Megtehetem-e, hogy egy darabig nem viszem óvodába gyermekemet a betegségektől való félelmem miatt?
Kisfiam ovis, kislányommal még itthon vagyok gyeden. Nemrég estek át lázas betegségen, meggyógyultak, de kisfiamat nem szeretném a mostani helyzetben egy darabig oviba vinni. Szerintetek ennek lehet valamilyen következménye?
Emellett az esedékes védőnői státuszra sem szeretném őket vinni, a rendelőintézet környékére sem akarok velük menni. Tudom, hogy ez túlzás, én is annak érzem, de legszívesebben a védőnőt is megkérném, adjon pár héttel későbbre időpontot...mit gondoltok, nagyon ésszerűtlen, amiket leírtam? Köszi ha írtok.
Nálunk a polgármester és az intézményvezetők köös megegyezése alapján kérték a szülőket, hogy aki megteheti, ne vigye bölcsibe, oviba a csemetét.
Ehhez nem kell igazolás, itt az ovik adnak "kikérő" lapot, vagy vmi hasonlót.
Mindenki tegye, amit jónak lát. Ha így látod jónak, tégy így, ne érdekeljen, ki mit gondol.
Arra azért figyeljetek, hogy nem elsősorban a gyereket kell félteni, hanem az időseket a gyerekektől, akik lehetnek tünetmentes hordozók simán. Ha idős nagyszülő van, én őt most nem látogatnám egy darabig, az biztos, csak telefonálnék, vagy csak nagyon röviden, és csak én, gyerekek nélkül.
A lányomnak ez a 4. éve az oviban, ebből 1 olyan volt amikor nem volt egyfolytában beteg (a többi gyerek akkor is).
A kicsi szept.ben kezdte az ovit, felválltva vannak itthon 2-3 hetente...
Szerintem elkerühetetlen, hogy betegek legyenek
Mindenképpen beszélj az óvónővel, hogy hogyan tudod igazolni. Nehogy aztán a gyámügynek kelljen.
Nálunk külön kérvényezni kell, ha 3 napnál többet hiányzik.
De már pedzegetik, hogy hetek kérdése és bezárnak az ovik/sulik.
Egyeztess az óvodával, de szerintem nem lesz gond.
A védőnőhöz viszont inkább korábban vinném, mert "pár hét" múlva csak rosszabb lesz a helyzet, szóval szerintem vagy most vagy pár hónap! múlva...
"legszívesebben a védőnőt is megkérném, adjon pár héttel későbbre időpontot"
Szerintem pár hét múlva rosszabb lesz a helyzet, szóval ha fontos az a védőnői látogatás, akkor vidd minél hamarabb.
Azért ennyire ne pánikolj. Beszélj a vedőnővel, a mienk mindig házhoz jön.
Az ovihoz meg kérvény kell, csak úgy nem veheted ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!