Azért félek gyermeket vállalni, mert félek a betegségektől?
Figyelt kérdés
Szeretnék kisbabát, aktuális is lenne már, de egyszerűen rettegek attól, hogy beteg lesz és tönkre megy az életünk. Tudom, hogy a terhesség alatt nagyon sok betegség kiszűrhető, nem is ezekre gondolok, hisz a félelmeimből kiindulva elfogok menni mindenre, hanem azokra, amikre nincs szűrővizsgálat. Pl autizmus,koraszülés miatti rendellenesség, szülés közben komplikáció.2022. márc. 5. 19:31
1/25 anonim válasza:
Azt nekünk kellene tudni, hogy te miért félsz gyereket vállalni? Válaszolok: én nem tudom. Nem is ismerlek.
2/25 anonim válasza:
El kell döntened, hogy a félelmeid a fontosabbak neked vagy a gyerek utáni vágyad.
3/25 A kérdező kommentje:
Leginkább megnyugtatásra lenne szükségem a környezetemtől, úgy èrzem. Próbáltam már felhozni a témát, de mindig csak lehurrogtak, hogy egyáltalán hogy jut ilyen eszembe.
2022. márc. 5. 19:58
4/25 anonim válasza:
Én nem rettegtem, "mégis" sérült szülés közben és bizony nem könnyű. Szeretem, nem azért, de sokszor visszamentem volna már az időben, hogy akkor mégse kéne...
5/25 A kérdező kommentje:
Utolsó, mennyire súlyosan beteg?
Én màr azon gondolkoztam, hogy ha nagyon súlyos lenne, nem tudna minőségi életet élni és mi sem, akkor egy magán otthont keresnék a számára. Hangsúlyozom abban az esetben, ha már rá menne az életünk...
2022. márc. 5. 20:02
6/25 anonim válasza:
Sajnos az ember bevonza a rosszat. Sok 40 +os nőt ismerek egészséges gyerekkel akik nem is izgultak, hogy beteg lesz, csak kötelező vizsgálatot csinálták,pozitívan álltak a dologhoz.
Bennem mindig volt félsz, és tessék 41 évesen Downos babám lett volna.
7/25 anonim válasza:
Ettől én is nagyon félek, főleg mert párom testvére autista (28 éves) és nagyon nagyon nehéz vele. Ezért sem szeretnék még jó sok évig szülni (talán soha), mert kövezzetek meg, de én nem bírnám, ha olyan beteg lenne a gyerekem... borzalmas és tényleg vége az életednek, mert amíg él, addig a te felelősséged, neked kell gondoskodnod róla, nem hagyhatod felügyelet nélkül. Ha meg még agresszívebb korszaka van, még meg is támad stb. El sem tudom képzelni, hogy párom szülei hogyan vannak még együtt, hogyan bírják, hogy csinálják. Nekem néha az is sok, mikor mi vigyázunk rá egy-két napot, hogy a szülők tudjanak kettesben lenni néha (persze szívesen tesszük, meg párom jobban bírja, hisz csak a testvére).
8/25 A kérdező kommentje:
Mi 26 és 30 vagyunk. Férjem az idősebb.
2022. márc. 5. 20:09
9/25 A kérdező kommentje:
7-es, ők nem gondolták otthonba beadni?
Számomra őszintén csak ez jelentené az egyetlen kiutat, ha már annyira rossz lenne a helyzet.
2022. márc. 5. 20:10
10/25 anonim válasza:
Elég gusztustalan, hogy már most azt tervezgeted, hogyan adod otthonba. Akkor ne vállalj és tuti nem lesz beteg. És azért sem, mert ha beteg lenne, te biztosan nem állnál mellette. Nem a gyerek kéri, hogy megszülessen és nem azért jön világra, hogy a te vágyaidnak a beteljesülése legyen. Lehet lepontozni, de ez nagyon gáz hozzáállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!