Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » IR-esek, nektek mi kellett a...

IR-esek, nektek mi kellett a sikerhez?

Figyelt kérdés

IR mellett, esetleg túlsúllyal indulva, nektek mi segítette a teherbeesést?

Szívesen olvasnék történeteket, személyes tapasztalatokat.

2021. nov. 12. 23:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
Nekem abszolút semmi. Spontán megfogant a 3. hónapban
2021. nov. 12. 23:28
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Első körben fogyás!!! Nekem "csak" 15kg-ot kellett, de ez kellett hozzá, hogy ne missed ab és vetélés legyen a vége

Diéta tartása szigoruan(gyerek mellett sokkal nagyobb áldozatok is lesznek)

Mozgás,mozgás, mozgás

És az inzulin és a vercukor állandó kontrollja.

Nekem 1 év alatt sikerült még a gyógyszerről is leállnom. Spontán sikerült

2021. nov. 13. 00:21
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

2es vagyok

Én a glutént és a tejet teljesen elhagytam.

Értsd ezt nullára redukálva

2021. nov. 13. 00:22
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Miután kiderült: diéta, mozgás, Merckformin, barátcserje, 6 hét.
2021. nov. 13. 05:12
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Huh nekem elég elhúzódó lett a sztorim...

2019-ben készen álltunk, de akkor derült ki az IR illetve a PCOS.

Első körben munkahelyet váltottam, mert a régi kikészített, testileg, lelkileg. Emellett életmódot is váltottam (túlsúlyos is voltam). Gyorsan lement úgy 5 kg, több sehogy se akart, pedig edzettem, tartottam a diétát, az életem abszolút kiegyensúlyozott volt.

Mikor csitult az első COVID hullám, elkezdtünk próbálkozni. A következő szűk 1 évben sikerült még pár kilótól kínkeservesen megszabadulni (állandó sport, stressz redukálás, diéta, időszakos böjtöt is csináltam ami sok más szempontból segített), 500 mg Merckformin.

Közben csináltam egy kontrollt - már nem voltak cisztáim, és az IR/cukorterhelésem ezerszer jobb volt, szép görbe, bár egy picikét magas.

Sajnos még ezek mellett sem volt sikerünk, már mindenfélét próbáltam (lh teszt, hőmérőzés, progeszteron-krém...).

Végül idén év elején eljutottam egy magán endokrin dokihoz. Ő az enyhébb IR ellenére jelentősen megemelte a Merckformin adagom (1500 mg-ra), írt fel egy adag étrendkiegészítőt amit ciklushoz igazítva kellett szednem.

Ahogy elkezdtem, lement 3 kg a semmiből, majd a 2. hónapban terhes maradtam.

Sajnos terhességi cukros lettem és végig szednem kell a Merckformint (csökkentett adagban) és persze diéta, mozgás, de nem tragédiák a mért értékeim, nem kell inzulin, állandóan konzultálok a dokival, és a kicsi jól van, nemsokára megszületik, se nem nagy, se nem kicsi. A legnagyobb meglepetés hogy egész terhesség alatt 4kg-ot híztam csak, szóval jó eséllyel szülés után olyan súlyban leszek, amiben rég nem voltam már...

Kívánok neked mihamarabbi sikert, de ha nagyon elhúzódna a dolog, egy endokrinológust tényleg érdemes felkeresni.

2021. nov. 13. 05:15
 6/11 anonim ***** válasza:
Magas glikemias indexu etelek, italok teljes kiiktatasa, ennek kovetkezteben fogytam, es helyreallt a ciklusom, illetve az aviva torna is rengeteget segitett.
2021. nov. 13. 08:19
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Merckformin + inofolic. Jobban figyeltem az étkezésre, fogyni mondjuk max 5 kg sikerült. Plusz mozgást a munkám mellett nem tudtam beiktatni.
2021. nov. 13. 09:05
 8/11 anonim ***** válasza:
Meforal+szigorú diéta, -40kg.
2021. nov. 13. 11:33
 9/11 anonim ***** válasza:

Első baba spontán, nem tervezetten. Ekkor kezeletlen ir.

Második baba Első hónap, kezeletlen ir.

Harmadik baba, 3as kezelés, 33kg fogyás, 2 év után spontán.

Negyedik baba Első hónapban, vetélés lett. 3as kezelés tartva.

Ötödik baba második hónap, 3as kezelés tartva.

2021. nov. 13. 13:28
 10/11 anonim ***** válasza:
6-os vagyok, en 9 honapig nem menstrualtam (ir+pcos fogamzasgatlo lerakasa utan), a 9. honapban a 3. orvos vegre nem Norcolut+Clistyval kezelte, hanem dieta+1000 mg Merckformin. (O amugy a paleo dietat ajanlotta, de sztem a lenyeg a cukor, liszt, mindenfajta edesitoszer kiveve a stevia kiiktatasa volt). 3 honap Merckformin utanvegre megjott. Akkor abbahagytam sajat felelossegre a gyogyszert teljesen, ez kb. 9 eve volt, es aviva tornazni kezdtem, ra ket honapra a sok kis cisztambol mind felszivodott, azota is tunetmentes vagyok, 2 gyerekem van.
2021. nov. 13. 16:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!