Mit tegyek ha 15évesen kell esetleg szülnöm? Elvetessem vagy ne? Az abortusszal a késöbbiekben lehet még gyerekem?

Érdekes,és irónikus az Élet.Milyen sokan vannak itt olyanok,akik remegnek az első 12 hétben,mert a Csoda amire vártak évek óta,ott van a pocijukban,és ki tudja mi lesz.....irónikus,hogy a 21.században,amikor nincsenek tabuk,és még a csapból is a szex ill. a védekezés fontossága folyik,még mindig találkozunk 15-16 éves lánygyerekek terhességével.
Egyszerűen nem értem.32 éves vagyok,de amikor én először 14 évesen elkezdtem menstruálni,az anyukámmal beszélgettünk hogy ezek után mire készüljek fel(szex,védekezés stb)...
De lehet már ez is kihalófélben van,mert anya és apa is dolgozik reggeltől estig,hogy meg legyen a gyereknek a számítógép dvd stb...beszélgetésre nem marad idő.
Nem akartam unalmas lenni,de döbbenet,hogy mindig olvasni ilyen fiatalok terhességéről...
További szép napot mindenkinek!

Szia! Szerintem ne törődj azokkal, akik jönnek a szokásos "ha 15 évesen arra van esze, h szexeljen, akkor felelősséget is vállaljon" meg "te még gyerek vagy, minek neked" stb. Egyszerűen csak gondolkodj el azon, h MIÉRT szeretnéd megtartani. Aztán gondold végig, h milyen feladatokkal jár majd a pici felnevelése, és h milyen segítséget tudsz majd igénybe venni (gondolok első sorban anyukádra) hozzá.
Sem lebeszélni, sem rábeszélni nem akarlak, ezt neked kell eldönteni. De én hasonló helyzetben nem tartanám meg...

Nem adok tanàcsot,nem àll szàndökomban.
Te döntesssz ugyis.
Az abortuszrol akarok mondani valamit!
Megnéztem azt a videot,azt hiszem ma màr nem eszek.
Nem minden esetben igy néz ki egy abortusz!!!!!!!!!!!!!!
Én is estem àt rajta,de tablettàs modszerrel,ami azt jelentette,hogy 3 tablettàt be kell venned,màsnap megjön.
Vagyi vérzel,de olyan mintha menstruàlnàl.
Semmi gusztustalan,szivszorito làtvàny nem lesz.
De persze ahhoz ne vàrj az utolso percekre.
KÉrdezz utàna a tablettàs modszerröl a dokinàl!
Màrmint ha az abortusz mellett kellene döntened.
Nem leszel megkaparva,én nem voltam,és orvos se làtott,csak ellenörzéskor(otthon müvelhtü modszer)Tényleg nem mondok semmit,nem mondom tartsd meg,ne tartsd meg,csak ha mégis abortuszra kerülne a sor,akkor van jobb megoldàs is,nem olyan brutàl,amit a videon làttàl!

én úgy tudtam 14... mondjuk manapság már nem riaszt ez vissza senkit, 12 éves gyerekek is esnek teherbe (nem csak a híradóban látott esetről beszélek)... szerintem a szülő is felelős, nem csak a gyerek, mert nem hiszem, hogy az a gyerek akarna magának egy fölösleges tortúrát,akár abortusz,akár szülés...egyszerűen nincs tisztában a következményekkel,sőt, talán a védekezési módszerekkel sem. Nincs mese, a mai világban hamarabb kell kezdeni a szexuális felvilágosítást, mert különben egymást világosítják fel a gyerekek és az sokkal rosszabb. Amint megjön egy kislány első mensese, én leülnék és megbeszélnék vele mindent...akármilyen kínos...
Te hogyan estél teherbe mellesleg? védekeztetek? mert ha igen, akkor írd le, hogy ne bántsanak fölöslegesen...
Amugy az a 19 éves lány vagyok(tudod, a másik "gyerek"), aki hasonló cipőben jár mint te, minden jel erre utal, bár még tesztet nem vettem. És én ha terhes vagyok, akkor az fogamzásgátló tabletta mellett csúszott be, amit ráadásul mindig időben bevettem...de sajnos abban is ott van az az 1%...főleg, hogy sokféle más gyógyszert szedtem, betegeskedtem...valószínűleg ez zavarhatott be...

Szia! Mivel még te is gyerek vagy így nehéz átgondolni, hogy mivel is jár egy gyerek. Ezeken gondolkodj el, és csak utána dönts:
Miből fogtok élni: A "kezdő csomagot" lehet olcsón is beszerezni, kölcsönkapni, ha van ügyes ismerős, akkor csináltatni, szerény számítás szerint is kb. 60eFt. Egy gyerek (attól függően, hogy anyatejes vagy tápszeres) kb. 30-35e Ft havonta. Mivel te még nem dolgoztál, így nem vagy csak GYES-re jogosult, ami kb. 27eFt, ezen felül még családi pótlékot kaphatsz, ami kb 12 eFt. Vagyis az összes jövedelmed elmegy a gyerekre és akkor még semmi extrát nem vettél.
Mi lesz az iskolával? Meg tudod-e oldani, hogy esetleg magántanuló legyél?
El tudod-e képzelni, hogy milyen az, hogy a terhesség vége felé már a pocakodtól nem tudsz aludni? Amikor megszületik a bébi, hosszú-hosszú hónapokon keresztül egyhuzamban max 1-2 órát alszol? Hogy folyton fáradt vagy? Hogy ha kell, akkor óránként fel kell kelned éjszaka? Hogy nagyon-nagyon sok mindenről le kell mondanod: a bulizásról, a mozizásról, akár a kedvenc kajáidról, valamilyen szinten az önállóságodról: akkor mész majd wc-re/fürdeni, amikor időd lesz, nem amikor kell/akarsz.
És még sorolhatnám a kérdéseket, de igazából arra akartam rávilágítani, hogy egy gyerek nem csak annyit jelent, hogy jaj, de szép, milyen aranyos, hanem, hogy komoly döntések és áldozatok sorozatát kell meghozni az érdekében. Nagyon-nagyon nehéz egyedül szülői támogatás nélkül.
Az abortuszról: nem néztem meg és nem is fogom megnézni azt a videót amiről beszéltél. DE: szülésről néztél videót?? Mert az sem egy leányálom: úgy érzed, hogy menten szétszakadsz, és van aki szét is szakad: több öltéssel kell utána összevarrni. A statisztika szerint az először szült nők átlagosan 10-14 órát vajúdnak. Ez 8-10 óra aktív fájdalmat jelent. A szülés után olyan méretű betéttel kell járnod, mint egy pelenka, mert ömlik belőled a vér. A szerencsésebb hamar túl van rajta, aki meg nem az, ő még hosszú heteken keresztül regenerálódik. És ezt is sorolhatnám. Sajnos a tinik csak filmeken látják, hogy milyen a szülés: a nő odakap a pocijához ("Jaj, elment a magzatvíz") és a következő kép, hogy valaki törli le az izzadságot a nő fejéről, aki mosolyog az újszülöttjére. Persze, ez így is történhet, és persze, a végén mindenki mosolyog a bébijére, csak a köztes idő, meg ami utána jön...
Az abortusz után lehet gyereked, mert azért ma már kíméletesebb, mint régen volt, de benne van a pakliban, hogy nem.
Remélem nem azt olvastad ki a soraimból, hogy mindenképpen vetesd el, mert nem ez volt a célom, hanem az, hogy felelősen döntsél, legyen fogalmad arról, hogy mivel jár az egyik, mivel a másik.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!