Akinél próbaidő alatt meglepi-baba lett, mikor jelentette be a terhességet és hogy fogadta a hírt a munkáltatója?
Én még a próbaidő alatt megmondtam a főnökömnek.
Elmondtam h volt előtte egy vetélésem amit 1,5 év próbálkozás előzött meg. Ezért váltottam munkahelyet.
Nagyon rendes volt. Megtartott állományban, én kiirattam magam tpre (közben bejártam betanítani a kolleginát)
Ez egy kis vállalkozás. Amit ő befizetett utánam, én kifizettem neki. Így neki nem került semmibe (a jóindulatán kívül) én pedig nem dobtam ki az előtte ledolgozott 8 éves munkaviszonyomat az ablakon.
Így kaptam csedet, és most gyedet.
Várnak visdza dolgozni.
A világ legjobb főnökasszonya. Nagyon hálás vok neki
1!
Látod, te vagy rá az élő bizonyíték, hogy őszintének lenni kifizetődő.
2!
Nem kell próbaidő alatt indokolni a felmondást
4!
Aztán hogyan probalnad bebizonyitani hogy azért küldtek el,mert terhes vagy és nem azért, mert mégsem vagy szimpatikus a főnöknek?
Azaz ha próbaidő alatt azonnali hatályú felmondással megszünteti a munkavállaló munkaviszonyát, majd a munkavállaló ezzel szemben keresetet nyújt be a munkaügyi bíróságon a jogellenesség megállapítása érdekében, és tudja valószínűsíteni, hogy az azonnali hatályú felmondásra kifejezetten várandósságra tekintettel került sor, a munkáltató pedig ennek nem tudja bizonyítani az ellenkezőjét, abban az esetben a munkaadó jogellenesen járt el. Ilyenkor kötelezhető az okozott kár megtérítésére (Mt. 82. §).
Nem nekem, neki kell bizonyítania, hogy nem a várandósságom volt az oka!
Annyira szánalmas ez a bűntudatkeltés is, hogy a nő hibája, ha próbaidő alatt terhes lesz, mert gondolnia kell a főnöke életére is! Nem, a nőnek nem kell a főnöke életére tekintettel lennie, nem szabadna az alapján döntenie, mikor vállal gyereket! Ahogy az öreg nénik miatt sem drámázunk, hogy kevesebb hely jut nekik, a főnököd anyagi dolgai sem tartoznak rád.
Ugyanaz a bűntudatkeltés, mint terhességnél, ha a pasi nem védekezik és teherbe ejti a nőt, még meg is simogatják a buksiját ha elveteti vagy nem nevezi meg az apát, hogy annak ne kelljen gyerektartást fizetnie, "védve" azt, aki felnőtt ember, akiért a nehéz helyzetben lévő nő nem tartozik felelősséggel!
Egy terhes nő csak magáért és a gyerekéért felel, minden más ember körülötte FELNŐTT! Feleljenek saját magukért, nem tartozik nekik semmivel sem! Nem kell tekintettel lennie arra, hogy az ő öröme ismerősökre(vagy pl egy cégre) milyen hatással van, pláne nem kell ezért lemondania dolgokról, amik törvényesen járnak neki!
Komolyan nagyon szomorú, hogy az ilyen kis akaratszegény, mártírkodásra hajlamos nőkben erősítik a "a másik igenis fontosabb nálad" érzést. Nem az!
Most eszembe jutott, a "ne vigyük délután a gyereket, hogy az óvónőnek kevesebb munkája legyen" példa is, az is pont ez! Az anya szívjon, mert másnak teher a gyereke, és még meg is simogatjuk, hogy de rendes, hogy a gyereke és a saját érdekei elé helyezi a harmadik jelentéktelen felet!
Te melyik világban élsz? Nem nem kell indokolnia hogy mi~rt küld el próbaidő alatt. Ha peres útra viszem a dolgot hónapok mire sorra kerül az ügy. Amit minden vágya egy kismamának végigvinni terhesen. Majd vagy nyerek vagy nem. Közben elköltöttem jó sok pénzt ügyvédre (amiből neki valószínú jobbra telik) , utazásrastb
De ugye az ellátásoktól így is úgy is elesek, hoszen nincs meg a minkaviszonyom tehet nem vok jogosult a csedre.
Szupi ötlet ezzel carakodni!!! Már megérte h esetleg 2 évvel később születik egy jogerős határozat h igazam volt.
Addig meg ugye majd a férjem eltart.
Na meg persze ez az idő (nem mintha megélném majd) de a nyugdíjamba se számít bele, hiszen NINCS MUNKAVISZONYOM
A várandósságra tekintettel a felmondási tilalom kizárólag a munkaviszony felmondással történő megszüntetésétől véd meg. Próbaidő alatt nem felmondással, hanem azonnali hatályú felmondással élhetnek a felek, azaz a munkavállaló munkaviszonya megszüntethető írásban, indokolás nélkül.
Ez a jog sem gyakorolható azonban korlátlanul, hiszen a munkáltatónak figyelemmel kell lennie a munkajogi alapelvekre, különösen az egyenlő bánásmód és a joggal való visszaélés tilalmának követelményére – hívta fel a figyelmet szakértőnk.
Azaz ha próbaidő alatt azonnali hatályú felmondással megszünteti a munkavállaló munkaviszonyát, majd a munkavállaló ezzel szemben keresetet nyújt be a munkaügyi bíróságon a jogellenesség megállapítása érdekében, és tudja valószínűsíteni, hogy az azonnali hatályú felmondásra kifejezetten várandósságra tekintettel került sor, a munkáltató pedig ennek nem tudja bizonyítani az ellenkezőjét, abban az esetben a munkaadó jogellenesen járt el. Ilyenkor kötelezhető az okozott kár megtérítésére (Mt. 82. §).
Jelen esetben tehát élhet a munkáltató az írásba foglalt és indokolás nélküli próbaidő alatti azonnali hatályú felmondás jogával, azonban ennek nem lehet mögöttes indoka a munkavállaló állapota (várandósság, keresőképtelenség).
De ugye lehet találni más indokot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!