Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Idővel elmúlnak a szüléssel...

Idővel elmúlnak a szüléssel kapcsolatos fóbiák?

Figyelt kérdés
A helyzet az,hogy már régóta minden vágyam egy kisbaba, igaz még anyagi lehetőségeim nincsenek,de kb egy év múlva ez is megoldódik!A gondom azt,hogy a vérvételtől, a hányástól gyerekkorom óta fóbiám van , ráadásul a fájdalomküszöböm egyenlő a nullával!Ez idővel elmúlik?Mert nagyon szeretnék kisbabát pár éven belül, de ezek visszatartanak!
2008. dec. 8. 20:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
11%
szerintem az elmúlt pár évben, egy néhány milliárd nő már biztosan szült, nem kéne ezt a szülés dolgot ennyire eltúlozni
2008. dec. 9. 06:48
 12/14 A kérdező kommentje:
z a lényeg,hogy érted a problémát...:s
2008. dec. 9. 13:38
 13/14 anonim válasza:

én 27 éves vagyok, gyerekkoromtól tűfóbiás és szülésfóbiás. 9 év óta nagyon várom hogy elmúljon, de valamiért magától nem múlik el.

az biztos hogy mindennek van oka. mivel lelki probléma, a lélekben keresendő a megodás is:

nekem kiskoromban nem találták meg a vénámat, szétroncsolták a karom.

gyereket pedig a felelősségvállalás miatt sem akartam soha. kiépültek ilyen védekezőmechanizmusok bennem. de hogy hogy győzöm le, azt még nem tudom.

2009. márc. 2. 16:22
 14/14 purplerain5 válasza:

Mindenki tudja a frankót, s hp-nak tartja a nőt, aki fél, netán undorodik a szüléstől. Mert manapság a gyermek van az élet középpontjában - tehát nem ildomos a vele kapcsolatos dolgoktól félni, tartani, szeretni kell, imádni (a kakis pelust is, persze...) stb. A legjobban én azt szeretem, amikor férfi-pajtásék mondják el nekem, igazán nem értik, miért félek a szüléstől, hisz nincs mitől tartani. Azt mondanám az érintetteknek, hogy nem azt kérem értsenek egyet, hanem, hogy értsenek meg.

Amúgy, nem tudom a kérdésedre a választ - mármint arra, hogy elmúlik-e. Lehet a hozzászólásom nem oszt, nem szoroz már - de ne vagy egyedül, sajnos ezzel a problémával. Én rengeteget küzdök vele - próbálok együtt élni a félelemmel, ami bennem van a szüléssel kapcsolatosan. Nem tudok gyereket vállalni. Néhány hónapja késett a mensim néhány napot és pánikba estem, pedig amúgy higgadt vagyok. Akik ebből azt akarják kiolvasni, hogy nem szeretem a gyermeket, tévednek. És nem vagyok beteg, orvoshoz nem megyek - amint azt egy korábbi hozzászóló leleményesen ajánlotta. Terápiás csoportba viszont igen - sokat vártam, hogy elmúljon a félelmem, de nem lett megnyugtató a viszonyulási módom ez előtt a folyamat előtt. S igaz, se pszichológus, se csoport nem tudja megoldani a problémát - mert az embernek magának kell ezt megtennie. Feltéve, ha tudja mi a probléma. Én most keresem ezen kimondhatatlanul nagy félelem gyökerét, hogy dolgozni tudjak vele, s majd nemsokára gyermeket tudjak vállalni.

2012. máj. 4. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!