Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mennyi idő telt el aközött,...

Mennyi idő telt el aközött, hogy eldöntöttétek,gyermeket szeretnétek és hogy megfogant?

Figyelt kérdés

Jövőre 26 leszek, mostmár úgy érzem készen állnék,de bizonyos okok miatt még egy évig biztosan nem vágunk bele. Illetve a piszkos anyagiak is elég rémisztőek.

Egyre többet jár ez a fejemben,ezzel álmodok. Hogyan lehet ezt a köztes időszakot átvészelni egy nőnek?

2021. dec. 6. 07:30
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

27 éves voltam, amikor eldöntöttük, hogy jöhet a baba, 3 hónappal később meg is fogant, de nem maradt meg. Most nyáron, 30 évesen szültem meg az első gyerekem, előtte 2 vetélésem és kémiai terhességeim voltak.

Türelmesnek kell lenned. Amíg nincsen meg a megfelelő körülmény a baba számára bármilyen okból is, addig szerintem várjatok. Nem tudom mik azok a bizonyos okok, amit írsz, de hidd el, amikor megfogan a baba és esetleg nem lesz még alkalmas az időpont, akkor végig fogod szorongani és stresszelni a terhességet. És az sem neked, sem a babának, sem a párkapcsolatnak nem jó.

2021. dec. 6. 07:37
 2/19 anonim ***** válasza:
27 éves voltam, egy éve költöztünk be a saját házunkba, és akkor 27 évesen összeházasodtunk, rá egy hétre kezdtünk próbálkozni, 3 hónap múlva fogant meg, most februárban lesz 2 éves :)
2021. dec. 6. 07:46
 3/19 anonim ***** válasza:
16%
24 voltam, és néhány óra telt el.
2021. dec. 6. 07:46
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

6 év

A körülmények nem voltak adottak.

Aztán azután, hogy már azonnal akarunk 3 hónappal fogant.

2021. dec. 6. 07:53
 5/19 anonim ***** válasza:
60%

Hát, olyan néhány nap telt el a végleges döntés és a fogantatás között. Ezt azért könnyen ki lehetett bírni.

Előtte évekig őrlődtem, hogy mikor legyen gyerek, tényleg jó lenne-e a jelenlegi partnerrel bevállalni, stb. Közben aggódtam a biológiai órám miatt is. Az utolsó évben a hobbimmal tettem magam addig is elégedetté, meg hogy legjobb tudásom szerint felkészítettem a testem a terhességre. Akkor már nyilván el volt döntve, hogy bele fogunk vágni, csak még voltak félelmeim, ezért húztam az időt, annak ellenére, hogy vágytam a babára.

2021. dec. 6. 07:56
 6/19 anonim ***** válasza:
71%
24 voltam, férjem 29 mikor kimondtuk, hogy mostmár jöhet (előtte fél évvel tudatosan letettük a cigit és ki akartunk várni pár hónapot, hogy picit tisztuljon a szervezetünk illetve feltankoltunk néhány vitaminnal). 4hónap után fogant meg a pici, éppen akkor amikor megvettük a családi házunkat.
2021. dec. 6. 08:13
 7/19 anonim ***** válasza:
75%
1.5 év. Sajnos fogamzásgátlót szedtem, az abbahagyása után felborult a ciklusom. 1.5 év volt, mire helyrejöttem.
2021. dec. 6. 08:29
 8/19 anonim ***** válasza:
Fiunk az első hónapban megfogant. Lányunk a 3.ban
2021. dec. 6. 08:33
 9/19 anonim ***** válasza:
66%

Mi igazából mindketten esküvő után, házasságba akartunk gyereket, szóval a vágyakozást az esküvőtől számítom, mert előtte inkább csak tervben volt, hogy lesz, miután majd osszehazasodunk. De esküvő után eltelt meg 8 hónap, mire igazán próbálkozni kezdtünk, ugyanis egy nehéz, több hónapos intenzív tanulást igénylő vizsgára készültem, és féltem, hogy ha közben terhes leszek, akkor vagy a babára fog rosszul hatni az engem ért stressz, vagy én nem leszek olyan fitt hogy a tanulásra tudják koncentrálni. De már nagyon vágytam gyerekre.

Fel év próbálkozás után estem teherbe, de missed ab lett. Lelkileg nagyon megviselt. Egy évvel később lettem újra terhes, így ha minden jól alakul, a 3.hazassagi évfordulónk előtt két héttel születik majd a pici.

2021. dec. 6. 08:49
 10/19 anonim ***** válasza:
Mindkét gyerekünk elsőre összejött amikor elkezdtünk élesben tenni érte, a másodiknál volt az, hogy egy projektet be szerettünk volna fejezni és ki volt tűzve, hogy mikortól próbálkozunk, abban a hónapban megfogant ő is.
2021. dec. 6. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!