Éveken át tartó megszakításos együttlét után elsőre sikerült valakinek?
Mi 5 évig voltunk együtt megszakítással, majd mikor úgy döntöttünk, hogy jöhet a baba, akkor elsőre megfogant. Meglepődtünk mindketten, főleg hogy nekem PCOSem van, azt hittem azért nem esek teherbe ilyen "módszerrel". A második viszont már 1 évet váratott magára.
18as, mi azért csináltuk így, mert előtte mi már szinte mindent kipróbáltunk, de nem volt jó. Az elején még óvszerrel védekeztünk, kb 1 évig, azután fél évig Jasminellet, fél évig Lindynette 20at szedtem, majd 3 hónapig Cipromixet, brutál rossz volt. 17 kg hízás (ez magától lement miután nem szedtem tovább semmit), migrén, állandó rosszkedv, rossz májfunkciók, megszűnt a libidóm stb. Rakattam fel mini spirált, Gold Lily minit, ezt 1,5 évig használtam, de minden egyes menzeszem brutálisan erős lett tőle és sokkal hosszabb, fájdalmasabb is. Kipróbáltuk a mini pesszáriumot, hát az valami nagyon macerás volt, kényelmetlen, folyton azt éreztem hogy rossz helyen van, így visszatértünk a gumihoz, de az meg nem volt élvezetes. Így lett ez a módszer. Stabil kapcsolatba, közös jövőképpel és biztos anyagi háttérrel, igaz gyereket nem akartunk annyira hamar, de nem lett volna baj, ha teherbe esek.
Az idezévedő tinik miatt:
Kezdőknek nem ajánlott így védekezni. Egyszerűen még nem lesz annyira képben, hogy tudja, mikor kell kivenni.
Másik tudnivaló: az előváladék a korábbi élvezéből tartalmazhat spermát. Ez persze távozhat pisiléskor, de így sem kizárható, hogy bújkál ott pár életképes fickó.
Bocs, hogy nem a kérdésre feleltem, csak láttam, hogy van itt aki(jogosan) aggódik a tinik miatt
Persze 21. Biztos tinikorom óta,
meg tini fiúkkal alkalmazok megszakítást, mert a szüleim meg a tanáraim nem szóltak, hogy milyen módszerek számítanak biztonságosnak. Ott voltál ezek szerint. Úgy gondoltam 29 évesen hadd döntsem már el magam, hogy a több éves, kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolatomba belefér-e, hogy nem használunk óvszert vagy hogy nem vagyok hajlandó hormonokkal tömni magam, és vállalom ezeknek minden kockázatát. Nagyokos...
Feltettek egy kérdést, amire releváns válaszokat adtunk. Na már most, a tinik biztosan megköszönik majd neked a felvilágosítást, de ez a kérdés nem arról szól, hogy mennyire biztonságos vagy nem a megszakításos "védekezés", hanem hogy vajon tutira meddő vagy-e ha így nem sikerült teherbeesned évek alatt. Lassan ott tartunk, hogy semmiről nem lehet beszélni nyilvánosan, nehogy valakinek sértse az érdekeit.
Mert az amúgy nagyon jó jel, ha egy tini a gyerekvállalás, nevelés - teherbeesés kategóriában olvasgat. Tuti, hogy a teherbeesés előtt szoktak hosszasan tájékozódni a gyakorin a szóbajövő védekezési lehetőségekről. Biztosan...
25 éve így védekezünk a fiam 6 hó alatt jöttössze.
A lányom nem volt tervezett, de nem így csúszott be, én számoltam rosszul mikor van ovum, így nem védekeztünk.
3. gyermekre 8 hónapot vártunk, egy missed előzte meg, de itt inkább már a korunk volt a bibi.
Olyan terhességem nem volt, ami nem szándékos volt.
Igen. Mindkét gyerek azonnal összejött, az első ciklusban.
Előtte 8 év megszakításos mellett egyszer sem csúszott be.
DE. Hozzá kell tennem: mi azért választottuk ezt, mert tudtuk, hogy akarunk babát, ha becsúszna hamarabb, nem vetetnénk el, de kifejezetten nem terveztük akkorra.
Aki biztosan nem akarna 9 hónap múlva szülni, az azért szerintem ne kockáztasson.
Nekem a pici napokon belül születik, mivel 3.baba nem lesz, így normálisan védekezés lesz mostantól.
De, én 5 évig szedtem fogamzásgátlót, de minden bajom volt tőle.
Volt idő, amikor óvszerrel védekeztünk, de az meg mind a kettőnknek kényelmetlen.
Többi módszert nem próbáltuk, és igazából akkor már együtt éltünk, úgy voltunk vele, hogy bele fér ha véletlen a megszakítás mellett becsúszik egy terhesség, nyilván nem okozott volna problémát egy kisbaba érkezése.
De mind a két gyerekünk akkor jött, amikor mi direkt szerettük volna.
'Noel anya azt mondta, hogy húzzunk gumit, ha nem akarunk gyereket, de a gyakorin olvastam, hogy szinte mindenki megszakítással védekezik, mégsem lettek terhesek 8 év alatt sem. Akkor mi a fenének húzzunk gumit? ' -Hopp tiniterhesség
Remélem a saját gyerekeiteknek nem ezt fogjátok tanítani..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!