Mit tegyek ha 15évesen kell esetleg szülnöm? Elvetessem vagy ne? Az abortusszal a késöbbiekben lehet még gyerekem?

Én úgy látom te nagyon szeretnéd a babát. Ne vetesd el szerintem. Ha megtennéd, nagy valószínűséggel a szüleidet hibáztatnád később, hogy "ráderőltették". Szerintem szüld meg a babát aztán bölcsibe tudod vinni és folytatni tudod a tanulmányaidat, semmiről sem maradsz le.
Én úgy érzem jóérzésű lány vagy, és amit érzel, arról senki kedvéért sem szabad lemondanod.

Ne vetesd el. Megcsinálni volt eszed, akkor vállald a felelősséget. Ne a babának okozzál szenvedést. Mert ő bizony szenved egy abortusz alatt, akárki akármit mond.
És most lehet azt mondani, hogy de még csak 15 éves..., de az én véleményem az, hogy ha a szexhez elég érettnek érezte magát, akkor ehhez is annak KELL lennie.
És igen, előfordulhat, hogy később emiatt nem lehet gyereked. Erre szoktam azt mondani, hogy Isten nem ver bottal...

nem tudom, én megpróbálnék érzelmileg hatni rájuk....legalábbis ezt teszem...elmondom őszintén az érzelmeimet, meg hogy az ő vérük is a pici, meg komolyan, felnőtt módjára viselkednék, gondolkodnék előttük szándékosan, kész tervvel előállva a jövőre nézve(nevelés,iskola folytatása,stb.)
attól félek, mikor én ezt eljátszom, rámhagyják, és 1-2 nap múlva majd úrja megpróbálnak rábeszélni az abortuszra...ezért is akarom megnézni, mi várhat rám és a picire ha nem találok megoldást a pénzügyi helyzetre, belinkeled a videót?

Ilyenkor, mivel kiskorú vagy, a törvényes képviselőd tesz a nevedben jognyilatkozatot, akik ugyebár a szüleid. A magzati élet védelméről szóló törvény azt mondja, hogy a törvényes képviselő hozzájárulása kell a "döntésedhez", ami ugye kb olyan, mintha a szülők döntenének helyetted.
Nem egyszerű, amit írsz, de ha a párod 18 éves elmúlt, akkor megcsinálhatjátok, hogy összeházasodtok, de vigyázz, a gyámhatóság hozzájárulása kell neked, hogy házasságot köthess, és ha ez megvan, akkor te is elnyered a nagykorúságot, és onnantól nem kell a szülők hozzájárulása, vagyis nem kell elvetetned a babádat!
Hány éves a párod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!