Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit tegyek ha 15évesen kell...

Mit tegyek ha 15évesen kell esetleg szülnöm? Elvetessem vagy ne? Az abortusszal a késöbbiekben lehet még gyerekem?

Figyelt kérdés
2008. dec. 8. 21:30
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
73%
Szia! Ez egy fellősségteljes döntés. Elég fiatalka vagy a babához, de szerintem ne vetesd el. Ő egy pici élet ott benned akinek megkell adni a lehetőséget, hogy éljen. Szerintem ha megszülöd szüleid szive is ellágyul rajta és biztos támogatni fognak! Sok sikert kívánok neked mindehez!
2008. dec. 9. 15:17
 42/55 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és mielőtt támadás érne:

Igen, megvan a szülésnek is a maga szépsége. Csak nem gondolom, hogy egy tini tisztában van magával a folyamattal, mert sajnos ezzel nem foglalkozik senki, max. csak amikor már a pocakjában ott egy élet.

Én bármikor újra szülnék, holott nem volt egy sétagalopp az első szülésem. Imádtam terhes lenni és imádom a gyerekem.

Üdv.

2008. dec. 9. 15:21
 43/55 A kérdező kommentje:
mindig gumival védekezünk
2008. dec. 9. 15:24
 44/55 anonim ***** válasza:
Én elítélnélek, de nem teszem, hiszen most egy életről kell döntened. Nem hinném, hogy jót tenne neked egy abortusz 15 évese sem lelkileg, sem testileg! Én is megtartanám, és nem érdekelne, hogy mit mondanának a szüleim. Ugyan kikérném a véleményüket, de nem több. Ha a szüleid igazán szeretnének, akkor segítenének neked, de nem úgy, hogy abortuszra kényszerítenek. Ha a baba apja, elfogadja a gyereket, akkor nincs semmi baj, ő némi vigaszt tud nyújtani neked. Kitartás és ne hagyd magad és a gyereked!
2008. dec. 9. 15:28
 45/55 anonim ***** válasza:
50%

Igen egy életről kell döntenie,de fel is kell majd nevelnie ,és enni adni neki!!

Abortuszellenes vagyok ,de azért ezt nee egy 15 évesnek egy gyerek ő is még gyerek!!

Valaki irta hogy ha összehozni sikerült akkor válalja a következményét ,nem értek vele egyet!

2008. dec. 9. 21:37
 46/55 bendzso ***** válasza:
72%
szemétség, amit írok, de hallgass a szüleidre! szeirntem még inkébb barbibabázz, meg babysitterkedj meglátod, h mennyire kőkemény a gyereknevelés, nem 15 évesen kellene kezdeni... bocsi mindenkitől, akit ezzel a válasszal megbántottam volna... nem vagyok abortuszpárti, de hasonló szituban nem tudnék én sem mást javasolni a lányomnak. szerencsére fiaim vannak és majd becsomagolom az uzsonna mellé a kotont is nekik... lehet, h már az oviban...
2008. dec. 11. 16:10
 47/55 anonim ***** válasza:
69%

Ugye tudod, hogy van egy harmadik lehetőséged is?

Ha a legjobbat akarod a gyermekednek, világra hozod, és hagyod, hogy olyan szülők neveljék fel, akik mindent meg tudnak neki adni (nem csak anyagi értelemben).

2008. dec. 15. 18:18
 48/55 anonim ***** válasza:
0%
Az utolsó válaszoló gondolom boldogat vállalná a baba felnevelését. Gusztustalan. Szülj magadnak, ne másokat próbálj rávenni, hogy mondjanak le a gyermekükről.
2008. dec. 15. 20:58
 49/55 anonim ***** válasza:

Boldogan vállalnám, ha lenne rá lehetőségem. Szültem már kettőt "magamnak". De azt hiszem, itt most elsősorban nem az anya, hanem a gyerek érdekét kell szem előtt tartani.

Készült egy magyar dokumentumfilm az örökbefogadásról (aki tudja a címét, kérem, írja meg). Az egyik örökbefogadó szülőpártól kérdezték, mit fog mondani, ha a gyere majd kérdezősködik. Azt válaszolta, megmondják, hogy nem ők az igazi szülei, mert van egy másik anyuka szülte meg őt, aki annyira szerette, hogy odaadta nekik, hogy felneveljék. Ezt persze sokaknak nehéz megérteni. Hogy az igazi szeretet nem rólam szól, hanem a másikról.

Persze, nem szeretném rávenni semmire a válaszolót, ez az ő döntése. Csak jelezni szerettem volna, hogy nem csak két lehetősége van.

-Viki-

2008. dec. 16. 11:19
 50/55 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, elmondod, hogyan döntöttetek?
2009. febr. 19. 14:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!