IR-esek, nektek mi kellett a sikerhez?
IR mellett, esetleg túlsúllyal indulva, nektek mi segítette a teherbeesést?
Szívesen olvasnék történeteket, személyes tapasztalatokat.
Első körben fogyás!!! Nekem "csak" 15kg-ot kellett, de ez kellett hozzá, hogy ne missed ab és vetélés legyen a vége
Diéta tartása szigoruan(gyerek mellett sokkal nagyobb áldozatok is lesznek)
Mozgás,mozgás, mozgás
És az inzulin és a vercukor állandó kontrollja.
Nekem 1 év alatt sikerült még a gyógyszerről is leállnom. Spontán sikerült
2es vagyok
Én a glutént és a tejet teljesen elhagytam.
Értsd ezt nullára redukálva
Huh nekem elég elhúzódó lett a sztorim...
2019-ben készen álltunk, de akkor derült ki az IR illetve a PCOS.
Első körben munkahelyet váltottam, mert a régi kikészített, testileg, lelkileg. Emellett életmódot is váltottam (túlsúlyos is voltam). Gyorsan lement úgy 5 kg, több sehogy se akart, pedig edzettem, tartottam a diétát, az életem abszolút kiegyensúlyozott volt.
Mikor csitult az első COVID hullám, elkezdtünk próbálkozni. A következő szűk 1 évben sikerült még pár kilótól kínkeservesen megszabadulni (állandó sport, stressz redukálás, diéta, időszakos böjtöt is csináltam ami sok más szempontból segített), 500 mg Merckformin.
Közben csináltam egy kontrollt - már nem voltak cisztáim, és az IR/cukorterhelésem ezerszer jobb volt, szép görbe, bár egy picikét magas.
Sajnos még ezek mellett sem volt sikerünk, már mindenfélét próbáltam (lh teszt, hőmérőzés, progeszteron-krém...).
Végül idén év elején eljutottam egy magán endokrin dokihoz. Ő az enyhébb IR ellenére jelentősen megemelte a Merckformin adagom (1500 mg-ra), írt fel egy adag étrendkiegészítőt amit ciklushoz igazítva kellett szednem.
Ahogy elkezdtem, lement 3 kg a semmiből, majd a 2. hónapban terhes maradtam.
Sajnos terhességi cukros lettem és végig szednem kell a Merckformint (csökkentett adagban) és persze diéta, mozgás, de nem tragédiák a mért értékeim, nem kell inzulin, állandóan konzultálok a dokival, és a kicsi jól van, nemsokára megszületik, se nem nagy, se nem kicsi. A legnagyobb meglepetés hogy egész terhesség alatt 4kg-ot híztam csak, szóval jó eséllyel szülés után olyan súlyban leszek, amiben rég nem voltam már...
Kívánok neked mihamarabbi sikert, de ha nagyon elhúzódna a dolog, egy endokrinológust tényleg érdemes felkeresni.
Első baba spontán, nem tervezetten. Ekkor kezeletlen ir.
Második baba Első hónap, kezeletlen ir.
Harmadik baba, 3as kezelés, 33kg fogyás, 2 év után spontán.
Negyedik baba Első hónapban, vetélés lett. 3as kezelés tartva.
Ötödik baba második hónap, 3as kezelés tartva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!