Tavaly beirattam a gyermekemet a körzeti óvodába, de csak előjegyzésbe vették. Mit tegyek? Hogyan tovább?
Érdekes erről nem szólnak a hírek, csak szüljél-szüljél életre halálra, aztán old meg, vagy vidd magába egy havi fizetésért.
Távolabbi óvodába nem vehetik fel?
Magánoviba adod, vagy családi napközibe, ha nincs szülői segítséged.
Más megoldás nincs, mert az ovi nem köteles felvenni.
Ha nincs hely, hiába mész a fenntartóhoz, vagy akárkihez, mivel nem óvodaköteles a gyereked, ezért nem kell felvenniük.
Futhatsz egy kört a munkahelyhez közeli oviban, hátha oda felveszik (bár oda is tavaly kellett volna beíratni).
Illetve még a bölcsi lett volna megoldás, de ugye akkor 2,5 éves korában kellett volna kezdened dolgozni.
Fiam áprilisi, ő bölcsibe ment szeptembertől, én dolgozni, és 3,5 évesen ment oviba.
Azt, hogy a többi ovi is valóban tele van-e, csak akkor fogod biztosra tudni, ha mindegyiket végigjárod. Tele és tele között is van különbség, az egyik tényleg még fekvőhelyet sem tudna már biztosítani többnek,a másik "tele" ovi meg simán, csak a megszokott létszám már megvan.
Ha ez nem megy, akkor marad a családi napközi vagy magánbölcsi legalább szeptemberig. Azért magánbölcsit és nem magánovit írtam, mert szerintem egy jó bölcsiből könnyebb egy átlagos oviba váltani, mint egyik oviból - meghatározott szabályokkal, napirenddel - egy egészen másképp működő oviba, illetve egy magasabb szinvonalú oviból egy államiba.
"Érdekes erről nem szólnak a hírek, csak szüljél-szüljél életre halálra, aztán old meg, vagy vidd magába egy havi fizetésért."
Mert legalább 3-at kell szülni, ott kezdődik a "család". És ott már könnyebben megoldott ez a dolog. 1 gyerek nem gyerek, 2 meg még motiválható még egyre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!