Én is úgy voltam vele, ahogy te és 13 hónap után sikerült. Még akkor is egyik pillanatban örömtáncot jártam a pozitív teszt felett, a másikban zokogtam, hogy én erre nem vagyok felkészülve és csináljuk vissza. Más az, amikor az ember csak tervezgeti és várja, hogy jöjjön már össze végre, meg más az, amikor szembesül vele, hogy tesssssék, itt van. :)

Viszont azt kell, hogy mondjam csodálatos szerzemény a női test. Annyi változáson megy át az ember ebben a 9 hónapban testileg, lelkileg... Én imádtam a munkám, rettegtem attól, hogy be kell jelentenem, hogy parkolópályára kerülök, hogy egy gyerek miatt minden összeomlik, amit felépítettem. Aztán végülis a munkahelyeim is jól kezelték és én is egyre közelebb kerültem ahhoz, hogy már nem érdekel. Én, mint két helyen dolgozó némileg karrierista nőszemély, mostmár alig várom, hogy végre csak magamra, magunkra kelljen koncentrálnom. Most még nem várom a szülést, félek tőle, főleg az utána érkező időszaktól. De tudom, hogy 1-1,5 hónap és ez is meg fog változni, mert egyszerűen így vagyunk összerakva. :)

Szóval szerintem ne gondold túl, az sokat tud segíteni. Ha vágytok rá, akkor egyszerűen csak vágjatok bele és a sors majd alakítja.

2022. márc. 7. 08:45
 15/19 anonim ***** válasza:
18%
Egyáltalán nem vagy rá felkészülve úgyhogy várj még vele.
2022. márc. 7. 11:12
 16/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Úgy érzem, hogy nem sokkal jutottam előrébb, valaki azt írja, hogy nem vagyok még rá felkészülve, valaki pedig, hogy nem is lehet 😀

2022. márc. 7. 13:30
 17/19 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lehet (mivel fogalmad sincs mire kellene felkészülni). De valaki tipikus ősanya, aki már 22 évesen tudja, hogy az élete célja az anyaság. Nem vagyunk egyformák és ez így van jól. A válaszok is ezt tükrözik. Neked kell eldöntened, hogy készen állsz-e rá, csak be vagy rezelve, vagy valójában a lelked mélyén nem akarod még.
2022. márc. 7. 14:43
 18/19 anonim ***** válasza:

A félelmeid jogosak. Terhesség alatt és szülés közben is számtalan komplikáció lehet. De most őszintén, a mindennapi életben nincs rizikó? Akár egy betegség, baleset, állás elvesztése, stb.?? Az élet ilyen.

Ami viszont 100%, hogy szülés után teljesen megváltozik minden. A szoptatás és az éjszakai ébredések fárasztóak. Onnantól kezdve ami eddig szabadidő volt, azt főleg a gyerekre kell fordítani. Viszont ez is csak átmeneti állapot, az eleje a legnehezebb, aztán ez változik. Majd jönnek más nehézségek. Azért emellett sok- sok örömet is okoz a gyerkőc.

2022. márc. 7. 19:30
 19/19 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló: Na ezektől a dolgoktól pl nem félek. Hogy megvàltozik az élet, az éjszakázás, hogy nem leszek már soha ennyire szabad, stb, ezekre úgy érzem, hogy készen állok. :)
2022. márc. 7. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!