Ha spirál mellett fogan a baba, az mindenképpen abortusz/vetélés, vagy a spirált ki tudják venni?
Én ezt kifejezetten megkérdeztem a dokit. Azt mondta, hogy attól függ hol tapadt meg a baba, van, hogy ki tudják venni. Ha nem, akkor úgy hordod ki a babát. Ebben az esetben viszont fennáll a veszélye, hogy a spirál kiböki a magzatburkot, és akár félidőben indul meg a szülés.
Ennek fényében én inkább nem tetettem fel spirált.
Lehet, hogy irtó buta kérdés, de nem fordulhat olyan elő, hogy a spirál "belenő" a babába?
Főleg annak fényében, hogy előfordul olyan, hogy az egyik iker nem fejlődik, és a testvére testébe kerül bele.... (parazita iker a neve)
A gyerekbe nem no bele.
Amugy gondolom hormonos spiralt akarnak felrakni, amellett meg nem leszel terhes. Ugyanolyan a hatasfoka, mint a sterilizacionak.
Ha az erős vérzés miatt javasolta a doki, akkor az nem a hagyományos spirál lehet valóban, hanem a hormonális. Jelenleg a legbiztonságosabbnak tartott védekezési forma.
A hagyományos spiráltól még erősebb a vérzés, ezért is szokott vele az a probléma lenni, hogy az erős vérzéstől elmozdul, aztán teherbe lehet esni. Kb. 80 %-os biztonságot mondanak rá. Nem is értem, hogy valaki még használ ilyet? Igaz, hogy sokkal olcsóbb, mint a hormonális. De még jó kis petefészek-gyulladást is lehet tőle kapni. A hormonális mellett nem esel teherbe, ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!