A barátom nem hajlandó fellelőséget vállalni a hibánkért. Mit tegyek?
Mindig is óvszerrel védekeztünk, de most kitalálta hogy ne használjunk és majd ha érzi hogy elmegy kiveszi. Nem nagyon akartam bele menni, de végül mégis bele mentem amit már nagyon bánok. Már egy hete késett, amikor csináltam egy tesztet és pozitív lett. Hatalmas kétségbeesés lett úrrá rajtam, most mi lesz, mit csinálok. Végül elmondtam neki hogy megtörtént a baj, és mondta hogy vetessük el.
Anyáékra nem számíthatok, kb le se szarnak, apám nem is velünk él. Anyának elmondtam, ő is azt mondta hogy vetessem el, de az abortuszra pénzt nem ad. Oké, megkérdeztem a barátomat. Azt mondta hogy ez miattam van, ő nem fizeti ki. Mondtam hogy csak a felét kéne, de nem. Ez az én fellelőségem. Üzeneteimre nem válaszol, telefont nem veszi fel, mindenhol letilott. Nem tudom mit csináljak.
"Ha nem teljesen hülye kifizeti, ha mégsem akkor mondd meg anyádnak, oké, hogy, nem fizeti ki, majd ittmaradsz a babával a kisszobában, aki egész éjjel bőgni fog pár évig, biztos szeretné hallgatni és nem két fillér felnevelni, csecsemő unokáját csak nem vágja ki az utcára. "
Hát de, bizony épeszű ember kivágja, ha neki áll zsarolni.
Már leírtam, hogy a kérdezőnek be kell menni a gyamhivatalhoz, elrebegnie a problémát és majd ők kötelezik az anyját az abortusz kifizetésére.
"De amúgy meg a szülőknek ehhez közük nincs"
Én mondjuk úgy neveltem a fiamat, hogy amit tesznek, azért vállalják a felelősséget. Ha ilyen gerinctelen gyerekem lenne, ahhoz nagyon is lenne közöm.
Andizsuzsi!
Egy 23 éves, nagykorú gyerekrol van szó. Nem, a szülőnek az égvilágon semmi köze hozzá, hogy mit csinál.
"Egy 23 éves, nagykorú gyerekrol van szó. Nem, a szülőnek az égvilágon semmi köze hozzá, hogy mit csinál."
Ettől még lesülne a pofámról a bőr, ha a gyerekem teherbe ejtene egy lányt és utána aljas módon kihátrálna a helyzetből. És valószínűleg segítenék legalább az abortusz anyagi megoldásában.
54!
De nem a te felelősséged és tényleg nincs hozzá közöd. A nagykorú gyereked hoz egy döntést, ami nem rad tartozik, amit te nem bírálhatsz felül és amit de nem változtathatsz meg. Nem egy 16 éves tiniről van szó, hanem egy 23 évesről. Eleve a lánynak se kellene belevonnia a pasi szüleit.
"nem rad tartozik, amit te nem bírálhatsz felül és amit de nem változtathatsz meg"
Szó nem volt arról, hogy bármit felülbírálnék vagy megváltoztatnék. De én is hozhatok önálló döntést, ami akár ellentétes is lehet az ő döntésével, ha én úgy látom jónak. Ehhez meg neki nincs köze.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!