Mekkora a teherbeesésem esélye?
2 évig szedtem Lindynette fogamzásgátlót és órát lehetett állítani a menstruációmhoz. Ám tavaly októberében elmaradt és nem jött meg egyaltalán. Idén januárban elmentem nőgyógyászhoz aki mindent a legnagyobb rendben talált es Norcolut terápiát írt fel,amitől január 22én rendben meg is jött a menstruációm. Az orvos azt mondta hogy csak "fel kell ébreszteni" a szervezetemet és nem lesz semmi baj. Ugyanis baba vállalás előtt állunk a párommal,az orvos erre azt mondta hogy semmi akadálya akár azonnal is probálkozhatunk. Most oké hogy a gyógyszerrel megjött,de itt a lényeg az lenne hogy beálljon a menstruációm,reméljük "felébredt" a szervezetem.
A kérdésem az lenne,hogy amennyiben mégsem jön meg februárban,annak ellenére hogy állítólag minden rendben van,mit tegyek?
"2 évig szedtem Lindynette fogamzásgátlót és órát lehetett állítani a menstruációmhoz."
Bocsi, de ez egy kicsit zavaros. A tabletta előtt volt tűpontos a ciklusod? Vagy arra gondolsz, hogy a tabletta szedése alatt volt óramű pontosságú a megvonásos vérzésed? Mert a kettő nagyon nem ugyanaz.
Mikor hagytad abba a tabletta szedését? Mert ezt sem írod, csak hogy októberben nem jött meg.
Ki kell vizsgálni, hogy miért nincs peteérésed és az okot kell kezelni. A megvonásos vérzés gyógyszeres létrehozása nem szüntet meg semmilyen mögöttes okot.
Fogamzásgátló mellett nincs menstruáció, csak megvonásos vérzés, remélem ez tiszta. Gyógyszerszedés előtt rendben volt a ciklusod? Ha nem, akkor nyilván ugyan az a probléma, mint korábban, csak a gyógyszer elfedte.
De cica: gyógyszer mellett NINCS MENSTRUÁCIÓ, MERT A GYÓGYSZER LÉNYEGE, HOGY MEGAKADÁLYOZZA A PETEÉRÉST... A menstruáció az a folyamat, amikor a meg nem termékenyült petesejt és a megvastagodott méhnyálkahártya kilökődik vérzés kíséretében.
Ami neked volt gyógyszer mellett, az megvonásos vérzés. A mennyiség nem mérvadó, nem attól lesz menstruáció a menstruáció, hogy sokat vérzel... És persze, hogy gyógyszer mellett tűpontos volt - ez a gyógyszer egyik lényege...
Köztes vérzés? Eddig ilyenről nem írtál, hogy közti vérzésed is volna...
(A közti vérzés az, amikor valaki a pl. 28 napos ciklusából a 14. nap környékén elkezd pecsételő vérzést produkálni.)
Azért, mert 2 évig a tested nem úgy működött, ahogy a természet azt kigondolta. A gyógyszerrel beavatkoztál a természetes körforgásba. Most hogy az extra hormonokat már nem viszed be, a testednek újra kell tanulnia ezt a folyamatot. Amikor én abbahagytam a gyógyszert 6 év után, nekem is kimaradt 6 hét. Aztán egyszer csak megjött. De ha ennyire nyugtalan vagy, menj el orvoshoz és vizsgáltasd ki magad, lehet valamilyen kiegészítő készítményre lesz szükséged hogy beinduljon a tested normális működése.
És ha elfogadsz egy tanácsot, olvasgass az emberi test működéséről, már csak a saját érdekedben is, mert elég gáz, hogy ilyen alap dolgokat nem tudsz, mint pl a menstruáció és a megvonásos vérzés közötti különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!