Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogy neveljek fel és tartsak...

Hogy neveljek fel és tartsak el minden segítség nélkül egy babát egyedül?

Figyelt kérdés

Egyedül vagyok terhesen..Nem szeretném se örökbeadni se abortuszra menni. Viszont kétségbe vagyok esve mi lesz így...

Más volt már ilyen helyzetben? Teljesen reménytelen? Tényleg nem lehet erre is megoldást találni, hogy mégis velem maradhasson a baba? 😔

Várom olyan anyukák válaszát akik ezen átmentek és van valami tanácsuk ők hogy csinálták..

Baba mellett nem fogok tudni dolgozni, anyagilag más nem támogat majd. Gyerek apja nincs jelen.. Végzettségem sincs amivel mondjuk otthonról tudnék dolgozni. Az lenne egyébként a legjobb, vmi otthoni laptopos munka, és akkor végig ott tudok lenni a babával..

Kérlek segítsetek 😔

Egy 25 éves 5 hetes terhes kismama..

2021. aug. 20. 23:37
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
39%
Vagy elveteted vagy megszülöd és örökbe adod. Ha nem szeretnéd egyiket sem akkor valószínű előbb utóbb el fogják venni tőled a gyereket és mehet árvaházba. Ezt szeretnéd tényleg? Mégis gondold végig logikusan. Ha van hol laknod és marad legalább havi 100ezer a zsebedben minden hónapban (azzal számolj hogy a gyerek fél éves kora után max ilyen 140et kapsz) akkor próbáld meg. Ha nem akkor meg ne rontsd el a saját és a gyerek életét is. Vetesd el és találj valami normálisan fizető munkát,majd pár év múlva olyannak szülj akivel közösen fel is nevelitek azt a gyereket.
2021. aug. 21. 08:22
 12/25 anonim ***** válasza:
75%

25 évesen, már ne is haragudj, lehetett volna annyi eszed, a semmire nem vállalsz gyereket...

Gondolom saját házad nincs... marad az albérlet, ami videken is alaphangon egy 70ezer ft. Plusz a rezsi, durván 40...

Ott vagy, hogy 110 ezer...

Emellett ruha a babának, ha magadnak nem is, hamar kinől mindent. Pelenka, esetleg tápszer stb... neked kaja... egy 200al majdnemcsak számolhatsz.

Ha egyáltalan van munkaviszonyod, akkor jár a csed/gyed. Gyednek van maximuma, nincs 200ezer ft.

Ha nincs, marad a 26 ezer ftos gyes...

Esetleg elmehetsz bíróságra gyerektartásért, de ez sem egy vagyon...

Otthonról dolgozni egy baba mellől?! Vicces. 2 éves a fiam, a mai napig nem megy... max abban az 1 órában mikor alszik.

Esélyt nem látok rá, hogy kiegyensúlyozott, boldog életet teremts neki, ahol nem kell aggódni a holnapért.

Emellett ha beteg, stb, csak te maradsz otthon vele. Suerinted melyik munkaltató nézi ezt el?! Emellett nyariszünet, stb...

2021. aug. 21. 09:30
 13/25 anonim ***** válasza:
82%
Kopasz seggre ugyan hova szeretnél gyereket vállalni?
2021. aug. 21. 09:38
 14/25 anonim ***** válasza:
87%
Albérletben vagy gondolom. Mennyi az albérlet + rezsi? Mennyi marad egy hónapban? Gondolom CSED-re, GYED-re jogosult vagy. Az mennyi lenne?
2021. aug. 21. 10:01
 15/25 anonim ***** válasza:
59%
Én hasonló helyzetben vagyok, engem is otthagyott a párom, a babát választottam. DE! Nekem magasabb a keresetem, mint sok kétszülős családnak és nem a semmire vállaltam a babát, szerencsére sok segítségem is van (lelkileg és babavigyázásban, nem anyagilag!). Ha minden vágyad a baba és minden, de tényleg minden lehetséges utat végigjársz, lehet, hogy meg tudtok majd élni (kérdés, hogy milyen minőségben). Én alapvetően nagyon abortuszellenes vagyok (amikor a saját életemet nézem, másokéba nincs beleszólásom), de még nekem is anno annyit mondott a nőgyógyászom (aki szintén abortuszellenes), hogy nagyon nagyon gondoljam át a dolgokat, mert az is fontos, hogy a saját életemet se tegyem tönkre. Szóval tényleg nagyon gondolj át és járj végig minden utat mielőtt vállalod a babát.
2021. aug. 21. 11:51
 16/25 anonim ***** válasza:
64%

Ugyanitt, ha szeretnél valakivel beszélgetni a témáról, aki viszonylag hasonló helyzetben van, nyugodtan írj privátot.

(15 újra)

2021. aug. 21. 11:52
 17/25 anonim ***** válasza:
69%
#15: Abszolút nem vagytok hasonló helyzetben. Max. annyiban, hogy apa nélkül vállaltok gyereket. A kérdezőnek nyilván nem olyan a jövedelme mint neked volt, továbbá SEMMI segítsége nincs. Magyarán: a nagy semmire akar gyereket szülni, nagy esélye lenne arra, hogy előbb-utóbb el is veszik tőle.
2021. aug. 21. 20:16
 18/25 anonim ***** válasza:
41%

Eszedbe ne jusson megtartani!

Még az elején vagy, menj abortuszra! Fogalmad sincs mi vár rád! Nagyon sok pénzbe kerül egy gyermek felnevelése, segitség és pénz nélkül esélytelen leszel!

Ilyen életet szánsz neki....?

Ne légy buta!

2021. aug. 21. 21:16
 19/25 anonim ***** válasza:
10%
A kérdés kamu.Mindenki lenyugodhat.
2021. aug. 21. 21:19
 20/25 A kérdező kommentje:
Nem kamu...Ki az a hülye aki ilyennel viccelne
2021. aug. 21. 21:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!