Terhes vagyok a második babánkkal, még nem tudni a nemét, de a fiú nevet már kiválasztottuk. Lány névnek a Flórát szeretnénk mindenképp, de ez mellé még második névként a Hajnalkát is gondoltuk. Szerintetek össze illik a Flóra Hajnalka?
Figyelt kérdés
Milyen nevek illenek a Flórához?2022. febr. 25. 18:49
11/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!
2022. febr. 26. 00:41
12/19 anonim 

válasza:

Nekem Flóra Emmám van. :) De szerintem a Hajnalka sem rossz, a Flóra azért nem az a klasszikusan beszélő név, a Hajnalka meg annyira mainstraim, hogy az sem érződik annak igazán.
14/19 anonim 

válasza:

Szerintem nagyon hosszú (főleg ha hosszú a vezetéknév is) és az egyiket sosem fogja használni, tehát felesleges szegénnyel kitolni. Elég önmagában a Flóra.
15/19 anonim 

válasza:

Én se adnék mellé Hajnalkát, elrontja. A Flóra magában is szép bár nálunk nem volt a listán, de nem találom csúnyának. És bőven elég. A Hajnalka nekem nagyon rossz név de lehet csak ismerős miatt.
16/19 anonim 

válasza:

Ha hosszú a vezetéknév is, akkor bőven elég a Flóra, nagy szívás lenne még mellé egy olyan hosszú harmadik név, mint a Hajnalka.
Amúgy sem adnám ezt a kettőt együtt. Szép nevek, de mindkettő kicsit ilyen tündérkirálylányos, virág latinul, plusz a hajnal kicsinyítős alakja. Kb mintha Eperke Fahéjnak neveznéd el. Külön-külön a Flóra is meg a Hajnalka is jó, de a kettő együtt szerintem már túl sok a törékeny virágszál hangulatból.
17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, maradunk csak a Flóránál 😊
2022. febr. 26. 17:17
19/19 anonim 

válasza:

nekem nagyon tetszene a Flóra Hajnalka. Én imádnám ha így hívnának !!! ♥ :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!